lørdag den 3. januar 2015

Knitsonik


 Jeg har næsten ikke strikket siden sidst i november. Har det været en strikkekrise eller bare en pause fra strikkeriet? Jeg havde strikketøj med til Australien, men rørte det ikke.
Det er længe siden jeg har haft det sådan, og jeg var ærlig talt ved at være helt bekymret, men her efter jul er der så småt ved at komme gang i strikkepindende igen, og hovedet bobler af ideer.
En af de medvirkende årsager er vist denne bog. Jeg så ordet Knitsonik på Birthes blog og brugte hendes link til at blive klogere. Det så spændende ud, og jeg bestilte straks bogen.
Den kom i løbet af et par dage og er virkelig spændende.
Det er en opskrift på hvordan man laver sine egne mønstre ud fra fotos af ens omgivelser, eller hvad man nu synes.
Mønstre og farver på billedet her er udsprunget af billedet nedenunder, Felicity Fords uundværlige Eddie - en video/lydoptager, mixer mm ( jeg kender ikke apparatet)
Men den har i form og farver inspireret hende til mønstrene.


Her er det en smuk murstensbygning som har været inspirationskilde.

Jeg kom straks til at tænke på billedet fra lufthavnen i Abu Dhabi, det må kunne bruges som udgangspunkt, selv om det er langt fra "hjemlige omgivelser".
Jeg har meldt mig til et lignende kursus på Færøerne 
Fra foto til mønster - find frem
                                      foto eller dele fra naturen, som kan tegnes til strikkemønster
                                                                                Underviser: Eydna Vidtfeldt

Det eneste, jeg kan fremvise af strik, er denne lille trøje strikket "ud af hovedet" som fjernsynsstrik. Jeg skulle afprøve et rundt bærestykke, og jeg var for doven til at finde en opskrift, så jeg strikkede bare derudad, men proportionerne er vist gode nok, selv om der måske lige er taget rigeligt ud til ærmerne. Indtagninger på bærestykket er foretaget på slump, og jeg var selv overrasket over, at det kom til at passe. Først har jeg 4 raglan indtagninger, derefter er der taget ind rundt på bærestykket først med 10 m imellem indtagninger til jeg slutter med 3 m mellem indtagningerne. Aflukning er sket med denne elastiske udgave.
Det er den rå udgave, ingen kanter overhovedet, halskanten er også bare en rullekant.
Jeg har afprøvet Garnudsalgs uld/bomuld på p 3, og den er bestemt godtaget, meget lækkert og blødt.


10 kommentarer:

 1. Tak for inspiration, det er virkeligt flotte mønstre! Fin bluse du strikkede ud i det blå.

  SvarSlet
 2. Sikke en flot bog,og tænk bare alle de flotte mønstre vi jo faktisk er omgivet af i naturen og byerne hvis man lige lukker øjnene op

  SvarSlet
 3. Pyyyhhh... jeg var lige ved at blive nervøs på dine strikkepindes vegne... Godt at du er i flow igen!
  Der er så mange steder at finde ideer... gulve i kirker, på museer, blyindfattede ruder...
  Det kursus lyder rigtigt spændende... Men jeg kommer ikke til Fanø, valgte Højskolen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, det er ikke Fanø, men Færøerne. jeg kommer heller ikke til Fanø. Vi ses på højskolen :-)

   Slet
 4. Tak for den fine inspiration. Der er så mange ting, der kan give input - det er bare om at se dem.

  SvarSlet
 5. Det ser da godt nok ud til at være en spændene bog - og spændende med inspiration fra fotos til mønstre. Jeg glæder mig til at høre om kurset på Færøerne - selv kommer jeg desværre ikke derop. Godt du fik gang i pindende igen - og godt nytår :o)

  SvarSlet
 6. Det ser spændende ud, Bodil og det er nok godt at få lidt teknik på processen på et kursus, selvom man nu også kan lære meget fra en bog :-) Fin og enkelt trøje, du har lavet - jeg er lettet over at høre, at du er kommet ud af krisen - måske var det i virkeligheden bare en nødvendig pause :-) Du kan glæde dig til Snedronningen, den er hyggelig at sidde med :-)

  SvarSlet
 7. PS: Lillefrø fik Legos Duplotog i julegave af sine forældre og har vist det frem her i eftermiddag :-)

  SvarSlet
 8. Hvor er det en inspirerende bog:-) Den må vist på ønskelisten. Godt at du strikker igen, og sikken en skøn trøje du har frembragt.

  SvarSlet
 9. Tak for dine altid inspirerende indlæg. Jeg mangler lidt af det p.t. så jeg har lige bestilt bogen og glæder mig til at læse den og måske få nogle ideer til et eller andet fra mit område her. :o) Mange hilsener Ingrid E.

  SvarSlet