tirsdag den 25. juni 2013

Skønne, skønne Italien


Vi har været på ferie i Italien i et område på kanten mellem Umbrien og Toscana, og hvor er Italien et smukt land. Jeg er parat til at erklære det for det smukkeste land i verden med alle de kulturskatte, forhistorie, landskaber, vin og mad, men hvor er det skam, at de forvalter det så dårligt politisk og økonomisk.

Vi havde lejet en lejlighed i dette hus, hvor der er 3 lejligheder i alt, men da vi ikke er i højsæsonen endnu, havde vi det hele for os selv. Læs mere på http://www.bellaumbria.dk/. En dansk familie er bosiddende i området og formidler udlejning.
Der hørte også en swimmingspool med, og det var dejligt for os alle, ikke mindst Iris nød at blive afkølet, når temperaturen nåede 36 grader .

Og Iris var vores midtpunkt. Hun oplever sin første sommer og alt er nyt for hende og det skal undersøges, smages på, suttes på, og nu kan hun kravle rundt og pille ved det hele. Det er herligt at få lidt bevægelsesfrihed.
Kan man fange en vandstråle?

Italienere har en fantastisk glæde ved små børn. På en vinsmagning snuppede værtinden Iris og satte hende på vintønden, mens vi andre smagte på de herlige vine. Men ikke bare kvinder i moden alder, også mænd i alle aldre stoppede op og dikkede-dikkede den skønne bambino, og Iris nød det og sendte dem store smil. Ingen sag at have en baby med i dette land.

Iris så den skønne Il Campo i Siena, Montepulcianos stejle gader, optog og meget mere, men hvis man kunne spørge hende, hvad der var bedst, ville hun helt klart svare: Vandmelon i rigelige mængder.


3 kommentarer:

 1. Sådan en skøn kølig vandmelon, som man kan sidde i skyggen og gumle på, er da heller ikke det værste i 30 graders varme.
  Hun er så bedårende, at jeg godt kan forstå italienernes trang til at dikke dikke.

  SvarSlet
 2. Sikke da en godte af et barnebarn,jeg kan da godt forstå hun var et hit hvor hun kom med hen :))

  SvarSlet
 3. Skønne billeder. Ja, Italien er et dejligt land med flot natur, dejligt mad og vin. Dejligt at være på ferie med børnebørn. Det har vi også haft glæde af mange gange.
  Hun er vel nok kær dit lille barnebarn, kan godt forstå at du nyder hende.

  SvarSlet