onsdag den 9. september 2015

Strikketur til Amsterdam - del 1

Så har vi været i Amsterdam. Vi var ikke så mange deltagere, og derfor måtte vi benytte os af de offentlige transportmidler. Centraal Station er et meget travlt sted, hver dag benytter ca. 250 000 mennesker dette sted. Bygningen er restaureret indenfor de seneste år og står flot og prangende midt i byen.

Vi boede i museumskvarteret med en masse flotte bygninger omkring os, og nedad gaden lå alle de dyre designerbutikker. 

Amsterdam er cyklernes by. Her var det cyklister, vi skulle tage os i agt for ikke at blive kørt ned af. Vi så ingen med cykelhjelm, det er åbenbart ikke populært her i byen. Billedet yder slet ikke tætheden af cyklister retfærdighed, de kom i en lind strøm alle vegne.

Vi boede meget tæt på de 3 store museer, Rijksmuseum, Van Gogh og Stedelijk.Her ses hallen på førstnævnte. Også denne bygning er totalt renoveret, og blev genåbnet i 2013. 

Jeg havde købt en billet hjemmefra til Van Gogh museet for at undgå kø, men det var der også mange andre, der havde gjort, så jeg undgik ikke køen. Der var utroligt mange mennesker, så det faktisk var helt ubehageligt, og det var svært at se malerierne tydeligt, så det var lidt en skuffelse. Men solsikkerne udenfor var smukke, og der var mange.

Vi ankom på forskellige tidspunkter i løbet af dagen og mødtes på hotellet om aftenen, og efter maden var der strik i fællesskab. Her ses et udsnit af deltagerne.

Næste morgen tog vi toget til Rotterdam.

  Rotterdam Centraal Station er en helt ny og imponerende bygning, den blev indviet i 2014.
Vi skulle se udstillingen af fiskertrøjer på Rotterdams Maritime Museum.
Stella Ruhe har i flere år arbejdet på at finde de gamle trøjer og mønstre frem. De er helt gået i glemmebogen, da de blev brugt til de var sønderslidte,og til sidst endte de som dæksmopper. Men via gamle fotografier og ihærdig forskning  har hun skrevet en bog om fiskertrøjerne, og nu er bog 2 udkommet, og alle trøjerne strikket op i forskellige typer garn.

Alle trøjerne er ensfarvede, de fleste i en blå nuance, men enkelte i beige og grå.
Desværre hang de højt og i en dårlig belysning, så det var svært at se mønstrene tydeligt, men i bøgerne er der diagrammer til alle trøjer. Indtil nu er kun bog 1 oversat, men vi håber at 2'eren følger efter. Stella holdt et spændende foredrag for os om sit arbejde med trøjerne og bogen.

Efter frokost var der en reception, og mange mennesker var mødt op for at deltage, herunder også en del mænd.
Vi forstod ikke så meget og tog toget tilbage til Amsterdam kort efter.

4 kommentarer:

 1. Det lyder og ser ud som en spændende tur I har været på. Glæder mig til frortsættelsen

  SvarSlet
 2. Sikke en masse i har oplevet. Ærgeligt med det museum. Jeg havde den samme oplevelse i det sixtinske kapel i Rom, alt for mange mennesker, alt for meget larm, ingen ro eller plads til fordybelse. Håber resten af jeres tur bliver bedre.

  SvarSlet
 3. Dejlige billeder fra Amsterdam. Hollænderne at meget dristige i deres arkitektur. Vi så mange spændende og anderledes huse på turene rundt.
  Flotte trøjer, selvom de hænger "ufotografisk". Spændende hvornår bog 2 udkommer.

  SvarSlet
 4. Amsterdam er en rigtig dejlig by. Med rigtig mange cyklister, som du nævner. En meget smuk ophængning af trøjerne, selvom det er svært at se dem. Ærgerligt.

  SvarSlet