lørdag den 25. juli 2015

Mine småprojekter

I Flensburg købte jeg en strikkebog til samlingen. Egentlig var det dumt at købe den på tysk, da den er oversat fra engelsk, men så kan jeg øve lidt strikketysk, det har jeg ofte brug for i butikken. Der er kunder som køber garn og en dansk strikkeopskrift, og så bruger vi tid på (hvis der ikke er så mange kunder) at gennemgå opskriften, så de kan skrive de vigtigste oversættelser på opskriften.
Jeg har lavet et par strikkeprøver, og det viser "falske snoninger"

På højskolen ville jeg strikke vævestrik, da jeg jo underviste i det, og her ses for- og bagstykke til en pude. Jeg har strikket i kauni - den mørkegrønne og en tilsvarende shetlandsuld - begge dele fra lager. Jeg er ikke meget for kauni, men til dette projekt er det ganske udmærket. Nu skal stykkerne vaskes og spændes op, før de sys sammen til en pude.


Lisa Renner var også underviser på Ungdomshøjskolen i Ribe, og hun havde en del af sine lækre garner med. Se hendes udvalg her. Jeg købte to bundter Madelinetosh med 112 g i hver og en løbelængde på 768 m i hver. Så af to bundter kan man strikke en trøje. Der er uendelig mange fine nuancer i garnet, som hedder Prairie

Efter ugen på højskolen, havde jeg en arbejdsuge i Tind. Når jeg står der mellem alt det lækre garn, så får jeg den største lyst til at afprøve muligheder. Flere kunder kom efter garn til håndstrikkede klude og håndklæder, og det lod jeg mig smitte af, og strikkede efter dette forlæg. Men jeg bliver nu aldrig optaget af at strikke klude, det er simpelthen for kedeligt.




I Tind har vi en del Karen Noe garner, og de fleste sælger rigtig godt, men Japonica Beauty sælger vi sjældent. Det er dyrt - 160 g for 50 g, og så er der ingen opskrifter. Det vil jeg gerne gøre noget ved, men for at drøje lidt på det, vil jeg have et andet garn med. Mine forsøg går på Isager alpaka 2 eller Mohair by Canard.
Japonica er et utoligt lækkert garn, det består af  76% silke og 24% mohair, og så løber det 250 m/50g. Vi må se hvad jeg får ud af det.
Hvis nogen ha gode forslag til andre garner, jeg kan kombinere med, hører jeg gerne om det.
Men det får hvile lidt, for i næste uge tager vi en uge til Island.

fredag den 24. juli 2015

Koldinghus og Flensburg

Koldinghus er altid et besøg værd

For det første har slottet en lang og spændende historie.

 For det andet har det en helt enestående restaurering udført af arkitekterne Inger og Johannes Exner - påbegyndt i 1970'erne.
Ruinen er bevaret, og en ny arkitektur indrammer på fornem vis det gamle historiske monument.

Hvert år udstiller afgangs-eleverne fra Kolding Designskole deres afgangsprojekter, og det er her vi kan møde fremtidens designere.
Nanna Fjord kalder sit projekt Geometria - geometriske fugurer fra 2D til 3D. Hvordan fungerer det på kvindekroppen?


Kamilla Falkenberg Knudsen - print kollektion med tegninger fra den danske vestkyst

Mette Mousten Søgaards inspiration er firkant og cirkel.

Louisa Reinholdts kollektion af tekstiler. Hendes utraditionelle inspirationskilde er søvnlidelser.
Det er fascinerende at se og læse om deres arbejdsporcess. Der var til mange timers ophold, men vi måtte videre.
Næste stop var Flensburg, den smukke by med den imponerende søfartshistorie. Vi spise frokost på Südermarkt og vandrede rundt i byen og så på de flotte, store bygninger.

Turen endte i Rote Strasse, hvor jeg besøgte garnbutikken Wollsucht.
Her var de smukke ITO garner, men ingen opskrifter, så vidt jeg kunne se. Men dem finder vi jo heldigvis hos Charlotte Tøndering.
Dette garn stod jeg længe og funderede på. Jeg synes, farverne er så smukke og var lige ved at købe et bundt af de 5 farver, men så kom Esben og nå ja....500 kr er jo en del penge for 250 g garn - især når lageret bugner. Men det var lækkert!

søndag den 5. juli 2015

Sculpture by the Sea 2015


 Det er tradition at se udstillingen Sculpture by the Sea i Århus. Den skal ses i morgen/formiddagssol, og det fik vi mulighed for i tirsdags og havde en god oplevelse.
 Der er 56 skulpturer udstillet langs vandet og i skoven, og smukkere omgivelser kan man ikke tænke sig.
Denne skulptur hedder Droppings and the Dam(n) og er lavet af en indisk kunstner, Arun Kumar
 Materialerne er plastiklåg og ståltråd
 Vi fandt en flot, stor diamant i sandet, lavet af spejle, metal og træ. Kunstneren er Michael Motycka fra Tjekkiet

Karen måtte tage en omgang på strikketøjet Duet Knit. Det er et samarbejde mellem kunstner (Karl-Christian Geleff) og publikum.

 Efterhånden får træerne kjoler på, lange eller korte.
 Denne kugle vender verden på hovedet og virker ganske magisk. Lucy Humphrey fra Australien er kunstneren bag.
Århusbugten med Marselis-skoven i baggrunden er et fantastisk dejligt område
Derefter gik turen til det nyindviede DOKK1 ved havnen. Det er bibliotek og borgerservice og et væld af tilbud. Bl.a. er der strikkecafe en gang om måneden.
Sådan vil det tage sig ud, når området er færdigt. Arkitektfirmaet Schmidt, Hammer og Lassen står for projektet

Et bord med ben som blyanter

selve biblioteket
Rummet ud mod havnen med Gongen - et kunstværk af Kirstine Roepstorff. Det er en 7,5 m lang rørklokke.
På fødeafdelingen på Aarhus Universitetshospital kan nybagte forældre aktivere en slåalarm, der er monteret på Gongen. så kan man høre  at et nyt barn er kommet til verden. Sjov idé.
Man kan få en rundvisning, men det nåede vi ikke. Der er desuden masser af aktiviteter og legeområder for børn.
Udenfor i 1. sals højde er der en stor legeplads, kaldet Kloden, så mon ikke det bliver et tilløbsstykke for familier med børn.
Noget andet vi ikke prøvede, var den automatiske P-plads. Man afleverer sin bil, og teknikken løfter bilen ind på en hylde - voila! det må prøves engang