torsdag den 29. oktober 2009

Computer-strikSigne Emdal skulle stå for aftenen i Østjysk Tekstilkreds, og hun skulle vise sig at blive et meget interessant bekendtskab.


Signe er kunsthåndværker fra Kolding og og har computerstrik/jaquardstrik som sit speciale.

Signe fik kunsthåndværkerprisen 2007.

"Tekstildesigner Signe Emdal hædres for værket ”Phone”, der består af en serie vægtæpper i digitalt strik, der er sat i ramme som et strikket maleri. Signe Emdal placerer sig hermed i grænselandet mellem rent kommercielt design og kunsthåndværk. Og det er her hun føler sig hjemme, for Signe afsøger og blander konstant det unikke kunstneriske med det kommercielle design. Netop derfor er bronzemedaljen særlig betydningsfuld for Signe, idet hun med den for første gang bliver anerkendt af kunsthåndværkerne, hvor hun tidligere er blevet anerkendt som designer med blandt andet deltagelse på modeugen i Berlin og årets forårsudstilling på Charlottenborg. ”Jeg betragter egentlig mig selv ligeså meget som kunsthåndværker som designer, så det betyder rigtigt meget for mig, at jeg nu også bliver anerkendt fra kunsthåndværkernes side. Det er en kæmpestor ting og en ny dør, der åbner sig for mig,” lyder der fra en glad Signe Emdal."
Vi prøver en af Signes designede kreationer. Snittet er lidt ud over det sædvanlige.


Denne kattepude kan købes i butikken Højkant i Århus.

Signe laver design til museumsbutikker, bl.a har hun tørklæder på Louisiana. Hun er så absolut en tekstildesigner på vej frem.

1 kommentar:

  1. Meget interessant! I hendes ardejde er der bestemt også inspiration at hente for en inkarneret håndstrikker som mig :-)

    SvarSlet