onsdag den 13. marts 2013

At snuse til foråret

Vi har snust til foråret i Malaga. En lille tur på 4 dage, men nok til at få safterne til at stige og længes uendeligt efter forår.

Borgen Alcabaza er et dejligt sted at besøge

Der er mønstre alle vegne

Olafur Eliasson udstillede denne flotte glasskulptur på Museet for Samtidskunst i Malaga. Jeg sneg mig til at tage dette foto, men senere gik det op for mig, at fotografering var tilladt.

Vi gik byen tynd og så de flotte anlæg og nød den milde luft. Hvorfor er det lige, at vi ikke bor i dette klima?

Strikketøjet var selvfølgelig med på turen. Jeg er i gang med en tunika til mit barnebarn fra bogen Strik på pind 3 og havde ikke været forudeseende nok til at huske en snoningspind. Jeg måtte tage det forhånden værende i brug, og det var en tandstikke. En rund udgave havde været bedre, ja faktisk meget nemmere at håndtere end en snoningspind. Så det tror jeg, at jeg vil bruge fremover, i hvert fald når der kun skal snoes over fire masker

15 kommentarer:

 1. Hvor ser der dejligt ud i Malaga :)

  Jeg har lige været i Norge og havde også glemt min snopind! Jeg brugte en vatpind, klippede lige enderne af, så gik det fint.

  Venlig hilsen
  Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, nød lærer nøgen kvinde at spinde......

   Slet
 2. Skønne Malaga :o)
  jeg kunne godt lige bruge en tur Sydpå - men må vente et par måneder.

  SvarSlet
 3. Nej hvor sjovt, da jeg så billedet af trøjen tænkte jeg, fed pind til små snoninger, og så kan jeg bare tage i Føtex og købe en hel masse :) griner, tjah indimellem er det de små ting som glæder

  SvarSlet
 4. Tak for dejlige billeder. Smart hjælpepind :0)

  SvarSlet
 5. Skønt med sådan en tur til det sydlige. Du kan jo lige tage lidt forår med nordpå, for det trænger vi til. Smart snoningsping. Det bruger jeg nu aldrig når jeg snor over 4 masker. Jeg synes godt det kan lade sig gøre uden. Når man har 4 masker som skal snoes sætter jeg højre p ind i 3. og 4. m forfra eller bagfra og tager m af. 1. og 2. m sættes på venstre p igen enten forfra eller bagfra. Nu er de snoet og kan strikkes. Det er lidt svært at beskrive i tekst, men det fungerer fint for mig og jeg har brugt den metode i mange år. Fortsat god ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med gode råd. Jeg vil prøve uden ekstra pind.

   Slet
 6. Jeg bruger heller aldrig snoningspinde - det tager alt for lang tid ;-) Jeg har lige strikket designer Ellen Holms Eline, der har 22 snoninger op gennem hele trøjen og 11 snoninger på hver ærme, snoningerne var over 6 masker. Jeg snoer på følgende måde: Lad alle 6 masker sidde på venstre pind, strik de tre sidste masker drejet ret bag de tre forreste masker, lad derefter de tre forreste masker glide af pinden, saml dem op med venstre pind og strik dem ret. På samme måde snoes modsat/spejlvendt: Lad de 6 masker sidde på venstre pind. Strik nu de 3 sidste masker ret foran arbejdet, lad nu de 3 forreste masker glide af bagved arbejdet og saml dem op med venstre pind og strik dem ret. Jeg kan strikke op til 16 snoningsmasker på den måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine gode råd. Det må prøves.

   Slet
 7. Ja, vi skal nok finde en løsning, hvis vi har glemt værktøjet ;-)

  Jeg har gået rundt det samme sted i Malaga - også om foråret og det rykker godt nok lidt i én, når man ser vejrudsigten - snestorm på programmet! Lige nu ser det ud til at vente til vi har været i Tind, så jeg krydser bare fingre. Vi ses på søndag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja bare vi får sol, det har været så flot i dag.

   Slet
 8. Ja nød lærer nøgen kvinde..... Smart påfund, når nu det skal være, og det skal det jo, for strikke skal man, sådan er det.
  Der ser pragtfuldt ud, især i dag hvor sneen vælter ned udenfor brrrr. God weekend.

  SvarSlet
 9. Tusen takk for en koselig stund på bloggen din. Veldig inspirerende, så nå har jeg mange prosjekter i hodet... Lurt å bruke tannstikker til å flette med, men forstår selvsagt at runde hadde vært enklere..

  SvarSlet
 10. Hvor deilig det høres ut!
  Det aner meg at jeg ikke er den eneste som rar med meg strikketøy uansett hvor jeg reiser. :)
  4 dager på Malaga hørtes nesten ut som noe som burde vært pålagt alle Nordboere. Man kan jo bli litt gal av å bo i et land med 6 måneder med vinter... Og somrene er ikke alltid så mye å skryte av de heller.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, du har helt ret. Man bliver gal på al den kulde vi omgives med i øjeblikket.

   Slet