mandag den 19. marts 2012

Bøvlingbjerg overrasker igen

For en del år siden var en veninde og jeg på en galleritur i Jylland med Lemvig som udgangspunkt.
Vi vælger et sted i Danmark og finder et sted at overnatte, og så går vi ellers på jagt i området. Som regel starter vi på det lokale turistbureau, og de har en liste over kunsthåndværkere i området. Vi studerer listen og udvælger os de steder, vi har lyst til at besøge.
Vi kom til Bøvlingbjerg for at besøge Hornvarefabrikken. I nabohuset fik vi den største overraskelse på hele turen. Der fandt vi et lille galleri med en udstilling, som turnerede Tokyo - Rio de Janeiro - New York og BØVLINGBJERG ( jeg er ikke helt sikker på om det var New York)
Øjnene var ved at trille ud af hovedet på os, hvordan var denne udstilling havnet her? Vi fik forklaringen i Hornvarefabrikken, det var deres datter som var anledningen. Nu er der nye ejere i Hornvarefabrikken, men den er stadig et besøg værd. Galleriet findes ikke længere.
Billedet er en installation fra udstillingen

I lørdags var jeg til en 50 års fødselsdag, og her sad jeg ved siden af denne kvinde. Hun hedder Agnethe Maagaard og er fra Bøvlingbjerg. Det var der sådan set ikke noget mærkværdigt i, da det foregik på de kanter.
Som samtalen skred frem fik jeg at vide, at hun lavede glas, var glaskunstner, men havde også et almindeligt job.
Jeg fik imidlertid igen en overraskelse fra Bøvlingbjerg:
Da dronningen besøgte Lemvig i 2009, besøgte hun Agnethes galleri, og Agnethe Maagaard 
havde designet den officielle gave fra Lemvig kommune til den kongelige familie: Kunstfadet Bakkers og bølgers land.

Men ikke nok med det, Agnethe udstiller mange steder i USA.
Og det hele startede i virkeligheden lidt tilfældigt: Agnethe Maagaard læste i en avis, at Dansk Industri ville fremme dansk design i USA, og derpå kontaktede hun Dansk Industri og fortalte om sine genstande. Allerede en uge efter blev hun henvist til generalkonsulatet i New York, hvor Benthe Montalvo for en pris på 26.000 kr. tilbød at promovere Agnethe Maagaards glaskunst til 20 udvalgte, eksklusive designbutikker i en række storbyer. I kan læse mere på hjemmesiden.
En usædvanlig kvinde med begge ben på jorden, ben i næsen og en tro på eget værd.
Der er åbent i galleriet i påsken - det er bestemt et besøg værd.Ingen kommentarer:

Send en kommentar