tirsdag den 27. april 2010

3 bøger, jeg glæder mig til


I dag har jeg hentet 3 bøger på biblioteket, som jeg glæder mig til at stifte bekendtskab med. Det er bare lidt en skam, at de kommer på en gang, for en måned slår vist ikke til, hvis jeg skal have noget ud af dem.
Den første, jeg vil omtale, er Emilia Van Hauens bog Farvel Egofest og goddag til formål og fællesskaber. Den glæder jeg mig meget til at læse. Jeg har hørt hende holde foredrag med den titel, og hun er meget inspirerende.
Den næste er Uwe Tellkamps Tårnet. En moppedreng på 842 sider. Den foregår i Dresden 1982 og slutter med Berlin murens fald 7 år senere. Vi skal til Dresden for 2. gang til sommer og det er en spændende by at besøge sammen med Berlin. Her kan man slå 2 fluer med et smæk, storbyferie og cykling langs Elben.


Den sidste bog er Kim Hargreaves strikkebog Nectar. Jeg ved ikke, om jeg skal strikke en af modellerne, men bare at sidde og nyde hendes flotte modeller er en glæde.


Kropsnært og spændende!

søndag den 25. april 2010

Årets første cykeltur



I dag genoptog vi aktiviten fra sidste år: Vi leder efter små naturperler i nærmiljøet og i dag gik turen til Alling, Bryggebjerg og rundt langs Gudenåen. Himmelbjerget ses i det fjerne.
Det var betagende smukt. Der er en særlig belysning her inden løvspring, men knopperne ses tydeligt, og inden længe står det hele grønt.


Denne bøg lever livet på kanten.....

onsdag den 21. april 2010

Bomberne udfolder sig


Livet er hårdt på danske folkeskoler lige i tiden. Vi er ramt af store besparelser og mange lærere har fået fyresedlen, og det er ikke hverdagskost indenfor skoleverdenen. Vi har skullet afskedige 6, og det har været slemt at komme igennem. Dog værst for dem, som det går ud over.


Jeg har haft brug for at koble af over strikketøjet og nyde farverne, som udspiller sig i sjalet. Det er en farvekombination jeg ikke har prøvet før.

søndag den 18. april 2010

Vestens endeligt


Her ser I det, som har været en vest. Jeg blev færdig med Bente Geils Vestpå og sluttede med over 600 m på omgangen. Da den blev lukket af, passende den mig fint. Jeg skyllede den op, som der stod i opskriften, og så blev ryggen alt for lang, det elastiske gik ligesom af mønstret. Den kunne ikke arrangeres uden at den gik alt for langt op i nakken og efter lidt (nogen) ærgelse.... grrrrrr! så blev det hele trevlet op, og nu har jeg fire store nøgler i dobbelt garn, som jeg må finde anvendelse for engang..... Jeg strikkede i supersoft fra Marianne Svit, men det skulle vel være samme løbelængde som Geilsk?
I stedet har jeg kastet mig over nok et sjal! I tænker måske, at konen må være tosset. At begynde på sjal nr. 5, hvad vil hun dog med alle de sjaler? Ja, jeg ved det knap nok, men jeg holder meget af at se på samlingen og glædes over farver og mønstre. Måske laver jeg en udstilling engang....

lørdag den 17. april 2010

En gammel kiste


Jeg må lige vise jer min gamle kiste. En på bloggen har lige fået en kiste fra sin svigerfar og ja, den er næsten som min. Det må være et almindeligt design tilbage i tiden, den har måske ligefrem været på mode, så de lokale snedkere har fået til opgave at lave den slags kister eller ham der fik ideen har rejst rundt og lavet dem på bestilling.
Jeg mener nu ikke, at den kan kaldes en dragkiste, da drage = trække, altså en stor kiste med skuffer, det vi i dag ville kalde en stor kommode.
Min har årstallet 1746, og den har stået her på gården altid, så vi skal 7 generationer tilbage. Vi er 10. generation og sikkert den sidste. Det er min mands fødegård og den er jo ikke vort levebrød, men en hobbybeskæftigelse, så det er vist ved at være slut med den slags landbrug.
I dag skal spisestuen ryddes, da vi skal have en havedør i og nye vinduer, så kisten bliver propfyldt.

torsdag den 15. april 2010

40x40

Bestyrelsen vælger hvert år et tema, som medlemmerne skal give deres bud på.
I år er temaet 40x40, og den udstilling kan lige nu ses på Silkeborg Museum.

Her ses Hanne Pjedsteds bud. 40 masker og 40 rækker i 40 farver og 40 mønstre. Flot ikke?

40 Futsko i farvecirklen.



Et meget flot sjal strikket i uld - totrådet shetlandsuld- og hør. Derefter filtet og hør filter som bekendt ikke. Det giver en meget spændende effekt. Efter strikning er uldtråden klippet over på bagsiden ved de rene hørfirkanter, og derefter er det filtet i vaskemaskinen.
Spændende, elegant og anderledes.



