mandag den 28. juni 2010

Forberedelse til workshop


Jeg har sagt ja til en workshop i Tind Tekstil og Kunst d. 9. oktober, og selv om der er længe til, er jeg ved at tænke i de baner. Workshoppen kommer til at hedde noget i stil med Strik a la Christel Seyfarth. Der er mange, som gerne vil strikke et af hendes kits,,men synes det er svært at komme i gang.
Jeg er, som tidligere omtalt, fascineret af Fair Isle strik, og derfor er det nye sjal også inspireret derfra. Denne gang er det et gammelt mønster fra Ann
Feitelsons bog The Art of Fair Isle Knitting, som jeg er inspireret af og har tegnet op.

Bundfarven er mørk og ensfarvet, så det er kun mønsterfarverne som veksler, og dem er der 6 af. Jeg vinder heller ikke nøgler op, som Christel Seyfarth, da farvevekslingen er konstant - sådan da.

Til workshoppen skal jeg have sjaler, som demonstrerer arbejdsgangen på forskellig vis. Et hvor jeg kun lige er begyndt, et hvor jeg er kommet på rundpind og et som er klippet op og skal i gang med kanten, så derfor er det vist ikke for tidligt at begynde på forberedelsen.


fredag den 25. juni 2010

Striber i massevis


Hos den lokale møbelhandler kan man købe puder og stof i metermål i disse flotte striber. Det er da ikke til at stå for.

Det eneste problem man kan have, er hvilken farvekombination man skal vælge.........






Her ses hele udvalget i metermål. Smukt og inspirerende, ikke?




tirsdag den 22. juni 2010

Ny opdagelse


Jeg kan lige så godt sige det lige ud: Jeg hader at strikke tilbage på vrangsiden, når jeg strikker mønsterstrik. Det er besværligt, det tager lang tid, og mønstret skal læses baglæns. Jeg ved, at man kan lære at strikke baglæns, men det er en ny metode, som først skal opøves. Har prøvet.
Derfor blev jeg rigtig glad, da jeg kikkede i Alice Starmore's bog Fair Isle Knitting, og hun viser følgende metode. Man snor begge garner rundt om pinden et antal gange, og løsner igen, når man kommer omgangen rundt, og så gentager det sig.
På den måde får man lange tråde mellem f.x. ryg og forstykke eller ved 2 forstykker, hvis trøjen er åben foran.

Efter strikning klippes trådene over, og man kan hæfte, som der står i bogen eller sy en søm på symaskinen og klippe tæt, men det kræver en kant på bagsiden, som kan skjule trådenderne. Det giver den fineste finish.
Den anden metode er et antal klippemasker, som jeg bruger ved sjalerne.

søndag den 20. juni 2010

Spiraler fra Design Club

Dette lille sjal fra Design Club er nu færdigt. Det er enkelt med smukke detaljer, og det tiltaler mig.

Men hvor har det været kedeligt at strikke så meget glatstrikning.

Men egentligt synes jeg bedst om enkle ting med kanter som giver et pift, så mon ikke jeg skulle have en strikkemaskine engang?

Mon man kunne strikke selve sjalet på maskine og så strikke kanterne i hånd?

Hvis man kunne kombinere, ville jeg synes, det var en stor fordel, så kunne jeg koncentere mig om de spændende detaljer.






tirsdag den 15. juni 2010

Fanget ind af Afrika



Jeg er helt fanget ind af Afrika i denne tid. Jeg læser Jakob Ejersbo's trilologi, som begynder med bogen Eksil, Revolution og Liberty. Jeg har ikke læst den mellemste, men det betyder ikke noget at bytte rundt på rækkefølgen.


Liberty er på 700 sider, og så bliver man totalt hyllet ind i miljøet. I kan læse mere om bogen på Litteratursiden. Den kan varmt anbefales, men det er samtidig skræmmende læsning og jeg må høre hos folk jeg kender, om de kan genkende miljøet i 80'erne i Tanzania, som det udspillede sig hos hvide hjælpearbejdere og udstationerede.


