onsdag den 3. juni 2015

2 projekter færdige!

Som I måske husker, så var jeg ikke tilfreds med den nye bort på Løvfaldssjalet. Se den her.
Min mor havde strikket (på min anvisning) og jeg trævlede hele borten op igen og strikkede en ny. 
Nu er den her, og jeg synes, den er meget smukkere til sjalet.

Det er simpelthen en ordentlig omgang, når man strikker borten på en gang

Jeg synes, det er hårdt for armene at sidde med det store arbejde, men hjørnerne bliver så flotte.


Jeg købte garn til dette sjal for læææænge siden, dengang bogen "Strik med garner, som ter sig" udkom.
Jeg har brugt det som et "snakkestrikketøj", men nu er det altså blevet færdigt.
Det er strikket i tynd lammeuld (800m/100g) og med en tynd overspundet tråd, og det zig-zagger allerede under strikningen.
Når det kommer i 60 - 70 grader varmt vand, begynder garnet at te sig, og derefter spænder man det op

Her er det spændt ud på flamingoplader

og her ses det, efter at det er blevet tørt, og nålene er fjernet.

I modlys ser man, hvor tyndt det er.

Så kommer problemet bare, hvordan skal man bære sådan et aflangt sjal, når zig-zaggerne skal kunne ses?
Som modellen i bogen ???? næppe

Så er dette bedre, men mon jeg kan få det arrangeret sådan?

Text-to-speech function is limited to 100 characters

9 kommentarer:

 1. Jeg er fuldstændig forelsket i den glødende kant til Løvefald!
  Og overrasket over dit zigzag sjal. Jeg har kigget på garn der ter sig, men kunne ikke forholde mig til det. Modvilje mod noget jeg ikke kan se hvad bliver til?
  Resultatet af dit arbejde ser bare godt ud!

  SvarSlet
 2. Rigtig fin kant til sjalet,jeg strikker også alle kanter på een gang,det giver nemlig rigtig flotte hjørner,jeg lægger en pude på skødet , så er det ikke så tungt at sidde med

  SvarSlet
 3. Løvfaldssjalet er simpelthen bare flot ! Jeg varmer stadig op til et sjal - men det bliver vist sværere og sværere at vælge mellem alle de flotte modeller :o)

  SvarSlet
 4. Fin kant til sjalet. Passer meget bedre end den tidligere. Jeg har endnu tilgode at strikke hele kanten på én gang, men kunne godt forestille mig, at det vil være tungere - og under alle omstændigheder væsentlig læææængere. Men ja, bestemt pænere hjørner.
  Fint tørklæde i garn, der gør noget. Det kan af og til være svært at drapere et tørklæde/sjal, så det sidder på en god måde.

  SvarSlet
 5. Kære Bodil
  Jeg er helt enig med dig. Det her er den helt rigtige kant til Løvfaldssjalet. Der er intet der "larmer" og kanten passer perfekt som indramning. Og hvor er det hele arbejdet værd at strikke kanten ud i et - selvom der er maaaaange masker. Hjørnerne bliver bare flotte på den måde.
  Hilsen Dorte

  SvarSlet
 6. Man kan ikke andet end at bøje sig!!! Dit sjal er helt vidunderligt!!! Ja, det er hårdt at sidde med det hele på pinden, men hjørnerne bliver altså bare så flotte!!! Sjovt at se dit tørklæde, sikke en forandring efter vask. Det er virkelig flot!!!

  SvarSlet
 7. He, he - ja, det er lidt af et dilemma med mønsteret i lace-sjaler - det må jo gerne kunne ses, men man kan ikke stille sig i kunstfærdige positioner ret længe ad gangen ;-) Men det er virkelig smukt :-)
  Og det er den nye bort sandelig også - hold da op, hvor er den flot også med de smukke hjørner - bliver det muligt for dem, der har købt sjalskittet at få opskriften på den nye bort? - jeg ved nemlig at min svigerdatter har købt dit Løvfaldssjal :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, man kan bare skrive til mig, så sender jeg den nye opskrift.

   Slet
 8. Du bliver simpelthen nødt til at stå helt stille hver gang du har det på, for det ser super flot ud, når det sådan hænger ned over skulderen :0)
  Du har ret, den nye bort er langt flottere, men sikke et arbejde. Jeg kan blive helt træt ved tanken om hvor stort et projekt det er. Utroligt at du får det gjort, men flot er det.

  SvarSlet