40 strikkede karklude i 40x40. Der er i alle farver og til enhver årstid. Strikket af Inger Skjærbæk



Igen filtede futsko - jeg kunne ikke få hele rækken på et billede.
Men kom selv og se de mange spændende bud på årets tema.

Strik på museet

Som tidligere omtalt er jeg med i strikkegruppen Seriøst strik for sjov. Vi mødes en gang om måneden på Silkeborg Museum og der er også grupper i Århus og Viborg.

Hver afdeling har et program, som fastsættes af medlemmerne. Vi kan lære en ny teknik, et sjovt mønster, gode netsider m.v.

Der kommer ca. 10-12 medlemmer hver gang. Hvor mange vi er i alt ved jeg ikke, men jeg har set en del forskellige den korte tid jeg har været medlem, så der må være en del.

Vi har lige programsat en udflugt til Tind Tekstil og Kunst d. 18. september.

søndag den 11. april 2010

Strikkede puder i shetlandsuld




Jeg har lige bestilt garn til disse 2 puder, som min mor skal til at strikke. Er de ikke flotte?
Garnet er bestilt hos BCgarn i Kolding, og hun har 50 flotte farver at vælge imellem. Det oprindelige garn er Jamiesons shetlandsuld med et utal af farver, men jeg tror nu vi kan få et flot resultat alligevel. Opskriften findes her

mandag den 5. april 2010

Vestpå

Så er jeg gået i gang med noget andet end et flerfarvet sjal, og jeg synes faktisk det er kedeligt at strikke med den samme farve hele tiden.


Men mønstret er lidt sjovt.
Jeg er gået i gang med Bente Geils Vestpå, og det er først gang jeg strikker en af hendes modeller.

lørdag den 3. april 2010

Det lækreste skind

Til min fødselsdag fik jeg ikke mindre end 3 røde kufferter og 3 sorte skindtasker. Nu har jeg fået tingene byttet og her er mine valg:
Den lille sorte var en gave, og den er perfekt til en pung, mobil, læbestift og lidt mere. Den store skal være min arbejdstaske, den kan indeholder dagsordener, et par bøger og meget mere.
Skindhandskerne er Randers handsker og bedre fås ikke.
Jeg har beholdt en rød kuffert på 4 spinning wheels, smart og rummelig.
Gaven fra mand, børn og svigerbørn var en 4 dagstur til Athen først i juni, så nu har jeg udstyret i orden!

fredag den 2. april 2010

Det færdige resultat


Vi har været i Middelfart i dag, og jeg fik strikket kanten færdig på ud- og hjemturen. Længden på sjalet er 91 cm, vingefang 190 cm. Vægt 340 g.
Nu må vi se om jeg får abstinenser uden et i gangværende sjal. Jeg prøver lige et par dage, der er jo også andet spændende strik.

























Men bestillingen på det næste er i hus. Det skal være et af Christels mønstre.Det skal vises i butikken til inspiration for kunderne. Det er nu en gang sådan at det der fremvises, også er det mest efterspurgte.

torsdag den 1. april 2010

Den lange omgang

Så er jeg kommet til de lange omgange på mit blålige fair-isle sjal. Kanten langs de skrå sider strikket i en og samme omgang med 6 opklipsmasker. Jeg har ikke talt maskerne, men der er rigtig mange.
Det er et andet type mønster, som ikke står så stærkt som de tidligere sjaler jeg har strikket og jeg har diskuteret med mig selv, hvad jeg synes bedst om.
Men jeg kan høre af folks reaktion at mange også kan lide disse farver og et mere afdæmpet mønster, og flere har gerne villet købe det.

Nu må vi se om jeg kan skille mig af med det. Lige nu fryder det mig at se på de snart 4 færdige sjaler jeg har.


Modeshow i Tind's

Jeg har optrådt i modeshow - det første nogensinde. Tind's havde arrangeret modeopvisning og de 60 billetter blev revet væk, faktisk var der en venteliste på 59! Og det blev en stor succes. Vi var 6 kvinder i forskellig højde og drøjde fra 40 - 60+, som hver viste 8 forskellige sæt tøj + tilbehør.

Tøjet var nøje valgt ud til os af indehaveren Jette Tind og Else Viborg, den faste dame i tøjafdelingen.
Der var travlhed mellem skiftene, og vi blev nøje vurderet inden vi skulle på podiet.

Desværre har jeg endnu ikke billeder fra selve modeopvisningen. Vi var alle så optaget af tøjskifte, og hvordan vi skulle"catwalke" , så ingen havde tid til at finde fotoapparatet frem.
Bagefter var der salg med rabat og det blev til en livlig aften med mange "prøvelser" og mange drog derfra med nyt spændende tøj til foråret.
Det var en rigtig sjov aften, og der kom mange positive tilkendegivelser fra gæsterne, så arrangementet bliver bestemt gentaget til næste sæson.