Søndagen var velvalgt til et strikkekursus. Vi sad indendørs og nød kurset med Britt-Marie Christoffersson, mens regnen silede ned udenfor. Læs mere på Anns blog om Britt-Marie og hendes bog. Jeg deler den samme fascination
og nyder ofte at bladre i bogen, hun kan noget helt specielt. På billedet ses Hanne Pjedsted og Rie Krogh, begge er engageret til Fiberfesten i Ry 10 marts 2012.
Britt-Marie ses for bordenden, og hun holder sig godt med sine 74 år. Hun er en stille personlighed, som på opfordring fortalte om sine strikkemeritter. Kursets titel var “STRIK SMÅT, SY, VIRKA, KNYT SAMMAN TILL STORT”. Britt-Marie uddelte et kompendium, som vi arbejdede efter. Forinden havde Britt-Marie gennemgået sit inspirationsmateriale.
Lisbeth Nygaard ( til højre) arbejder i Tinds Textil og Kunst, men vi vidste slet ikke ,at vi begge skulle til dette kursus.
Hanne Pjedsted lægger hoved til denne lille "pilleæske", en af Britt-Maries modeller med påsyet strikket dekoration.
Lisbeth var så sød at stille op med huen på, en hue som er strikket i to halvdele i facon og derefter hæklet sammen. Ganske dekorativtt
Disse 3 fotos viser mudder ( pulsvarmere), som det hedder på svensk, strikket af noget småt og efterfølgende syet sammen.
Kalvekrøs og snoede bånd, falske bieser og cirkler kan vi nu strikke efter dette kursus. Der var så mange fine detaljer, som efterfølgende kan strikkes ind i nye arbejder.
I tidligere tiders håndværk ligger oprindelsen til nutidens design.Projektet TRÅD vil fortælle om den betydning, de tekstile håndværk har haft gennem historien, og videregive teknikkerne i de traditionelle, danske tekstilhåndværk.
Mens fremstillingen af tekstiler førhen var en basal nødvendighed for alle kvinder og en vigtig del af deres sociale dannelse, er det i dag blevet en kreativ og rekreativ proces for de kvinder, der har lyst til håndens arbejde – nødvendig-heden er blevet en anden.
Projektet TRÅD er tilegnet enhver med holdning og mening og nysgerrighed over for beklædning og tekstiler. TRÅD giver mulighed for at udforske og opleve den tekstile verden
Projektet er bevilget til en fireårig periode, som nu er ved at udløbe men projektleder Karen Margrethe Boe, ansat på Silkeborg Museum arbejder på at få perioden forlænget og det håber jeg virkelig sker. Vi har nydt godt af de mange gode arrangementer og det fokus projektet har sat på tidligere tiders håndværk til nutidigt design.
Jeg vil gerne rette en stor tak til initiativtagerne og håbe de fortsætter.
I kan sende Karen (kmb@silkeborgmuseum.dk) en mail, så kommer I på hendes mailingliste og modtager besked, når der sker noget spændende.
Jeg er aldeles imponeret over, hvor meget I kunne komme omkring på sådan en enkelt dag - selvom det var regnvejr ;-)
SvarSletDet lyder som et meget spændende arrangement og jeg vil da også håbe på en forlængelse for projekt tråd, for det er dejligt at få lidt mere autoriseret viden på dét, en del af os jo ved fra vores mødre og bedstemødre. Det giver lidt mere sammenhæng at få et større perspektiv og det er jo altid dejligt :-)
Det lyder som en fantastisk dag - spændende teknikker og godt selskab!
SvarSletI ser ud til at være et godt hold!
SvarSletdet ser godt nok ud som om det var en spændende og lærerig dag. Måske man skulle se, om det kunne lade sig gøre at komme over til Ry i foråret...
SvarSlet