onsdag den 30. november 2011

Tilmeldingen er åben


 
Det er nu muligt at melde sig til workshops på fiberfesten 10. marts.
Det kan også bruges som en god gave til en eller flere veninder.




mandag den 28. november 2011

Mere strikketeknik

Jeg har lavet 2 videoer mere med strikketeknik. En med splejsning af garn, som man bruger til et sjal som dette. I den anden viser jeg, hvordan man begynder på at strikke rundt med magic loop. Jeg viser det på et par børnestrømper, men det kunne lige så godt være begyndelsen på et sjal, hvor der så kun er 9 masker.
Det ses på siden STRIKKETEKNIK, så er det nemmere at finde frem til ved en anden lejlighed. Jeg modtager gerne konstruktiv kritik. Min mand synes ikke det hele er lige logisk, men der er så meget mænd ikke forstår sig på......

Jeg fik de søde stjerne af Trine foldet af stofstrimler. Hvis du vil prøve, kan du se teknikken hos Julie Legarth

fredag den 25. november 2011

Halsvarmere

Jeg har strikket i Bulki Lopi på p 10 efter en ide af Lotte Kjær. Der er selvfølgelig løbemasker, når det er Lotte som designer. Det var næsten det største arbejde at få 3 m i hver side til at løbe hele vejen ned. Resultatet er blevet en sjov, grov og lidt stikkende halsvarmer, som kan arrangeres på mange måder. Der er brugt 100 g i to farver.



Denne halsvarmer er til gengæld meget blød og lækker. Den er strikket i Reuma Thermal Wolle i dobbelt garn på p 5.
Der er brugt knap 150 g.

Den er strikket i retstrikning med vendestrik i den ene side, så der ligesom fremkommer en plissékant eller flæsekant, og den kan enten vendes til retsiden ......

eller med vrangsiden ud (det er kanten du skal se på).
Opskriften findes i et hæfte som udgives af garnfirmaet.

tirsdag den 22. november 2011

Nu må I gerne smugkikke

Vi er ved at lægge sidste hånd på programmet for Fiberfest 2012.

Det foregår lørdag d. 10 marts i Ry, og vi glæder os til at se rigtig mange strikkere.

Birthe arbejder på at få hjemmesiden klargjort, så alle nyheder kommer med.

Det er et flot program, vi kan præsentere med mange dygtige instruktører på workshoppene. I kan læse mere på Birthes blog.

søndag den 13. november 2011

Jeg er gået på Youtube

Jeg har lavet en video på Youtube, hvor jeg viser mønsterstrik og låsning af tråde på bagsiden. Det har jeg lovet flere gange, så nu skulle det være. Slutningen er blevet lidt udflydende, da min mand ikke fik slukket for den i tide men I kan jo selv slukke. Det vigtigste er, at I kan se teknikken. Jeg vil gerne have tilbagemeldinger på, om den dur til noget? Jeg er ikke helt tilfreds, men hvis den skal tages om, tager det en uge, da det kun  kan gøres i en weekend, hvor vi er hjemme i dagslyset.
Videoen ligger fast på siden "at starte på et mønstersjal".

Kunsthåndværkerdag på Silkeborg museum

3 dejlige damer kom og hentede mig, vi skulle til kunsthåndværkerdag på Silkeborg Museum, og det er en tilbagevendende begivenhed her i november måned. I år var udstillingen meget velbesøgt og det med rette. Der er mange fine ting at komme efter. Hanne Pjedsted var den første vi mødte. Hanne er aktuel som bidragyder til den nye strikkebog, som jeg har præsenteret her på bloggen, og hun havde fine juleting med, som er julede på det gode måde. Sjalet i baggrunden er fra bogen.

Annette Frølund var der også med sine elegante maskinstrikkede og letvalkede halsklæder, trøjer, veste og pulsvarmere.


En keramiker, Else Rasmussen præsenterede knapper i mange afskygninger, her er kun et lille udvalg. På hjemmesiden viser hun hele sit udvalg.

