tirsdag den 20. august 2013

Århus på en sensommerdag

I dag tog Århus sig ud fra sin bedste side, da jeg gik rundt i de små gader og kikkede ind i lækre designbutikker. Nr. 4 i Gl. Munkegade er et kunsterkollektiv, hvor forskellige kunstnere udstiller. I dag var det Nina Rosenbaum, som passede butikken. Tag en rundtur i butikken her

Hun havde netop taget disse små skåle ud af ovnen. Med lys i ser man tydeligt svalerne, som svæver rundt, så dem var jeg nødt til at have et par stykker af

Ginette Wien laver disse fantasidyr

Der er også strik og tekstil i butikken, og Hanne Lindberg står for filtet strik.

Louise Lerche Johansen laver flotte æsker og kasser.
Det er en dejlig butik med et varieret udbud.

I samme gade ligger Fandango, og her måtte jeg ind og hilse på Tine. Det er et fantastisk udvalg, de har i dingenoter og dimserier til strik. Ting man slet ikke ved, man har brug for, men som er smarte at have. Jeg fik en maskemåler 10x10cm til at måle strikkefasthed med. Ja, jeg ved godt at man selv kan skære den i pap, men denne her er lækker og i genbrugsplast - finsk design.
Jeg måtte også prøve carbonstrikkepinde, og jeg har lige fået gang i dem, de er gode og føles bløde, når spidserne rammer hinanden, men jeg holder nu vist på mine lace pinde fra Addi, og så koster de under det halve.

Flot farveopstilling i lilla og blommefarvet.

 Videre gik turen til Broderi Moderne, hvor jeg skulle have en aftale med Pelse Asboe helt på plads. Også her kan du tage en virtuel rundtur i butikken, og hvor i Danmark finder man noget lignende? det emmer af kreativitet, og efter et kik ind i baglokalet bliver man helt bekræftet.


Turen sluttede i Tøndering Strik, hvor jeg kun fik taget dette billede af Isager tyndt tweed garn. Det blev jeg så optaget af, da jeg slet ikke vidste, at de havde den kvalitet. Der er så heller ikke udarbejdet opskrifter til garnet endnu, men det kommer. Det er et lækkert garn, som også indeholder mohair.

Turen hen til bilen gik gennem den hyggeligste gade i Århus, Møllestien

Hver gang jeg krydser åen på dette sted, undres jeg over at Netto har fået lov at bygge på denne dejlige plet. Netto er bygningen til højre i billedet

12 kommentarer:

 1. Sjovt at se "sin by" på den måde. Det er jo lige før jeg opdager ting, som jeg ikke viste var der :-)

  Lyder til du har haft en rigtig dejlig dag.

  SvarSlet
 2. Dejligt at være med på byrundtur :o)
  tak for det.
  - og der er da vist lige et par butikker jeg skal besøge, næste gang jeg er i Århus :o)

  SvarSlet
 3. Dejlig byrundtur - lige sådan en tur nyder jeg også. Fandango er helt fast for mig - Broderi moderne er også helt fantastisk og inspirerende, men jeg tør ikke altid gå derind for broderiet konkurrerer jo med mit strik.

  SvarSlet
 4. Hej
  Hold da op hvor jeg kom til at savne min by, imens jeg ser på dine billeder. Elsker de små gader og skæve huse. Og ikke mindst de dejlige strikke og krea butikker der findes

  SvarSlet
 5. Tak for turen, må vist snart til Århus igen.

  SvarSlet
 6. Dejlig byrundtur! Hver gang jeg kommer forbi Kvickly i Silkeborg, undrer det mig, at et så grimt supermarked får lov at ligge på en så smuk placering.

  Mange hilsner
  Lone, Silkeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har du helt ret i, men der var vist gså mange politikere, som gerne vil lave om på den beslutning.

   Slet
 7. Tak for besøget.
  Det var meget hyggeligt :-)
  Sikke en dejlig tur du har haft i Aarhus.
  Smukke billeder du fik taget :-)

  SvarSlet
 8. Det er vist en rigtig hyggetur du har haft her i smilets by og mange kreative steder du har besøgt. Gl. Munkegade har så mange ting at byde på og Fandango er en fantastisk butik. At Tine så er der til at tage imod en, når man kommer gør bare det hele endnu bedre.

  Jeg er enig i dit synspunkt omkring Netto og er generelt ikke tilhænger af alle de grimme bygninger, der skyder op midt i et gammelt og fint bymiljø. Det er utroligt at de kan få lov til det.

  SvarSlet
 9. Det ser ud som om det var en dejlig dag med masser af inspiration :-)

  SvarSlet
 10. Det er når jeg læser indlæg som dit, at jeg bander over, at være flyttet fra Århus og endt i et provinshul uden en garnbutik med fuld sortiment af enten Isager eller Duo. Pelse Asboes butik er en perle og en Århus tur værdi i sig selv. Tjaaaa måske Netto er grim, men for 25 år siden var hele strækningen fra Netto og ned til havnen tudegrim, åen overdække og parkeringspladser.

  SvarSlet
 11. Sikken en skøn tur, du har haft, Bodil :-) Jeg er også helt vild med de "finske dimser" og fik et par stykker af dem i fødselsdagsgave - sådan en strikkefasthedsmåler, kan man da simpelthen ikke undvære :-)

  SvarSlet