Tur til Rumænien 23. - 30. april 2020


Tur til Rumænien 23. - 30. april 2021

Turen er udsat til næste år og jeg håber det kan lade sig gøre at gennemføre der


Dkr. 8.495,00 per person i dobbeltværelser.
Dkr.    995,00 per person som enkeltværelsestillæg

 

Prisen inkluderer flg:
  • Fly t/r fra Billund med 20 kg bagage og 10 kg håndbagage
  • Buskørsel med 3 eller 4 stjernet bus for 20 pers max 25 pers.
  • 4 nætter overnatning med ½ pension på bondegård i Maramures
  • 3 nætter overnatning med ½ pension på hotel i Cluj Napoca
  • Dag ture med masse af oplevelser samt frokost med drikkevarer inklusiv
  • Privat undervisning i forskellige værksteder – iflg. program
  • Dansktalende rejseleder på hele turen
  • Alle diverse skatter og afgifter.
Tilmelding til bodil@madam-munch.dk
Depositum på 2000 kr indbetales til konto 6110 0011402712 Depositum kan ikke refunderes, da flybilletterne er betalt.

Restbeløbet indbetales senest 1. marts på samme konto

Hvis det viser sig, at udenrigsministeriet  på et senere tidspunkt fraråder rejser til Rumænien, dækker din forsikring hele beløbet.


Dag 1. Tirsdag 23 April, ankomst i Cluj Napoca kl. 19:25. Ca. kl. 20:00 videre til bondegård i de nordlige dele af landet (ca. 4 timer kørsel) – Maramures. Sent ankomst – deling af værelser og sent aftensmad. Vores bondegård har fine værelser med egn toilet og bad, og er kendt for at man får en kulinarisk oplevelse. 

Dag 2. Onsdag 24 April – Afg. kl. 09:30 efter morgenmad. Vi kører til en lille landsby, hvor der bliver arrangeret et værksted med flere kunstner fra landsbyen som kommer og viser deres kunst. Der bliver træsker arbejder, syning/broderi af pels-veste som en del af folkedragterne, broderi af folkedragter, uld - spinding og fletning af forskelige smykker. Derefter kører vi videre til en anden lille landsby hvor der bliver serveret frokost ved en privat familie, og der kommer flere kunstnere fra landsbyen og viser deres kunst frem, og vi også kommer til at prøve broderi og vævning. Hvis der er interesse for det, kan vi også arrangere at male ikoner på glas. Aftensmad på vores bondegård/pension.

Dag 3. Torsdag 25 April – Afg. kl. 09:00 efter morgenmad. Vi ser først en gammel trækirke fra 1721 – som er på Unesco’s verdensarvsliste. Derefter kører til en lille landsby, hvor vi besøger en eller 2 familier som har bevaret traditionen med at sy folkedragter, væve tæpper m.m. Frokost på en pension og derefter besøg en træskærer som fortæller os lidt om gamle dage og hvad han lavede og laver i dag for folk i landsbyen. Senere på dagen, holder vi ved en mølle hvor der er 4 aktive værksteder i brug – en mølle som er over 100 år gammel. Aftensmad på vores bondegård/pension.

Dag 4. Fredag 26. April – Afg. kl. 09:00 efter morgenmad. Vi ser et flot nonnekloster som har også 2 værksteder – maling af glas ikoner og gulvtæppe-vævning. Spiser frokost på klosteret. Derefter hjem til vores pension for at slapper af. Vi kan også arrangere at vi prøver at selv være med at lave vores aftenmad med ægte rumænske nationalretter.

Dag 5. Lørdag 27. April Afg. kl.09:00 efter morgenmad. Vi siger farvel til vores vært og kører mod Cluj Napoca. Vi kommer til at opleve en fantastisk flot natur og charmerende landsbyer på vej ind i Transsylvanien. Undervejs holder vi og spiser frokost og ser et værksted hvor man syr folkedragter til de fleste folkedansergrupper i Rumænien. I Cluj Napoca – bor vi på et flot hotel. Aftensmad på hotellet.

Dag 6. Søndag 28. April. Afg. kl. 10:00 efter morgenmad. Vi besøger et privat museum hvor familien lægger stort vægt på bevaring af gamle traditioner. Der bliver vist  forskelige modeller af broderi og vævning. Derefter er familien vært ved en frokost. Vi kører tilbage til byen og resten af dagen er fri. Vi mødes til aftensmad på hotellet.

 Dag 7. Mandag 29. April. Afg. kl. 09:00 efter morgenmad. Vi kører syd på til et nonnekloster som er kendt for sit værksted hvor man væver gobeliner og persiske tæpper. Vi spiser frokost ved en familie vi kender i området og derefter møder vi nogle damer i landsbyen som også prøver at bevare de gamle traditioner med at karter uld og hør, væver stof til folkedragter og broderer. Derefter kører vi tilbage til Cluj Napoca, fyldt med en masse oplevelser.

Dag 8. Torsdag 30. April Fri om formiddagen til at gå en tur i den store shopping center som er ved vores hotel eller bare gå en tur i den dejlig område ved hotellet. Kl. 12:00, mødes vi og kører til lufthavnen. Fly fta Cluj Napoca 14:10. Ankomst i Billund kl. 15:35. 

Teknisk rejsearrangør er https://www.jsrejser.dk/


Ingen kommentarer:

Send en kommentar