Inger Andersen var der igen med perlestrikkede pulsvarmere og de bliver mere og mere rafinerede. Disse er strikket på p 1½ i mønsterstrik frem og tilbage

Her er rigtig mange perler strikket ind. Inger har kursus på Thorning museum i næste uge som et led i projekt Tråd.

Så havde Lotte Kjær en stand, og som sædvanlig er hun kommet med gode ideer i et enkelt snit. Her viser hun, hvordan et simpelt halsrør kan forvandles til mange forskellige beklædningsgenstande. En hue med en knude i toppen, sjov og klædelig.


Her ses halsrøret

Nu er det lagt dobbelt og huen er dermed ekstra varm.

Her anvendt som halsvarmer.....

og her trukket lidt op på hovedet, nu både halsvarmer og hue, og Lotte med et stort smil. Hun glæder sig til den nye bog udkommer lige om lidt..

Jeg kunne ikke stå for denne retstrikkede halsvarmer på p 10 med løbemasker, så den ligesom får en flæsekant - en grov flæse, den bliver sjov at afprøve.

En af de besøgende måtte jeg bare have i tale. Hun gik og promenerede i dette sjal, og jeg kunne jo se, at det var en Ruth Sørensen model i kauni, men det, som tiltrak min opmærksomhed, var lynlåsen. Hun holder sjalet på plads en en lynlås. Genialt tænkte jeg, men det kan kun lade sig gøre, fordi Ruths sjal har udtagninger på hver anden omgang, hvorimod jeg tager ud på hver omgang i hver side på mine sjaler (Christels udtagning)

Jeg spurgte, om jeg måtte fotografere, og det kan I se jeg fik lov til. Moderen var der også, og det er hende, som har sat lynlåsen i. Flot model og smukt arbejde.

lørdag den 12. november 2011

Fuldt hus i spisestuen

Alle 16 tilmeldte mødte op til mønsterstrik i spisestuen, enkelte havde dog besvær med at finde adressen, men ved mobilen og min mands hjælp lykkedes det for alle at være her ved 13-tiden.
Jeg havde taget kameraet frem, og alligevel fik jeg først taget billeder til allersidst. Sådan går det, når man er optaget af noget.

Mange havde mønsterstrikprojekter i gang

Andre havde et kit, som skulle påbegyndes, når teknikkerne var lidt mere indarbejdede.

Andre igen havde hele garnudvalget med, og det var en skam jeg ikke fik det fotografetet, for det så flot ud med hele farveskalaen bredt ud, før vi gik i gang med at vælge farver til de kommende sjaler

Anette var kommet et stykke op på bonbon-sjalet, men var ikke tilfreds med farverne og fordelingen af dem. Resolut trævlede hun op sammen med "naboen", og jeg håber hun fik gode ideer til at komme i gang igen.


Her ses et farvevalg til et sjal, den orange kom med som det overraskende moment.

Mor og datter i ivrig diskussion om farver

Der trævles stadig op

En kop kaffe eller te blev der tid til undervejs, men vi spildte ikke tiden, der var stående taffel i køkkenet.
Det var en meget hyggelig eftermiddag, og jeg fik en opfordring til en follow-up efter jul. "Vi må se hvordan det skrider frem med hinandens projekter", som en udtrykte det.





fredag den 11. november 2011

Geniale Annette D

Jeg er ved at strikke en hue fra Annette Danielsens "Hattedamer". Frøken hedder modellen. Den er strikket på langs, og det har jeg ikke prøvet før. Den strikkes i 8 felter i vendestrik og med en snoning i snoningen.

Der, hvor man vender, får man en markering, så huen ligesom er delt i felter. I  snoningen er der taget ud og ind, så det ikke trækker i kanten senere hen. Der er virkelig tænkt på det hele.
Til slut strikkes ribkanten.
Men jeg får nu ikke strikket så meget i aften, da jeg bager kage til den kommende mønsterstrik i morgen, hvor jeg får mange gæster i spisestuen. Jeg glæder mig til at se jer!

søndag den 6. november 2011

Fair trade smykker

Kazuri betyder lille og smuk på swahili.
Jeg har set de flotteste smykker. De bygger desuden på en god ide.

