onsdag den 28. december 2011

Færdig Folklore!

En sommerdag for længe siden begyndte jeg på denne trøje, Folklore af Christel  Seyfarth, og nu er den endelig færdig.
Længe har den ligget i kurven og pirret min dårlige samvittighed, når jeg så den.
Det hjalp lidt at sætte kurven helt væk, men her i efteråret kom den frem igen, for nu skulle det være.
Det generer mit øje, at mønstret ikke er midt på ryggen, men det er svært at forudse, når man starter forneden og ryg og forstykker strikkes ud i et. Men designeren kunne godt have fået den detalje med.
I går monterede jeg så den halve dag og aften med, for det tager virkelig lang tid at få syet kanter og belægninger på, og nu er den vasket og presset. Den passer perfekt. Jeg har strikket den et mønster længere end i opskriften, ellers ingen ændringer.
Den grønne vinter kan vi glæde os over indendørs. Jeg tager friske grene ind, næsten som det var sommer.
Og udendørs springer hyancinter ud og holder længe. Denne beplantning blev lavet først i november og den holder endnu. Et dejligt skue i den mørke tid.

18 kommentarer:

 1. Det er en rigtig flot model, kan godt forstå den har været længe undervejs.

  SvarSlet
 2. Det ser ud til at være et imponerende stykke arbejde, du har tilbagelagt med Folklore. Den er også blevet flot, næsten flottest, når den står åben, så de indvendige kanter kommer frem.
  Skønt at den sidder godt. Det ville ikke genere mit øje, at mønstret ikke sidder helt, som det skal, men du har ret i, at det er synd, der ikke er tænkt over det fra starten.

  SvarSlet
 3. Hvor er den smuk! Det varer vist noget, før jeg får mod på så stort arbejde. :-)

  SvarSlet
 4. Hvor fantastisk smuk den folklore trøje dog er !
  Jeg tænker slet ikke på det med centreringen på ryggen - men kan godt forstå, at når man først har fået øje på sådan en detalje, så generer det øjet.
  Seyfarth er god til detaljer - men ikke nødvendigvis i form af symmetri. Har selv strikket fugletrøjen, for fuglene heller ikke passer systematisk i mønsteret. I den ene ende begynder der en hel fugl, og den kan slutte i en halv. Jeg tænker ikke det forstyrrer helhedsindtrykket, men tænkte dog på det, da jeg strikkede jakken.
  Belægninger og foer er detaljer, der er kælet for - og som lige er prikken over i'et.
  Jeg vil også sige, at det er et imponerende og smukt stykke arbejde, du har haft gang i .
  Tillykke med det færdige resultat :o)
  Ps - og - saxo.com har tilbud på strikkebøger af den designer du skrev om forleden. Kunne ikke dy mig for at købe, inspireret af dig.
  mvh Mona

  SvarSlet
 5. Wow, hvor er den super flot. Et enormt arbejde, så jeg kan godt forstå, at den har været lang tid under vejs. Håber at glæden over det smukke resultat er så meget større :-)

  SvarSlet
 6. Den er godt nok meget flot og sikke et stort arbejde. Farverne er fantastiske.
  Jeg forstår nu ikke helt hvad du mener med at ryggens mønster ikke er ok. Jeg synes det ser helt perfekt ud.

  SvarSlet
 7. Jakken er jo litt av et mesterverk, av den typen jeg må innrømme at jeg aldri hadde begitt meg ut på selv. Gir meg ende over alle dine sjal og andre arbeider.

  SvarSlet
 8. Skøn trøje! Flot i den lidt længere model. Enig i at mønsteret godt liiige kunne være passet til, så det var centreret på midten.

  SvarSlet
 9. Den er utrolig flot!

  Kan godt se, hvad du mener med mønsteret, men måske er det kun sådan nogle "pernittengryn" som os, der lægger mærket til det... :-)

  Godt nytår!

  SvarSlet
 10. Den er virkelig flot, Bodil! Og et kæmpe stort arbejde. Det er rart, den nu er færdig.
  Jeg kan sagtens se, problematikken omkring symmetrien - det kunne der godt være taget højde for. Hyacinter står så flot, når det ikke fryser. Dem jeg har ude er ikke engang sprunget ud endnu. Godt nytår - jeg glæder mig til fortsat at følge din blog i 2012.

  SvarSlet
 11. Hvor er den dog smuk! Godt at du tog dig sammen og gjorde den færdig for flot, det er den!

  SvarSlet
 12. oj oj vad snygg tröja!!Vad tur att du har haft lite dåligt samvete så at den blev klar, fantasisk. Gillar rutorna lite som norgetröjan Fana som jag har "snöat" in på:)
  Ett riktigt Gott Nytt år önskar jag dig!

  /Ylva

  SvarSlet
 13. oj oj vad snygg tröja!!Vad tur att du har haft lite dåligt samvete så at den blev klar, fantasisk. Gillar rutorna lite som norgetröjan Fana som jag har "snöat" in på:)
  Ett riktigt Gott Nytt år önskar jag dig!

  /Ylva

  SvarSlet
 14. Tak for jeres kommentarer og hilsner.
  Jeg glæder mig til blive inspireret af fine ting på bloggene og til selv at frembringe spændende projekter i det nye år.

  SvarSlet
 15. Vilken grann kofta!

  Gott nytt garnår!

  SvarSlet
 16. Tillykke med færdiggørelsen af trøjen. Det har været et stort arbejde, det kan man se, men den er blevet rigtig flot. At mønsteret ikke er centreret kunne der godt have været taget højde for.

  SvarSlet
 17. Kære Madam Munch
  trøjen har jeg strikket nogle gange, jeg vil gerne give dig et fif, der hvor du har samlet masker op til belægningen på forstykkerne, skulle du være gået ned til der, hvor du har strikke mønster, så ville der ikke være en mørkstribe,håber du forstod hvad jeg mente? Venligst Lykke Thomsen roar2@live.dk

  SvarSlet
 18. Jo jeg er med. Det havde je slet ikke tænkt over, da jeg strikkede, men selvfølelig kunne det være lavet anderledes.
  Hvis jeg skulle strikke den igen, kunne den blive perfekt, men det skal jeg ikke.
  Hilsen Bodil

  SvarSlet