fredag den 5. august 2016

Shetland del 1

Vi boede i Scalloway, en lille by 10 km fra hovedbyen Lerwick og dens kendetegn er ruinen af en gammel borg fra 1600-tallet.

Vi gik en tur i området, og stor var vores overraskelse, da vi så en blomstrende fuchsiabusk vokse langs vejen. Jeg troede slet ikke, at den kunne trives i de barske forhold.
Næste dag tog vi til Sumburgh fyr, hvor vi besøgte Carla Meijsen og hendes mand Jan. De boede i en lejlighed på fyret, hvor Carla havde fået et ophold på en måned.

Vi gik en tur for at se fugle og måske en hval - de havde været i området i den forgangne uge, men vi så delfiner, søpapegøjer og suler. Det er et smukt område på den sydligste spids af øerne.


Om eftermiddagen skulle vi være med i en strikkecafe i Mareel i Lerwich, og på vejen derop besøgte vi The Shetland Designer, Wilma Malcolmson. Hun strikker de fineste designs og er velrenommeret for sin farvesætning.

 Hun har sit værksted i Cunningsburgh og en lille udstilling, men hendes strik kan købes flere steder på Shetland.

Jeg måtte prøve en af hendes tams, huerne med de flotte indtagninger i pulden. 

  Mareel er et medborgerhus i Lerwick med biograf, cafe, en sal og en del mere. Der kom vi ofte i den tid, vi var på Shetland. 
Strikkecafeen var en gruppe af damer, som strikkede til velgørenhed, og Carla fortalte om sin opdagelse med Magic Motivs. Det hører I helt sikkert mere om, det lyder meget spændende.

Damerne strikkede med strikkebælte, se her hvordan og se mere her


Jamieson's har en butik på gågaden i Lerwick, og jeg nåede lige at kikke indefor, men så skulle de lukke, og jeg kunne jo komme senere. Men farveudvalget er overvældende!

1 kommentar:

  1. Hold da op så spændende. Jeg ville da gå helt i sort, hvis jeg kom ind i den garnbutik. Enten total handlingslammelse - eller total shop amok :o) Spændende med besøg på Shetlandsøerne. Både det at se øerne - og ikke mindst deres strikketradition. Jeg glæder mig til at læse mere.

    SvarSlet