Tur til Rumænien 26. april - 3. maj 2022


Turen er aflyst grundet situationen i Ukraine

Dkr. 9.995,00 pr person i dobbeltværelse.

Dkr. 1.295,00 pr person som enkeltværelsestillæg

frist for tilmelding er 28. marts

( flyselskabet har ændret afgangstider)

26. april - 3. maj 2022

Prisen inkluderer flg:

  • Fly t/r fra Billund med 20 kg bagage og 10 kg håndbagage
  • Buskørsel med 3- eller 4-stjernet bus
  • 4 overnatninger med ½ pension på bondegård i Maramures
  • 3 overnatninger med ½ pension på hotel i Cluj Napoca
  • Dagsture med masser af oplevelser samt frokost med drikkevarer
  • Privat undervisning i forskellige værksteder – iflg. program
  • Dansktalende rejseleder på hele turen
  • Diverse skatter og afgifter.
  • Turen er med helpension og drikkevarer, så det er sjældent,at man skal have pungen frem

 


Tur i Rumænien 2022

 Dag 1. tirsdag d. 26. april – Fly fra Billund til Cluj Napoca. Ankomst i Cluj Napoca, om aften, ca. kl. 19:00. Vi kører til vores hotel, fordeling af værelser og aftensmad.

 Dag 2. onsdag d. 27. april – Afg. kl. 09:30 efter morgenmad. Vi besøger et privat museum, hvor familien lægger stort vægt på bevaring af gamle traditioner. Der bliver vist forskellige modeller af broderier og vævning krydret med folkeviser.  Derefter er familien vært ved frokost. Vi kører tilbage til byen, og resten af dagen er fri. Vi mødes til aftensmad på hotellet.

 Dag 3. torsdag d. 28. april – Afg.- kl. 09:00 efter morgenmad. Vi kører sydpå til et nonnekloster, som er kendt for sit værksted, hvor man væver gobeliner og persiske tæpper. Vi spiser frokost hos en dejlig familie, som vi kender i området, og derefter møder vi nogle damer i landsbyen, som også prøver at bevare de gamle traditioner med at karte uld og hør, væve stof til folkedragter og brodere. Derefter kører vi tilbage til Cluj Napoca, fyldt med en masse oplevelser.

 Dag 4. Fredag d. 29. april – Afg.- kl.09:00 efter morgenmad. Vi siger farvel til storbyen Cluj Napoca. Vi kommer til at opleve en fantastisk flot natur og charmerende landsbyer på vej ind i Maramures. Undervejs holder vi og spiser frokost hos en dame, som også viser os sit værksted, hvor hun syr folkedragter for de fleste folkedansegrupper i Rumænien.

Maramures, er den områder i Rumænien som har bedst bevaret de gamle traditioner som er den dag i dag, en del af folks hverdagsliv og værk. Her er der stadigt meget normalt at benytte folkedragter til festlige eller kirkelige højtider, her er meget normalt at køre med hestevogn eller oksekærer, her er meget normalt at dyrke sit lille landbrug på gamle manere.

I Maramures, bor vi på en bondegård, drevet af en dejlig familie som vil prøve at give os en kulinarisk oplevelse, kombineret med en behageligt ophold. Vores bondegård har fine værelser med eget toilet og bad.


Dag 5. Lørdag d. 30. april.  Afg. kl. 09:00 efter morgenmad. Vi ser først en gammel trækirke fra 1721 – som er på Unesco’s kulturarvsliste. Derefter kører til en lille landsby, hvor vi besøger 1 eller 2 familier, som har bevaret traditionerne med at sy folkedragter, væve tæpper m.m. Frokost på en pension og derefter besøg hos en kunstner, der laver træskærerarbejder, og han fortæller os lidt om, hvad han lavede i gamle dage, og også hvad han laver i dag for folk i landsbyen. Senere på dagen holder vi ved en mølle, hvor der er 4 forskellige værksteder, der stadig er aktive – en mølle som er over 100 år gammel. Aftensmad på vores bondegård/pension.

 Dag 6. søndag d. 1. maj Afg. kl. 09:00 efter morgenmad.  Vi kører til en lille landsby, hvor der bliver arrangeret et værksted med flere lokale kunstnere, som kommer og viser deres kunst. Der bliver vist træskærerarbejder, syning/brodering af pelsveste som en del af folkedragterne, brodering af folkedragter, uldspinding og fletning af forskellige smykker. Derefter kører vi videre til en anden lille landsby, hvor der bliver serveret frokost hos en privat familie, og der kommer flere kunstnere fra denne landsby og viser deres kunst frem, og vi kommer til selv at prøve at brodere og væve. Hvis der er interesse, kan man også prøve at male ikoner på glas. Aftensmad på vores bondegård/pension.

 Dag 7. mandag d. 2. maj Afg. kl. 09:00 efter morgenmad. Vi ser et flot nonnekloster, som også har 2 værksteder – maling af glasikoner og vævning af gulvtæpper. Vi spiser frokost på klosteret. Derefter hjem til vores pension for at slappe af. Vi kan også arrangere, at vi selv prøver at være med til at lave vores aftensmad med ægte rumænske nationale retter.

 Dag 8. tirsdag d. 3. maj Afg. Kl. 08:30. Vi siger Farvel til vores vært og kører tilbage til storbyen Cluj Napoca. Vi tager en lille madpakke med os i bussen. Vi forventer at være i lufthavnen ca. kl. 12:00. Fly til Billund. Ankomst i Billund ca. kl. 16:30.

 


Turen arrangeres af JS rejser

 

Vesterbro 24, 8970 Havndal – Tlf. 2149 0357 – 2365 0457                        

Email. js@jsrejser.dk     

web www.jsrejser.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar