søndag den 31. marts 2013

Opdatering


Det er længe siden, der er kommet et indlæg her på bloggen, og det skyldes, at jeg næsten ikke har været hjemme.
Tindbloggen (og flere andre steder) kan I læse om Strik- og Velværekurset, som jeg havde arrangeret, og derefter gik turen til KBH for at besøge barnebarnet. Jeg fik et lift via Gomore. Man bestiller et lift med en som tilbyder ledige pladser i bilen, og den tanke tiltaler mig meget. Jeg kørte med en sød pige fra Århus, men desværre gik bilen i stå og ville ikke mere, lige da vi var kørt fra motorvejen og skulle op på Roskildevej ved Glostrup. Der holdt vi så og spærrede, men inden længe var der folk til at hjælpe os. Mest ihærdig var en nydansker (palæstinenser) og hans søn. De rodede længe med bilen, og det endte med, at jeg og den anden passager blev kørt videre til vores bestemmelsessted af faderen. Han brugte mindst en time plus en god del benzin på os og ville ikke have noget for det. Så tak for den hjælpsomhed.
Sammen med familien var vi en tur i Zoo på en dejlig solskinsdag, og tankerne gik tilbage til tiden, da vi boede i KBH, og det var vores førstefødte, der lå i barnevognen.

Jeg havde Bella-trøjen med til barnebarnet, og den var blevet flot monteret med knapper, og siden er endnu en model fra bogen Strik med pinde 3 blevet færdig, nemlig Lillies top.
Den er strikket i størrelse 6-12 mdr. i CottonWool fra Gepard.
Men moderen har straks flere ønsker til strikmodeller, så arbejdsløs bliver jeg ikke.....

Hele påskeugen har jeg arbejdet i Tind og så er det svært ikke at blive inspireret til nye projekter.
Vivian Høxbro har som bekendt solgt sin virksomhed, og i Tind sælger vi det løse garn (vi har kun ganske lidt) med rabat. Garnet er indfarvet i ualmindelig flotte farver, og modellen Brenda er special og spændende.

Min Brenda bliver i en anden farvekombination - se vikleprøven. Det bliver spændende at se, hvordan det vil tage sig ud.
Men der er mange arrangementer i den nærmeste fremtid, så jeg kan ikke synke ned i lænestolen og strikke.
Foråret er vel også på vej, i hvert fald har vi fået sommertid!

onsdag den 13. marts 2013

At snuse til foråret

Vi har snust til foråret i Malaga. En lille tur på 4 dage, men nok til at få safterne til at stige og længes uendeligt efter forår.

Borgen Alcabaza er et dejligt sted at besøge

Der er mønstre alle vegne

Olafur Eliasson udstillede denne flotte glasskulptur på Museet for Samtidskunst i Malaga. Jeg sneg mig til at tage dette foto, men senere gik det op for mig, at fotografering var tilladt.

Vi gik byen tynd og så de flotte anlæg og nød den milde luft. Hvorfor er det lige, at vi ikke bor i dette klima?

Strikketøjet var selvfølgelig med på turen. Jeg er i gang med en tunika til mit barnebarn fra bogen Strik på pind 3 og havde ikke været forudeseende nok til at huske en snoningspind. Jeg måtte tage det forhånden værende i brug, og det var en tandstikke. En rund udgave havde været bedre, ja faktisk meget nemmere at håndtere end en snoningspind. Så det tror jeg, at jeg vil bruge fremover, i hvert fald når der kun skal snoes over fire masker

søndag den 3. marts 2013

Hvordan man hurtigt kan "trævle" op


Min mor har strikket en vest i mønsterstrik, og denne gang er vrangmasker en del af mønstret. (se nærbillede)


Men den er blevet for bred over skuldrene, kanten skal sidde længere inde på vesten, så ærmegabet bliver større. Det klares ved at sy på maskine 1-2 cm fra borten i ærmegabet og så simpelthen klippe borten af og starte på en ny kant længere inde på vesten. Vi får se, om det bliver, som det skal være.

Nærbillede af mønster med vrangmasker som en detalje.