mandag den 27. juni 2011

Sommertiden nærmer sig.....

Dimissionsfest og sommerafslutning med sang og musik er overstået og tilbage var feriefrokosten, som blev holdt på en ejendom ved Mossø og Gudenåen. Vi skulle have siddet ude, og big bags med brænde skulle udgøre en dekorativ læmur, men det var køligt, og i stedet stod de så i laden, hvor der senere blev dækket op til 80 mennesker.



Vi skulle finde blomster til bordene og på en mark stod ....... ja gæt.... kornblomster i massevis.
 
Søndagen blev brugt til en cykeltur rundt om Skanderborg sø, en lille tur på 20 km igennem et meget smukt landskab

Vi begyndte og sluttede ved Vestermølle, en smuk restaureret mølle, hvor der både er museum og restaurant. Vi fik verdens største kagebord og en kop kaffe.

På en byggeplads stod de fineste valmuer, og dem kunne jeg også lade mig inspirere af, men det har Christel Seyfarth gjort på smukkeste vis.

Mølledammen og stuehuset til møllegården

Kornblomstesjalet vokser i fuld fart. Jeg er vist ved at komme op i hastighed med mønsterstrik. Maskerne ryger af pinden, og det går meget stærkere, end det plejer.Jeg har dog haft meget andet at se til.



En række blomster mere, så skal jeg til kanterne, men de er tidskrævende med de lange omgange. Men dem vil jeg i gang med, når jeg får ferie.
Tilbage står denne uge med administrativt arbejde, så er det ferietid. Jeg starter ferien i Tind, hvor jeg lørdag er at finde i butikken.
 

tirsdag den 21. juni 2011

"Kornblomstetid"


I dag cyklede jeg en lidt anden rute, end jeg plejer, og her stod kornblomster i massevis i kanten af kornmarkerne. De er så flotte, når de står sammen med især rugen, men jeg måtte plukke en buket til bordet derhjemme, så jeg kan strikke videre på kornblomstesjalet, mens jeg kikker på de fine blå.....


Jeg må også prise min cykel i høje toner, for jeg er så glad for den.

søndag den 19. juni 2011

Kornblomstsjal

Jeg er i gang igen med sjalet.Der er kommet lidt flere blå farver til, og i bunden har jeg hyppigere farveskift end på første udkast.

Diagrammet er også ændret, knoppen er ikke så klodset længere og selve blomsten er gjort en smule "højere"

Den grønne farve er dæmpet og holder sig i den kolde ende af farveskalaen.
Jeg har lavet mange forskellige udkast til diagram, og jeg er tilfreds med blomsten, som den er nu.

torsdag den 16. juni 2011

Mens jeg finder farver......


Jeg leder efter farver til Kornblomstsjalet, og det tager lidt tid at få de rigtige farver fundet frem i diverse garnforretninger. Men så får jeg færdiggjort nogle småting bl.a. dette Pettine sjal, som har strikket af 100 g håndfarvet fra Garngalleriet.

Jeg begynder i den ene ende og når halvdelen af garnet er brugt - jeg vejer - så begynder jeg at tage ind og så skulle der være nok til resten.

Det var der så næsten....... jeg manglede den yderste spids og udtænkte forskellige løsninger, så jeg ikke behøvede at købe et nyt bundt garn. Men jeg kom til det resultat, at arbejdet ville være spildt, hvis ikke den yderste spids var helt perfekt, og sådan blev det. Jeg er meget tilfreds med resultatet, et fint lille sjal til at binde om halsen.

Så kom "affaldsbillederne" op at hænge. de skal lige rettes lidt ind, kan jeg se, men de pryder en grå væg i kantineområdet, og så kan eleverne gætte på, hvilket produkt den enkelte emballage kommer fra......?

5. klasse og deres lærere kan være stolte af resultatet.

mandag den 13. juni 2011

Ny opgave

Jeg har fået en ny opgave. Det er begyndelsen til et sjal til en kvinde, som holder meget af blåt, og kornblomsten er hendes foretrukne blomst.
Jeg gik i gang med at lave et mønster, som kunne passe til det ønske ( jeg elsker den slags opgaver).
Men at strikke med 2 farver af gangen stiller krav til diagram. F.x måtte kronbladene ikke hænge ned over stilken, for så skal jeg jo have 3 farver i gang på samme pind, og så bliver det for tykt.

Men jeg har brug for kritiske venner. Kan man se at det er en kornblomst, og er sjalet blåt nok til en elsker af den blå farve? Bunden skal ikke være så opdelt, som den er blevet her i starten, jeg skal have hyppigere farveskift, og de skal ikke være lige lange. Men hvor er det spændede at udvælge farver til et nyt projekt, udvalget skal bare være stort, og det er mit ved at være efterhånden :-)

Jeg lægger an.......

Jeg lægger an til det helt store farvebad, men det MÅ vente til sommerferien, hvor jeg får bedre tid. Jeg har købt et kg af noget meget lækkert alpakkagarn, som så skal farves i forskellige nuancer, hvis bare jeg kan få de farver frem som jeg forestiller mig.

I denne cone er der 1,6 kg og det er mohair og uld, og det skal også farves. Men det er så lækkert, at jeg gik i gang med at strikke af det. Babysvøbet har jeg ikke selv afprøvet, men rigtig mange kunder i Tind kommer med strikkespørgsmål angående svøbet, og det er nu nemmere at svare, når man selv har strikket det.

