torsdag den 29. oktober 2009

Computer-strik



Signe Emdal skulle stå for aftenen i Østjysk Tekstilkreds, og hun skulle vise sig at blive et meget interessant bekendtskab.


Signe er kunsthåndværker fra Kolding og og har computerstrik/jaquardstrik som sit speciale.

Signe fik kunsthåndværkerprisen 2007.

"Tekstildesigner Signe Emdal hædres for værket ”Phone”, der består af en serie vægtæpper i digitalt strik, der er sat i ramme som et strikket maleri. Signe Emdal placerer sig hermed i grænselandet mellem rent kommercielt design og kunsthåndværk. Og det er her hun føler sig hjemme, for Signe afsøger og blander konstant det unikke kunstneriske med det kommercielle design. Netop derfor er bronzemedaljen særlig betydningsfuld for Signe, idet hun med den for første gang bliver anerkendt af kunsthåndværkerne, hvor hun tidligere er blevet anerkendt som designer med blandt andet deltagelse på modeugen i Berlin og årets forårsudstilling på Charlottenborg. ”Jeg betragter egentlig mig selv ligeså meget som kunsthåndværker som designer, så det betyder rigtigt meget for mig, at jeg nu også bliver anerkendt fra kunsthåndværkernes side. Det er en kæmpestor ting og en ny dør, der åbner sig for mig,” lyder der fra en glad Signe Emdal."




Vi prøver en af Signes designede kreationer. Snittet er lidt ud over det sædvanlige.


Denne kattepude kan købes i butikken Højkant i Århus.

Signe laver design til museumsbutikker, bl.a har hun tørklæder på Louisiana. Hun er så absolut en tekstildesigner på vej frem.

torsdag den 15. oktober 2009

Se hvad posten bragte!



Så kom bogen af Britt-Marie Christoffersson - en svensk designer, der havde en fantastisk udstilling på Silkeborg Museum tidligere på året. Den havde jeg bestilt og nu ligger den lige her i ferien, hvor jeg har tid til at nærstudere den. Herligt!
Jeg har bestilt den gennem Adlibris.com og den koster 272 kr inkl. fragt.

Til kolde dage


Så blev mit lille kit fra Fanø færdigt. Pulsvamere og noget til halsen. Det er vist noget, der lige passer til de kommende dage, hvor kulden er kommet nærmere.
Det er rigtig fjersynsstrik, da det bare er rundt og rundt, men filtning og opklipning er sjovt. En rigtig god ide fra Lene Kastrup . (Hendes hjemmeside er under opbygning)


Pulsvarmeren i nærbillede.

tirsdag den 13. oktober 2009

Første del af efterårsferien

Så er første del af min efterårsferie til ende. Jeg har nydt de 2 dage i Tind Tekstil og Kunst, hvor der var ekstra travlt på grund af gode tilbud i efterårsferien. Det er dejligt at færdes i smukke omgivelser med strik, garn og mange interesserede og købelystne kunder. Og med 2 dage ind i mellem hvor jeg intet lavede ud over at gå en tur ved havet, strikkede, hørte lydbøger, spiste lidt og strikkede igen ..... Nu er jeg så klar til anden afdeling med gæster, mad, glade børn og sjove aktiviteter,
I butikken var kommet nyt garn, nu fører Jette også supersoft, men alle farver er endnu ikke på plads.



Her ses et udsnit af modellerne i børneafdelingen.



Bente Geil sælger rigtig godt. Hun er en dejlig original designer, og alene hendes titler på modellerne er underholdende. Rundstykke, Spidskompetence, Overslyngel.... man kan næsten høre hende more sig, mens hun finder på navnet.


Lotte Kjær er spændende, grov og anderledes. Hun bruger hele små kæppe til at strikke med, så Maskerne er virkelig Sluppet Løs.
Jeg kan mærke, at kunderne er lidt forsigtige med at gå i gang med hendes kreationer. Det ser spændende ud, men mon det er noget for os.......

Her pandebånd og halsstykke pakket i nemme kits, og garnet .... det lækreste uld og silke.

Min Klitrose prydede en filtfrakke forrest i butikken, og den er virkelig blevet berørt af menneskehånd. Den kunne være solgt adskillige gange, men jeg skal jo først til at bruge den.



Det jeg strikkede og strikkede på i dagene ind imellem var Folklore af Anne Dyrholm. Jeg bruger rester fra Klitrose-sjalet og bundfarven er fra Duo, silke og merino. Det har jeg ikke strikket af før, det glider næsten af sig fra den ene pind til den anden, så dejligt.





onsdag den 7. oktober 2009

garnsalg d. 9. og 10. oktober



Garnsalg i Tind Textil og Kunst

Kom til "store garndag" fredag d. 9. oktober eller lørdag d. 10. oktober og spar masser af penge i garnafdelingen.
- Udgåede kvalitetsgarner sælges med op til 50%

- Mange garnrester 50%

- Køb for 500 kr. garn og få en gratis strikkepinde med i købet!

- Gratis opskrift til de garner, der ikke er nedsat (gælder dog ikke strikkekit)

- Udgåede strikmodeller sælges til garnpris eller derunder


Kom ud og find garn til efterårets strikkeprojekter.
På gensyn hos TIND Textil & Kunst, Røjklitvej 10, 6950 Ringkøbing
Jeg står i butikken lørdag

mandag den 5. oktober 2009

Red Barnets hueaktion


Vær med i Red Barnets hueaktion. Strik en hue til en nyfødt. Du kan eksperimentere med farver og former og samtidig kan du få brugt nogle af dine mange rester.
De luner der, hvor de kommer frem.
Mange af børnene dør af malaria og aids, men størstedelen dør af banale sygdomme som diarré og mæslinger, og rigtig mange nyfødte i Afrika bl.a. af lungebetændelse, på grund af kolde aftener og nætter. Derfor samler Red Barnet huer ind, som de sender til de nyfødte i Afrika.
Udfyld formularen på Red Barnets hjemmeside, frem med strikkepindene og afsend din hue.

søndag den 4. oktober 2009

Monteret og færdig


Vi starter på bagsiden. Alle ender er hæftet, de fleste er dog strikket ind. Efter at jeg fik lært at splejse, blev det rigtig fint. Kanten er dobbelt, grøn og sort, og hjørneind- og udtagninger fungerer i mønster.


Spidserne foroven, her er klippet op og senere syet sammen med maskesting - måske skal det lige have en presning mere.



Den nederste spids......




og hele sjalet i sin fulde skønhed......

Jeg er godt tilfreds, nu må jeg se, hvordan det er at bruge det. Det er tykkere og dermed lidt vanskeligere at arrangere end de sjaler, jeg normalt slynger om mig. Der skal vist en sjalsnål til, det må jeg lige øve mig lidt i.

Det tog mindre end en måned at strikke - det havde jeg bestemt ikke regnet med, men det er fordi det sådan griber en, det er næsten ikke til at lægge fra sig.

Der er meget garn tilovers, det kan blive til mindst en bluse eller hvad jeg nu finder på af de skønne farver.
Næste projekt må være håndledsvarmerne, som jeg købte på Fanø. De egner sig lige til "Forbrydelsen" i aften, det er glatstrikning med en farve.