mandag den 29. august 2011

Kursus hos Marianne Isager

Isager på Ferievej 2 i Tversted, Mariannes butik og bolig. Billedet er lånt her, da vi kun havde gråvejr.
Strik, lækker mad og yoga ind imellem, sådan kan kurset hos Marianne Isager i Tversted karakteriseres. Vi var 16 damer, som mødte op hos Marianne fredag aften kl. 18 og her stiftede vi for første gang bekendtskab med Solveig, som serverede de flotteste velsmagende retter med mange spændende og eksotiske ingredienser.
Billedet er taget ved frokosttide om lørdagen, så der er kommet gang i pindene.

Solveig præsenterer hver gang menuen, for det var umuligt selv at gætte, hvad der er i, og hun fortalte endvidere, hvad de forskellige urter og grøntsager gjorde godt for i kroppen. Det var spændende hver gang at sætte sig til bordet.

Vejret havde vi ikke ligefrem med os. Det regnede ofte og meget, så terrassen blev ikke benyttet, som vi kunne have ønsket det.

Vi blev indført i modelberegning efter Åse Lund Jensen metoden, og herefter kunne vi anvende beregning til selv at konstruere en bluse efter at vi havde gået på opdagelse i Isager garn og mønstre ude i butikken. Desværre har jeg meget få billeder fra strikkeprocesserne rundt omkring. Næste formiddag var det raglanberegning, som var på programmet. Det er ren matematik.

I butikken var alle de kendte designs både fra Marianne selv, Helga og Annette Danielsen. Annettes nye bog Strik en Ø lå fremme, selv om den først kommer i butikkerne først i september.

Det var nydeligt arrangeret alt sammen, og Thurid fra Norge og Birgit var kompetente assistenter i butikken. Vi prøvede det meste og kommenterede, hvordan vi så ud i diverse modeller - en dejlig beskæftigelse, som kvinder vist aldrig bliver færdige med.

En af deltagerne gik i gang med denne model efter at have øvet dobbeltstrik og udvalgt nye farver. Den er også fantastisk flot.

Jeg havde en ekstra spændende opgave. Jeg skulle udvælge modeller og garn til modelstrik i Tind. Vi bliver nemlig Isager-forhandler fra engang i efteråret, og så skal der strikkes udstillingsmodeller til åbningen. Vi kan heldigvis også låne en del modeller hos Marianne, så det kan se ud af noget.

12 kommentarer:

 1. Sikken en skøn weekend. I år tager jeg til Fanø, næste år må jeg se om ikke det kan blive til en tur til Isagers kursus. Håber det bliver udbudt igen

  SvarSlet
 2. Det lyder til at have været en god weekend. Sådan en weekend, hvor er man er i godt humør bagefter.

  SvarSlet
 3. Sikke en spændende weekend, det lyder som om det har været sjovt, selv om vejret har drillet.

  SvarSlet
 4. Dit heldige, heldige asen ;-) Både i forhold til at tilbringe en helt weekend på den måde - endda med gourmet kost, men også i forhold til at skulle udvælge garn og modeller til butikken :-) Det må virkelig ha´ været en fornøjelse :-)

  SvarSlet
 5. åh, man skal ikke være misunnelig, men nå holder det hardt.. En hel helg i strikkingens tegn, med yoga og god mat. hmm, ja det holder hardt. Har blitt helt frelst i garn fra Isager, dessverre er det vanskelig å få tak i her, så jeg hamstrer hver gang jeg er i København. :)

  SvarSlet
 6. hej
  nej hvor spænde. er jo helt misundlig.. tænk at kunne frdype sig i dejlige gran og opskrifter.. sammen med andre der også nyder det. fedt.

  SvarSlet
 7. Det lyder da som en fantastisk weekend! Glæder mig til at se hvilke modeller du har valgt ud :-)

  SvarSlet
 8. Åh det ser ud til at have været hyggeligt og inspirerende.
  Sikke nogle smukke opstillinger, du har fotograferet.
  Det ser også ud som om "fangsten" har været god.

  SvarSlet
 9. Hvilken dejlig beskrivelse og skøn billedereportager- sund mad yoga og strik.....kan man så ønske sig mere :-)

  kh Jane

  SvarSlet
 10. Juhuu - glæder mig til at kunne købe Isager hos Tind :)
  Det ser ud til at det var en skøn weekend!

  SvarSlet
 11. Savle savle savle. Det lyder saa hyggeligt, laekkert, laererigt, you name it. Heldige dig. Pragtfuldt.

  SvarSlet