Desuden kommer Afrika til os via VM i fodbold, og jeg mangler blot at strikke en af Marianne Isagers trøjer fra bogen Afrika. Men så vidt går det ikke.
Jeg er i gang med sjalet Spiraler af Charlotte Tøndering. Jeg er ved kanten, så det kan vel snart blive færdigt.

søndag den 13. juni 2010

På systuen


I denne weekend har jeg ikke forsømt noget ved at være på systuen en del af tiden. Inspireret af en fra bloggen
har jeg syet et etui til at holde orden på Knit Picks-udstyret. Jeg havde en lille sag, som jeg syede på et kursus, da jeg skulle lære min nye Pfaff at kende, men den kunne slet ikke rumme alle delene.
Så derfor har jeg syet efter anvisningen fra bloggen og efter mine egne behov, og det er virkelig dejligt at kunne have det hele samlet på en overskuelig måde.



Jeg mangler blot at få strøget skrivemærkater på, så jeg kan få skrevet numre på strikkepindene.
Med tak for inspiration fra Middelfart!
PS: jeg har oprettet en besøgstæller, bare for at se hvor mange klik jeg har.

torsdag den 10. juni 2010

Strikkede puder færdigmonteret

Så blev min mors strikkede puder færdige. Vi mangler endnu den rigtige "indmad", men man kan godt danne sig et indtryk alligevel.
Det er som sagt en gave til min svigerinde. De skal pynte i en stor flydesofa.



De to inderste firkanter er stikket først på rundpind og derefter klippet op. Det ses at de er forskellige!

Derefter er der strikket rundt og taget ud i hjørnerne.Udtagningerne i mønster med farveskift har ikke været helt lette,men resultatet er blevet tilfredsstillende.


Den anden er strikket rundt i et stykke og derefter klippet op.

onsdag den 9. juni 2010

Se hvad 5. klasse kan frembringe.....

I dag trængte jeg til at se lidt andet end planer over fagfordeling, dagsordner og mails der skal besvares, så jeg gik en tur ned på den kreative gang, hvor håndarbejde og billedkunst holder til.

Stor var min forundring, da jeg så de 3 håndarbejdslærere i lokalet kravlende rundt på alle 4 og hovederne vurderende på skrå.

De var ved at arrangere 5. klasses elevarbejde i maskinbroderi, og hold da op, jeg var målløs af forundring. Der lå de fineste indrammede billeder og spillede i hele farveskalaen.

Det er Pelse Asboes teknik fra den seneste bog, der er anvendt og så et computerprogram Wordle.



Billederne skal hænges op i håndarbejdslokalet, og det skal gøres med nøjagtighed. Derfor tegnes og nummereres hele herligheden op på brunt papir, og så hænger skolens pedeller billederne op efter anvisningen. Intet er overladt til tilfældighden. Det bliver så flot.


Eleverne har leget med fagudtryk.
Drengene har været meget optaget af at køre løs på symaskinen, og de har fået meget flotte udtryk ud af det.


Endnu flottere bliver billederne på en hvid væg.


Jeg skal vise jer hele ophængningen, når det er færdigt.
Men er det ikke dejligt at se, hvad børn nu om dage kan få ud af faget håndarbejde i stedet for de forkrøbede ting, vi andre hjembragte.
Dette takket være dygtige, iderige og eksperimenterende lærere i faget.



mandag den 7. juni 2010

Far, mor og børn i Athen

Min fødselsgave fra familien var en forlænget weekend i Athen. Og den blev fortaget her i weekenden, hvor vi alle 5 havde en dejlig oplevelse i Athen. Akropolis var det absolutte højdepunkt i mere end en forstand.

Forunderligt at stå på dette bjerg
hvorfra en kultur har inspireret og påvirket hele den vestlige verden.
Store dele af frisen fra Parthenon
templet befinder sig stadig i London, og selv om grækerne har bygget et nyt Akropolismuseum, mener britterne ikke, at de er i stand til at huse denne verdensskat på behørig vis. Skammeligt!

tirsdag den 1. juni 2010

sommer og strik


Jeg er begyndt på et tyndt tørklæde i hulmønsterstrik. Det er jeg sædvanligvis ikke så gode venner med, men her er jeg kommet godt i gang uden fejl.
Designeren hedder Anna Hanson.
Nu er sommeren vist kommet til DK. Det er livgivende at kunne få lidt sol på terrassen efter arbejdstid.
Æbletræerne blomstrer, nu håber jeg at mange bier besøger dem, så vi kan få masser af æbler til september.

Hornviolerne blomstrer stadig. De blev købt som bordpynt til min fødsesldag og senere plantet ud. Det er en taknemmelig plante - fuld blomstring i over 2 måneder.