I går var vi til fåre- og ulddag på Lystbækgård, hvor Berit Kiilerich holder til. Det var spændende at se fårehundene i aktion og høre Berit fortælle om, hvordan hun arbejder med både får og uld.
I laden var der flere udstillere, og en ny ovn var lige taget i brug, så vi fik brød direkte fra den store bageovn.
Berit opkøbte Lystbækgård, da hun blev arbejdsløs som naturplejer, og jeg skal love for at hun sætter skik på tingene. Vi var der for et par år siden, og der sker store istandsættelser. Det er et spændende center for uld, strik og vævning.

Her er hun i gang med at klippe et af fårene af racen spælsau, og kvinden ved siden er allerede ved at dogmestrikke af ulden.

En stor filtet dukke tog imod os i udstillingsområdet. Det er et spændende center, hvor der sker mange ting.

fredag den 10. juni 2011

........og så ikke mere snak om skolefest

Så blå var himlen.......

Velkomst  i mit fine skrud. Nederdelen er en sort affaldssæk med ugebladsblomster  fastgjort med limpistolen. Under den har jeg et skørt af plastik fra en presenning - det er stift og holder nederdelen godt ud, så den ikke kommer til at klistre. Hatten er en bold skåret over og en påsat skygge dekoreret med udklip, hvor af nogle er formet som en rose. Hatten holdes på plads af en hårbøjle fastgjort til hatten.

Skolegården var fyldt op af forventningsfyldte børn og forældre.
I dag er der så ryddet op, og det er næsten ikke til at se, at vi havde gæster i går aftes.

Mere re-design

Vidste I at det øverste af en mælkekarton kan anvendes til en foldepung? 4. klasse kom hurtigt efter foldeteknikken. Skruelåget kom på til sidst, så var pungen forsvarligt lukket.


Holdet bag mit flotte kostume, mon det er morgendagens designere? Der kommer et billede senere af min kjole.

Endnu et billede i rækken af indrammede "affaldsbilleder". De skal op at hænge ved kantinen, da affaldet er emballage fra madvarer.

Vi havde 5 lange tøjsnore i skolegården, det var glemt tøj og forældre kunne gå på jagt efter glemte sager. Bæredygtigheden kunne starte ved at finde glemt tøj og bruge det igen i stedet for at købe nyt.

En rose af øl- og sodavandsdåser.


Cykelafdelingen stod 6. klasse for, de udførte cykelkunst på og med cykler.

En muselmalet cykel blev bortauktioneret sammen med flere andre, og der kom en del penge i klassekassen

Til en god fest hører også mad og drikke og mange elever har bagt og lavet mad. Her er elever i gang med tortillas i bålhuset.
Skolefesten blev en stor succes med godt vejr og mange gæster. Når 825 elever og deres lærere går i gang, sker der noget. 9 årgang deltog ikke, de har afgangsprøver.

torsdag den 9. juni 2011

En fantastisk uge

En fantastisk uge er ved at nærme sig sin afslutning, og i aften kommer kulminationen på det arbejde, som har udfoldet sig i ugens løb. Vi holder skolefest med emnet Bæredygtighed.
Jeg kan ikke lade være med at vise jer nogle af de fantastiske produkter, der er kommet ud af ingenting. Her er spændende kjoler designet af piger på 7. årgang. De har også lavet mit dress, som jeg skal have på til åbningen i aften.



4. årgang har blandt meget andet syet solkasketter. Her med en grøntsagpose som udgangspunkt og så et bindebånd. Kasketten fungerer rigtig godt, jeg har afprøvet den.

Se, hvad en leverpostejbakke kan ende med! Sy en ø, kunne billedet hedde.

2. årgang har lavet disse små dukker i æsker, og det er svært, ikke at få dem med hjem straks. Emnet har været Guatamala og forskellen på forbrug og legetøj i forhold til Danmark. 

søndag den 5. juni 2011

Fra søster og mors hånd

Sjalet er et samarbejde mellem min mor og min søster. Mor afslutter kanten som strikkes frem og tilbage i mønster, ikke lige nogens livret. Jeg har tidligere strikket sjalet i andre farver, men jeg synes, at de valgte farver her, er smukke.

Ponchoen er strikket i rester fra puderne, min mor strikkede for snart længe siden, shetlandsuld fra BC Garn. Ponchoen strikkes nedefra og op, og er oprindeligt afsluttet med en ombukket ribkant. Men det blev for tætsiddende til modtageren, så nu er den afsluttet med rib i det øverste stykke og derefter en rullekant. Ønsket var en tætsiddende hals uden den høje hals. Mønstret er fundet på nettet, men jeg ikke finde frem til hjemmesiden igen. Jeg søger, og måske kommer den frem igen, så jeg kan henvise til den.

lørdag den 4. juni 2011

Arbejde kræves!

Min mor ringede og meddelte at nu havde hun ikke mere at strikke! En poncho til svigerdatteren var færdig, og nu sad hun kun med usle retstrikkede hjemmesko, og de var i vaskemaskinen til filtning, så et nyt projekt måtte gerne dukke op.
Javel så!
Det nye projekt ligger her: Christel er gæstedesigner i Strikkemagasinet og nu må mor så i gang med denne spændende trøje

Blodappelsiner

Så blev mit første hæklede tæppe færdigt, 63 firkanter 15x15 cm på pind 5. Det har været sjovt at hækle, og der går lidt sport i at få en bunke til at vokse.
Jeg har hæklet i dobbelt supersoft fra Weller, og farverne er fantastisk flotte. Der er brugt 6 røde farver, men man kan jo bruge sine rester og få alle mulige farvekonstellationer frem. Der er brugt 800 g i alt og færdigt mål er 140x110 cm.

Firkanterne er syet sammen og rundt om det hele er hæklet 2 omgange fastmasker.
Mønstret er også velegnet til et barnevogntæppe hæklet i tynd bomuldsgarn.

Solnedgang ved Vesterhavet  - hvor er der smukt i DK lige nu!