torsdag den 24. marts 2016

Wien - du Stadt meiner Träume


Wien har længe været et ønske for os. Vi har været der ganske kort for ca 7 år siden i stegende hede, og besøget varede kun et døgn.


Nu var det forår, og vi havde vandreskoene på for at kunne indtage byen til fods og se så meget som muligt.
Wien er først og fremmest imponerende bygninger, museer, udstillinger og cafeer.
Vi lærte en del, bl.a. at en dansk arkitekt Theofilius Hansen har været arkitekt på mange store bygningsværker på Ringstrasse.


MuseumsQuartier er et spændende område med et nyere kunstmuseum ( den grå bygning), Leopold museet (uden for billedet) og så den gule bygning, som indeholder mange forskellige udstillinger fra unge kunstnere på vej frem. Se billedet nedenunder.

Egon Schiele 075.jpg
På Leopold lærte vi en østrigsk kunstner Egon Schiele at kende. Det var et spændende bekendtskab,


Men fremfor alt er Wien cafeernes by, og cafekulturen strækker sig langt tilbage i tiden. Mange af cafeerne har en nærmest historisk indretning.

Kageudvalget er stort, men vi valgte den klassiske Apfelstrudel og Sachertorte. Kaffen stærk som bare pokker, måske derfor man får et glas vand til.
Der blev også tid til et besøg i en garnforretning, og det var en spændende en af slagsen.
Laufmasche hedder butikken, og damen i butikken fortalte, at strikning også i Wien er meget populært.
Butikken afholder både strikkecafe og strikkeundervisning.
Butikken havde mest specialgarn fra forskellige steder i verden. Der var to japanske mærker, ITO og så et mere, som jeg ikke kan huske. Der var possumgarn fra New Zealand med cashmere, håndmalede garner, Lotus yarns, garn fra BC i DK og meget mere.
Det blev til en god snak om garn og strikning med en flink indehaver, som også var god til engelsk, for sådan går det nu bedst.


 Som besøgende i Wien er det ikke meget man ser til Donau. Men hvis vejret havde været varmere, havde der udspillet sig et frodigt liv langs Donaukanalen.
Det er byens tilflugtssted om sommeren, man kan bade, sole sig, spille/høre musik og meget andet.


Hundertwasser er kendt for sine skæve vinkler og fantasifulde farver, og vi besøgte museet. Sidst vi var der, havde vi en cykelguide og så mange af byggerierne.
Vores besøg varede 3 dage, og man kan nå meget på den tid.
Vi var også til wienerkoncert i Kursalon.
Det var en dejlig oplevelse. Vi gik dansende derfra med valsetoner i ørerne.


3 kommentarer:

 1. Tak for rundturen, Bodil - jeg har aldrig været der, men det ser spændende ud. Noget bombastiske bygningsværker, men det er anderledes og imponerende. Garnforretningen vækker alligevel den største interesse ;-) Possumgarnet ville jeg gerne prøve at mærke på. Nu melder historien jo ikke noget om, at du købte noget med hjem fra butikken, men det kan vel ikke passe, at du var i stand til at gå ud fra den butik igen uden at tage lidt med hjem? Nu er der jo altså heller ikke oplysningspligt på alt det man køber, bare fordi man blogger ;-) Rigtig god påske :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville have købt noget, men farven var udsolgt, så jeg blev henvist til webshoppen. Så må vi se, om jeg får det købt.

   Slet
 2. Det ser ud til at Wien er en rigtig spændende by. Var der selv på kort gennemrejse i de dage, hvor vi tog på interrail. Huske besøg på cafe og domkirkepladsen. At Wien også er en strikkeby er nyt for mig. Tak for rundvisningen.

  SvarSlet