søndag den 29. september 2013

Alle sejl sættes til i Tind



I dag er der en helsides annonce i JP's tillæg Viva fra Tind
Det er stort for en "lille butik" i Vestjylland at komme i en landsdækkende avis og fortælle om de gode fødsesldagstilbud.
Alle sejl sættes til, og 5-års dagen markeres flere gange i løbet af oktober.
Jeg håber, at mange af jer har mulighed for at få del i tilbuddene. 20% på tøj og garn, det kan mærkes på pengepungen, og hylderne er fyldt med det nye efterårstøj og dejlige garner.
Det bliver travle dage i næste uge. Vi glæder os!


tirsdag den 24. september 2013

Strikke-studietur til Estland og Fiberfest

Estlandsturen har været udbudt siden i går, og der er 1 plads tilbage. Det er flot!
Nu er der udsolgt.
Til nye læsere er der info her.
En anden nyhed er, at der igen er Fiberfest i Ry
Sæt X i kalenderen lørdag d. 29. marts 2014
Program kommer omkring efterårsferien.
Se billeder fra tidligere her.

mandag den 23. september 2013

Fanø fortsat

På vej mod forsamligshuset kunne man høre dejlig spillemandsmusik og et orkester af børn og unge spillede gamle Fanø-melodier for os.

Ved indgangen til udsalgsstederne var der kø, og vi kom ind, når nogen gik ud. Det var en rigtig god regulering, for så kunne man komme til ved salgsboderne.

Det lykkedes at tage ganske få billeder, her Kastaniestrik hos Tante Grøn

Og her en smuk, luftig vest fra Magiske Garners stand. Her kunne vi købe kits til alle de dejlige modeller i bogen fra sidste indlæg.


Verdens korteste lylås - ja det ved jeg ikke om det er, men den er i hvert fald funktionel til sjaler og andet, som skal holdes sammen. Den kunne fås hos Lene Kastrups stand - Uldsund strik og design.

Fanøs rådhus, og Fanø er stadig en selvstændig kommune med et indbyggertal på 3251. De fleste bor i Nordby.

På rådhuset var der udstilling af Annette Danielsens seneste designs fra bogen Østen for Solen og Susie Haumann havde modeller fra de nyeste hæfter Around og Grey Days. Den sidste udstiller var Rachel Søgaard, som udkommer med en bog til november. Den hedder 10 trøjer, og de var alle udstillet på rådhuset. En fin detaljer er de broderede knapper, som matchede de stjerner, som også var på trøjen.

 Så er vi kommet til Christels Seyfarths butik. Farveindtrykket var lige ved at slå os omkuld, mønstre og farver i alle regnbuens farver er overvældende, og selvfølgelig skulle vi kikke i den nye bog. Jeg har ikke bestilt den, og nøjedes med at kikke.
Der er flere modeller, som er enklere end vi plejer at se hos Christel, og der var fine deltajler.

En figurstribet jakke, se opslaget på ærmet.

På museet i Sønderho købte jeg denne bog. Den indeholder mange brugbare oplysninger om Fanø og øens historie-plus et væld af fine billeder.
Masken blev brugt af piger, så de kunne bevare et lyst teint.

En dejlig dag var ved at være slut, og forude ventede busturen, hvor vi kunne slappe af og fordøje dagens mange indtryk.

søndag den 22. september 2013

Fanø 2013

Kl 7.30 rullede en dobbeltdækkerbus ud af Silkeborg med kurs mod Fanø.
I Give stod en ny flok på, og 75 kvinder var nu på vej mod Fanø Strikkefestival.

Karen var turguide og sørgede for, at vi vi fulgte det planlagte program.

Første stop var Rindby Forsamlingshus, hvor vi så udstillingen Laboratorium 12. 16 forskellige designere havde hver deres bud på, hvordan de spændende garner fra Indkøbsforeningen kan anvendes.

Det er helt utroligt, hvordan garnerne ter sig - og bogen blev blev vi her præsenteret for første gang.
Den blev fluks indkøbt.

Efter et kort besøg i Kunstladen var næste stop Sønderho. Ved den gamle skole var en stort bord med en strikket dug, og vejret var til at sidde ude i - dejligt.

Gavstrikkerne havde et kæmpe strikketøj ved indgangen til skolen, men pindene var svære at håndtere.

Der var stuvende fuldt i salgsudstillingen, og her fik vi den første smagsprøve på, hvor mange kvinder der var draget til Fanø.Billedet er taget ind ad et åbent vindue, det eneste sted man kunne få udsyn. Jeg håber, udstillerene havde en god handel trods den store trængsel.

På vej videre rundt i Sønderho passerer man mange fine gamle huse.
Fortsættes i næstes indlæg.

mandag den 16. september 2013

Strikkeprøve i nyt garn

I Tind har vi fået nyt garn, og det måtte jeg prøve at strikke med. Jeg har fået en ny bog med mønstre, og jeg valgte et mønster med drejede masker.
 I stedet for en prøve, blev det til en hel trøje. Garnet er nemlig så lækkert at strikke med. Det er nældefibre 30% og 70 % organisk uld fra Onion. Det har en løbelængde på 130m/50 g og strikkes på p 3½-4. Prisen er også rigtig god - 42 kr. for 50 g

Det er noget kringlet med de drejede masker i vrang, men det kan lade sig gøre.

Jeg er stadig optaget af vævestrik. Det kan varieres i det uendelige. Her er det mønstret Hulkrus, hvor der er byttet om på ret og vrang.


mandag den 2. september 2013

Udstilling på biblioteket i Hammel


Jeg fik så mange positive tilkendegivelser på Estlandsturen, så jeg tør gå videre og underskrive en kontrakt med en rejsearrangør. Jeg har lavet en ny side, hvor oplysninger om turen kommer.
Når jeg har indholdet på de enkelte dage klar, kan man tilmelde sig, og man er tilmeldt, når et depositum er indbetalt, men mere om det senere.
Der er 25 pladser og der kan ikke komme flere med, da gruppen derved bliver for stor, når vi skal have workshops m.v.
I dag har jeg lavet udstilling på Hammel bibliotek. Mine ting skal være udstillet i hele september måned, og der er en gratis workshop mandag d. 23. september 17-20 på biblioteket. (dato ændret)
Jeg udstiller to former for mønsterstrik, fair-isle teknikken og vævestrik.



Jeg har 5 svævende giner med sjaler, så det var godt jeg fik fat i dem. Sjaler præsenterer ikke, når de ligger i en montre.