lørdag den 12. maj 2012

Besøg i det nordjyske

Jeg har besøgt Saltum Uldfestival for første gang. Det var overvældende så mange stande, så mange besøgende og så mange kendte mennesker. Vi var der ikke så længe, da Saltum ikke var målet, men jeg vil bestemt gerne komme igen.

Dejlige farver fra Bindestuen i Saltum

Her var lige en stand, hvor jeg kunne komme til at fotografere, ellers var der tykt af mennesker (kvinder), så jeg tror, at det har været en god dag for udstillerne. Hold da op, hvor der strikkes meget i det ganske land.
Jeg besøgte også Garnudslag på Rødtjørnevej i Ålborg.

På vejen hjem drak vi kaffe i Løgstør i Kanalfogedens Køkken. Det var et lækkert sted. Boligen bag mig er den gamle kanalfoged-bolig.

Ved sidste Fiberfest i Ry bestilte jeg nok en filtjakke af Anette Starkner, og den blev leveret i går. Modellen er kortere og farverne nye. (Se den "gamle" på billedet ovenover)

Et flot bånd pryder ryggen

Dagens indkøb fra Weller, Garngaragen og Væv og Flet


7 kommentarer:

 1. Sikken en smuk jakke, Bodil - den er godt nok noget helt særligt - ligesom den første :-)

  Jeg skal tilbringe min første fridag i lang tid i Saltum i dag - så forventningerne er tårnhøje :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den dag fortjener du virkelig. God fornøjelse.

   Slet
 2. Der er ikke noget som en garnfestival - og nu ser jeg, at Lene også skal med, hvor godt - det er en utrolig lækker jakke, du har købt, Bodil, og dine garnindkøb ser spændende ud. Aner jeg et tørklæde fra Charlotte tøndering i bunden af billedet? (Det er jeg lige begyndt på i går som fødselsdagsgave til min søster). Jeg er spændt på at få vist, om jeg ser rigtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er et tørklæde fra Væv og Flet, Seafoam hedder mønstret. Det er strikket på p 4 i en tynd uldtråd (1400 m/100g) og med en hørtråd til de lange masker. Derefter er det filtet let og hørtåden filter jo ikke.... Jeg så en kunde ved standen med just den model, og det så fint ud. Men jeg er lidt spændt på at skulle strikke med de tynde tråde på tykke pinde.

   Slet
 3. Det var dog en fantastisk smuk jakke !
  skønt nordjyde, er det endnu aldrig lykkedes mig at komme til Saltum. Heller ikke i år, men næste år må jeg bestemt derop !
  Weller nåede jeg dog omkring - sikken et udvalg ! jeg kan se du også fandt nogle gode ting :o)
  Vedr. Løgstør og kanalhusene, så har Lisbeth Brun i bogen 'Vejs ende' beskrevet sit liv der. Meget læseværdig, hvis du skulle føle dig fristet.
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for en dejlig information.Vi fik netop lyst til at vide mere og til at cykle i området engang.

   Slet
 4. Super flot jakke, dejlige køb og smukke billeder du har taget. Saltum er bestemt et besøg værd, men jeg springer over i år. Valget fald på blogtræf i stedet :)

  SvarSlet