lørdag den 16. august 2014

Et tørklæde med stedmoderblomster

I dette forår har stedmoderblomsterne aldrig været flottere, sådan forekommer det i hvert fald mig. Farverne var så klare og blomsterne store, og det skyldtes sikkert det dejlige forår, vi havde.
Jeg blev inspireret til at lave dette tørklæde med mange variationer af blomsten. Hver række består af 3-4 forskellige typer, så man lærer ikke lige en rapport. Men lidt udfordring skal der være.

Min store gunnera danner baggrund. Den er nok 25 år gammel.
Eneste ulempe ved den er, at den skal vinterdækkes, og de spirende blade tåler ikke en frostnat, efter at vinterdækket er fjernet.
Som det ses fik den et svirp af frosten.

Jeg har leveret diagram og farver, min mor har udført strikkearbejdet, og til slut har jeg strikket kanten.
Et fint samarbejde.

Strikket på rundpind 3½ og klippet op. Derefter er kanten strikket på og det var en ordentlig omgang. Cirka 1080 m hele vejen rundt!
Mål: bredde 50 cm, længde 2 m
vægt: 320 g
Strikket i totrådet shetlandsuld løbelængde 540 m
Opskriften er i netbutikken og strikkekit kommer, men det kniber at få bundfarverne lige nu.  
Jeg vil prøve at lave diagrammet om til et sjal med enkelte variationer.
 27. august: Der kan købes strikkekit nu! Besøg webshoppen

18 kommentarer:

 1. Sikke smukke mønstre i harmoni og skønne farver!!

  SvarSlet
 2. Hvor er det fantastisk smukt

  SvarSlet
 3. Det er virkelig en sand strikke-skønhed. Jeg er desværre ikke så erfaren i at strikke med mange farver at jeg tør kaste mig ud i det.

  SvarSlet
 4. Hvor er det bare smukt ! og sikke farver !

  SvarSlet
 5. Det er da det smukkeste, jeg har set længe, men nu er Stedmoderblomster også mine yndlings :-) Jeg er helt betaget af bundfarven (blomsternes vidunderlige farver giver helt sig selv) og den meget smukke kant. Over 1000 m kræver godt nok sin kvinde da :-)

  Det er mærkeligt - for første gang i år har mine Stedmoder ikke artet sig særlig godt - det plejer ellers at være ganske overdådigt, desværre har jeg ikke den ringeste anelse om, hvad jeg har gjort galt! Det må være planteskolens skyld ;-)

  SvarSlet
 6. Spændende at strikke på den led! Ja, de omgange i kanterne er laaaange! Glæder mig til at se stedmoderblomsterne som sjal. Det giver nok et helt andet indtryk.
  To trådet shetlandsuld, løbelængde? Jeg strikkede mit alfabet sjal af en tyndere tråd, på p 3, og leder efter en tråd der kunne matche det! Det er så blødt og lækkert at bruge, kradser ikke!

  SvarSlet
 7. Anne, det er den sædvanlige højlandsuld løbelængde 540 m, men jeg kalder den ikke højlandsuld, da folk jo kan strikke i andre udgaver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak... jeg leder videre... mit garn var/er et tilbud fra for længe siden og derfor ikke fremme længere!
   Men det er dejligt med de mange valgmuligheder til løbelængde 540!

   Slet
 8. Så smukt..fuldstændig fantastisk! Det må på pindene. Farver, harmoni og skønhed.

  SvarSlet
 9. Det er som en sommerdag hvor man har lyst til at ligge i en eng hele dagen!! Så nydeligt og friskt!!!

  SvarSlet
 10. Det er bare så smukt. Dejligt du har sådan et samarbejde med din mor.

  SvarSlet
 11. Hvor er det smukt. Det ryger direkte på ønskelisten, glæder mig til der er kit i netbiksen.

  SvarSlet
 12. Hvor er det bare fantastisk flot. Direkte ind på ønskelisten!!!

  SvarSlet
 13. Det er bare flot Bodil. Den opskrift må jeg have købt når jeg kommer til mønsterkursus i Skanderborg. Tror måske jeg vil starte med sådan et før jeg strikker Estisk stjerne. Har på fornemmelsen det måske er lettere at strikke da det jo bare er lige op uden udtagninger.
  Dorte

  SvarSlet
 14. great !
  Greetings from Poland :)
  Katarzyna


  www.sajuki.blogspot.com

  SvarSlet
 15. Hvor er det dog smukt....Kommer det som sjal også?

  SvarSlet
 16. Godmorgen. Jeg er en udlænding (italiensk, der bor i Argentina), jeg kan virkelig godt lide denne model. Før jeg køber det, vil jeg gerne spørge dig, om du tror, at jeg kunne bruge Google Translate til at oversætte det mindst på engelsk og så til sidst prøve det med italiensk eller spansk. På engelsk kender jeg de tekniske udtryk og forkortelser inden for strikning og Google oversætter generelt, forbedret meget. Det vigtige er imidlertid motivets design. Hvad synes du? Tillykke med dit arbejde er der også bladsjal, som jeg gerne vil prøve, men jeg vil starte med at stjæle. Jeg har allerede lavet 2 sjaler med steekmetoden. Hilsner, Marinella

  SvarSlet