søndag den 14. juni 2009

Kjole nr. to


I dag har jeg fået kjole nr. 2 færdig. På billedet kan man se hvordan jeg har givet den vidde ved at strikke først en vrangmaske 3 gange på for- og bagstykke. Efter 15 p har jeg taget ud til 3 og efter yderligere 15 p til 5 masker. Kanten er 3 omg r.
Jeg synes det giver vidde på en bedre måde end ved blot at tage ud i siden.

lørdag den 13. juni 2009

Luft under vingerne



Denne helikopter var overraskelsen til min svigerindes 50-årsdag. Alle troede vi skulle på skovtur for at indtage kaffen og så pludselig kommer en helikopter meget tæt forbi gården i lav højde. Senere landende den på marken udenfor stuehuset og den første i luften var naturligvis fødsesldagsbarnet. Men flere kunne få en tur, en person for hvert par eller familie. Min bror var i det gavmilde hjørne.
Der var plads til 3 foruden piloten, og man sad så tæt på det hele, at fornemmelsen af at flyve var meget virkelig og dejlig.

Vi fløj henover min barndomsegn ned mod Snaptun og Juelsminde i det herligste klare vejr. Æbelø ud for Bogense syntes en spytklat væk. Piloten mente at vi kunne se 100 km frem.
Hjarnø tegnede sig smukt i det havblå vand og jeg så en kystlinje som jeg aldrig havde oplevet den før. Det var en stor oplevelse og en dejlig dag. Tak Henrik! og tak til Esben fordi jeg fik lov at tage turen.

fredag den 12. juni 2009

Baby-overdele eller kjoler




Denne lille søde model er designet af Tora Frøseth og kan downloades gratis- Jeg har strikket i 2-trådet lammeuld og modellen synes let og luftig.




Jeg blev inspireret til endnu en model denne gang blev bærestykket strikket i en rest strømpegarn og kropsdelen er strikket i dansk mohair. Det er lidt kraftigere, så der bliver lidt mere vidde i det nederste.
Jeg har strikket i str. 6 måneder. Den strikkes top-down og det gør det let at lave små variationer undervejs. Jeg har lavet udtagninger i kjolen som et mønster, men det ses ikke på billedet.