søndag den 13. november 2011

Kunsthåndværkerdag på Silkeborg museum

3 dejlige damer kom og hentede mig, vi skulle til kunsthåndværkerdag på Silkeborg Museum, og det er en tilbagevendende begivenhed her i november måned. I år var udstillingen meget velbesøgt og det med rette. Der er mange fine ting at komme efter. Hanne Pjedsted var den første vi mødte. Hanne er aktuel som bidragyder til den nye strikkebog, som jeg har præsenteret her på bloggen, og hun havde fine juleting med, som er julede på det gode måde. Sjalet i baggrunden er fra bogen.

Annette Frølund var der også med sine elegante maskinstrikkede og letvalkede halsklæder, trøjer, veste og pulsvarmere.


En keramiker, Else Rasmussen præsenterede knapper i mange afskygninger, her er kun et lille udvalg. På hjemmesiden viser hun hele sit udvalg.

Inger Andersen var der igen med perlestrikkede pulsvarmere og de bliver mere og mere rafinerede. Disse er strikket på p 1½ i mønsterstrik frem og tilbage

Her er rigtig mange perler strikket ind. Inger har kursus på Thorning museum i næste uge som et led i projekt Tråd.

Så havde Lotte Kjær en stand, og som sædvanlig er hun kommet med gode ideer i et enkelt snit. Her viser hun, hvordan et simpelt halsrør kan forvandles til mange forskellige beklædningsgenstande. En hue med en knude i toppen, sjov og klædelig.


Her ses halsrøret

Nu er det lagt dobbelt og huen er dermed ekstra varm.

Her anvendt som halsvarmer.....

og her trukket lidt op på hovedet, nu både halsvarmer og hue, og Lotte med et stort smil. Hun glæder sig til den nye bog udkommer lige om lidt..

Jeg kunne ikke stå for denne retstrikkede halsvarmer på p 10 med løbemasker, så den ligesom får en flæsekant - en grov flæse, den bliver sjov at afprøve.

En af de besøgende måtte jeg bare have i tale. Hun gik og promenerede i dette sjal, og jeg kunne jo se, at det var en Ruth Sørensen model i kauni, men det, som tiltrak min opmærksomhed, var lynlåsen. Hun holder sjalet på plads en en lynlås. Genialt tænkte jeg, men det kan kun lade sig gøre, fordi Ruths sjal har udtagninger på hver anden omgang, hvorimod jeg tager ud på hver omgang i hver side på mine sjaler (Christels udtagning)

Jeg spurgte, om jeg måtte fotografere, og det kan I se jeg fik lov til. Moderen var der også, og det er hende, som har sat lynlåsen i. Flot model og smukt arbejde.

4 kommentarer:

 1. Nu har jeg siddet og grublet lidt og er ikke blevet klogere:-) Hvorfor kan det kun lade sig gøre at sætte en lynlås i sjalet når der tages ud på hveranden omgang?

  Vicky

  SvarSlet
 2. Det kan jeg godt forstå at du har. Det kan også lade sig gøre i et sjal med udtagning på hver pind, men spidserne er meget længere, så lynlåsen skal være lang, og det vil måske se lidt dumt at have den hængende langt nede. Du kan jo afprøve det.

  SvarSlet
 3. Nårh på den led :-) Ja kan godt være det bliver lidt voldsomt så... Men ellers en rigtig super ide!

  SvarSlet
 4. Hejsa jeg har pt. en strikkemaskine og strikker sjaler, hvor på jeg starte ude i den ene side og tager ud på hver anden omgang..Og det er også helt fint, men nu kommer jeg til spørgsmålet hvordan laver jeg en kant ligesom du har strikker på mange dine sjaler..er den på syet eller er den strikket på maskine ? og hvorledes starter jeg ?

  SvarSlet