Håndlavede smykker fra Kenya.
Hver enkelt perle er håndlavet og alle perler er håndmalede. Leret kommer fra distriktet rundt Mt.Kenya og gennem mange års erfaring med glasur, brænding og design gør det hvert enkelt smykke særdeles smukt og unikt.
Grundlæggeren af Kazuri, Lady Susan Wood (1918-2005) er født i en lille landsby i Afrika. Hendes forældre var missionærer fra England. Susan Wood blev uddannet i England, men kom i 1947 sammen med sin mand Michael Wood, tilbage til Kenya. Susan og Michael Wood var begge to visionære personer, Michael Wood er grundlæggeren af organisationen AMEREF, Øst Afrikas Flyvende Doktor Service.
I 1975 startede Lady Susan Wood, sammen med to kvinder fra lokalområdet, et lille keramikværksted bagest i sin have. Værkstedet ligger det samme sted i dag ved foden af Ngong Hill nær ved Karen Blixens farm nord for Nairobi.
Kazuri har været under stor udvikling og har i dag ansat 380 kvinder. De fleste er enlige mødre, og ved at arbejde i Kazuri kan de forsørge sig selv og deres familie.

Smykker fra Kazuri bliver solgt over hele verden og fælles for dem er, at de gør kvinder endnu smukkere. (citat fra hjemmesiden)
  

Kazuri smykkerne er  fair trade
Kazuri er en god arbejdsplads med gode arbejdsforhold og indfrier alle miljø- og kvalitetskrav.
I 2001 købte ægteparret, Mark og Regina Newman Kazuri og ændrede det til Kazuri 2000 ltd. Kazuri arbejder i dag med de samme visioner, som var grundlæggeren Lady Susan Wood hovedformål, at det skal komme kvinderne til gode.

Smykker kan købes flere steder i Danmark, bl.a i Tinds Textil og Kunst.

Her ses de med Oleana trøjerne som baggrund. Jeg synes perlerne er fantastisk smukke.

onsdag den 2. november 2011

Strikkelounge hos Charlotte Tøndering

I aftes var jeg til strikkelounge hos Charlotte Tøndering i Graven i Århus. Det var min første gang, og jeg vidste egentlig ikke, hvad jeg kunne forvente mig. Oplysningerne forinden havde ikke været entydige.
Men vi mødte 21 damer op, og alle medbragte Isager-strikketøj ( tror jeg i hvert fald). Jeg havde selv taget Ginger - de fingerløse handsker med.
Men der var ikke meget nyt at berette.

En forholdsvis ny model strikket i mohair. Halsklædet er rigtig fint og pynteligt.

Sidste gang blev disse 2 nye bøger omtalt og modellerne fremvist.

Hattedamerne var ikke hjemme, alle modeller var lånt ud til USA, så Annette er måske ved at bane vejen over Atlanten

Charlotte Tønderings bidrag til nr. 11, 12, 13........

Denne bogudgivelse vil jeg godt lige dvæle lidt ved. Det er en bog med mange strikketeknikker og ganske få mønstre, men den er meget inspirerende. Der har været mange bidragsydere til den, og den er udgivet på forlaget Fiberfeber.

Der er flere teknikker, jeg får lyst til at udforske efter at have kikket i den et par gange, bl.a patentstrikning. Patent er meget mere end hel- og halvpatent, som jeg selvfølgelig kender. Der er netpatent, dobbelte patentriller, dobbeltsidet patent over 4 masker m.fl.

De fine blomster her er dominoblomster, som også værd at prøve.
Jeg kan varmt anbefale denne bog, den giver stort lyst til at selv at gå videre.
Jeg købte alle 3 bøger.
Jeg mødte en af kvinderne, som er tilmeldt Mønsterstrik i Spisestuen, Anette. Faktisk kom vi til at sidde ved siden af hinanden, og det var et hyggeligt møde.