søndag den 22. februar 2009

vest i perlestrik



Som jeg tidligere har nævnt skulle jeg strikke en vest i perlestrik til Tind-Mohair. Det har jeg så arbejdet på i den forgangne uge og nu i dag er den blevet færdig.Jeg har strikket efter et mønster, og det holdt næsten.....



Så er forstykket færdigt og jeg skal bare have et mere. Jeg strikker i dobbelt garn, Loden fra Gepard, så det bliver til noget på p 5½.

Jeg har siddet og lyttet til Lykke-Per af Henrik Pontoppidan og selv om den er skrevet i 1898-1904 er den stadig værd at høre. Det må siges at være en rigtig klassiker.

Alt imens dalede sneen ned udenfor.

Her ser det færdige resultat!

torsdag den 19. februar 2009

pink hue



Mon ikke denne pinke hue kan vække opsigt en gråvejrsdag? Huen er hæklet i restegarn og brochen er klippet af en genbrugstrøje som er filtet i vaskemaskinen og pyntet med perler og tyl.

søndag den 15. februar 2009

flotte farver

Hvor er jeg glad for at jeg er kommet til at strikke strømper igen. Man bliver helt glad af at se på disse farver, og så er de superbløde at have på. Det er Regia-garn og de findes i mange stribenuancer. Kaffe Fasset har haft en finger med i spillet mht. valg af farvesammensætning.

Tind Mohair

















Vinterferien er til ende......


Hvor har jeg haft nogle dejlige dage i uge 7. Det er blevet til besøg af reservebørnebørn, besøg hos min mor i Horsens, besøg i Haderslev, hvor vores datter er lægevikar på sygehuset - hendes første! og nu afsluttende med ophold i sommerhuset i Søndervig. Høj sol, vinterlandskab og Danmarks flotteste garnbutik ( og meget andet) inden for rækkevidde.


Det er faktisk sådan at jeg går lidt til hånde i butikken, jeg holder meget af miljøet og menneskene der. Jette og Else er de sødeste mennesker. En smykkedesigner, Anna Maxen havde reception i denne weekend, da hun skal have permanet udstilling og salg fra butikken. Hun laver de flotteste smykker.

Jeg fik lidt bestillingsarbejde - strik- med hjem, så nu har jeg noget nyt at gå i gang med - herligt.


I må endelig besøge dette fantastiske sted, når I kommer på de kanter, men det er også værd at køre efter. I kan læse mere på hjemmesiden www. tind-mohair.dk








onsdag den 11. februar 2009

vinterferie





Min søster og jeg har lært japansk foldeteknik hjemme hos vores mor. Hun er en frisk 85 årig kone, og hun og min søster skal sammen til at sy et sengetæppe i den teknik. Der skal sys 169 firkanter, så det er godt, at de er to om det. Nu har jeg så også lært det.




Jeg har genoptaget en gammel øvelse, strømpestrikning. Jeg har ikke strikket strømper i mange år men er nu blevet inspireret gennem diverse blogs, og så kunne jeg simpelthen ikke stå for dette garn i disse farver.


Dette tørklæde i påfuglemønster er også blevet færdig her i vinterferien. Det vejer 40 g, så lettere kan det næsten ikke blive.
Min Freeform fra strikkekursus i Ry syner ikke af meget, men det var sjovt at prøve, og den finder vel sin anvendelse en eller anden dag?

lørdag den 7. februar 2009

halsvarmer


Denne lille halsvarmer er hæklet i forskellige garntyper, og jeg plejer at bruge min fine sjalsnål men den er væk i øjeblikket.....

Halstørklæder





Jeg gør en del i tørklæder og andet tilbehør i øjeblikket. Jeg har strikket et fnuglet og superblødt tørklæde i Kidseta fra Gepard-garn, det vejer under 50 g og luner meget.

Mønstret går over en pind, så det er meget enkelt. Slå o, 2 vr sm. Den første m altid vr løs af. Strikkes på p 5-6 og jeg strikker over 60 m.




Et andet projekt skyldes en inspiration jeg fik fra Strikkekurven, hvor Helle har udgivet en opskrift på et hæklet tørklæde. Det afprøvede jeg på noget garn jeg havde købt i Kalmer i efterårsferien, spindegarn farvet i forskellige farver. Det kom til at se sådan ud:

torsdag den 5. februar 2009

udstilling og kurser


Jeg vil lige gøre opmærksom på en udstilling på Silkeborg Museum fra 1. febr. - 15. marts:

Stickning ett hantverk att utveckla - en udställning av Britt-Marie Christoffersson. Når Britt-Marie strikker er hendes tilgang og færdig produkter helt alternative til det strik vi almindeligvis ser.Strikkekunst helt udover det sædvanlige.
Læs mere om kurser i udstillingsperioden
http://www.tråd.net/det_sker.htm




tirsdag den 3. februar 2009

første indlæg


Jeg har nu i et stykke tid kikket med i andres blogs, så må det vist være på tide, at jeg selv forsøger mig med et indlæg. Det er vel sådan at man selv bestemmer, hvor ofte der kommer et indlæg, og jeg er bange for, at jeg ikke bliver så flittig som mange af jer andre, men lidt har vel også ret.


Jeg har gang i flere strikketøjer og har netop indkøbt Addi pinde, som jeg synes er rigtig dejlige at strikke med. I morgen aften skal jeg på kursus i Free Form i Garngalleriet i Ry, og jeg håber at kunne fremvise et par resultater.
Det første billede jeg vil sætte i er de filtede futter, som jeg har strikket mange af til børn, svigerbørn og venner. Dem jeg strikker nu er uden pelskant, da jeg synes det er mere enkelt.
Jeg må også prøve mig frem med lay-outet, da jeg bestemt er nybegynder på alle måder. Måske kan jeg få lidt råd og vejledning undervejs.......