søndag den 5. juli 2015

Sculpture by the Sea 2015


 Det er tradition at se udstillingen Sculpture by the Sea i Århus. Den skal ses i morgen/formiddagssol, og det fik vi mulighed for i tirsdags og havde en god oplevelse.
 Der er 56 skulpturer udstillet langs vandet og i skoven, og smukkere omgivelser kan man ikke tænke sig.
Denne skulptur hedder Droppings and the Dam(n) og er lavet af en indisk kunstner, Arun Kumar
 Materialerne er plastiklåg og ståltråd
 Vi fandt en flot, stor diamant i sandet, lavet af spejle, metal og træ. Kunstneren er Michael Motycka fra Tjekkiet

Karen måtte tage en omgang på strikketøjet Duet Knit. Det er et samarbejde mellem kunstner (Karl-Christian Geleff) og publikum.

 Efterhånden får træerne kjoler på, lange eller korte.
 Denne kugle vender verden på hovedet og virker ganske magisk. Lucy Humphrey fra Australien er kunstneren bag.
Århusbugten med Marselis-skoven i baggrunden er et fantastisk dejligt område
Derefter gik turen til det nyindviede DOKK1 ved havnen. Det er bibliotek og borgerservice og et væld af tilbud. Bl.a. er der strikkecafe en gang om måneden.
Sådan vil det tage sig ud, når området er færdigt. Arkitektfirmaet Schmidt, Hammer og Lassen står for projektet

Et bord med ben som blyanter

selve biblioteket
Rummet ud mod havnen med Gongen - et kunstværk af Kirstine Roepstorff. Det er en 7,5 m lang rørklokke.
På fødeafdelingen på Aarhus Universitetshospital kan nybagte forældre aktivere en slåalarm, der er monteret på Gongen. så kan man høre  at et nyt barn er kommet til verden. Sjov idé.
Man kan få en rundvisning, men det nåede vi ikke. Der er desuden masser af aktiviteter og legeområder for børn.
Udenfor i 1. sals højde er der en stor legeplads, kaldet Kloden, så mon ikke det bliver et tilløbsstykke for familier med børn.
Noget andet vi ikke prøvede, var den automatiske P-plads. Man afleverer sin bil, og teknikken løfter bilen ind på en hylde - voila! det må prøves engang

5 kommentarer:

 1. Det ser godt nok fint og spændende ud! Sjov ide med den store klokke.

  SvarSlet
 2. Glæder mig nu endnu mere til næste gang jeg skal til Århus :)

  SvarSlet
 3. Det lyder som et rigtig spændende område - og en spændende udstilling. Flotte fotos.

  SvarSlet
 4. hej Bodil! som svar til dit spörgsmål på min blog: det beror lidt på hvor I skal hen. hvis I kommer til den nordlige del af landet skal I helt sikkert til den lille by Blönduós. der ligger et kvindehistorie-museum, meget interessant, men også Husflids-museum, hvor der er udstillet en masse smukt gammelt islandsk håndarbejde. hvis I kun er i Reykjavik så er der jo en hel del at se i National museum, håndværk, dragter mm - men også Árbæjarsafn, et sted hvor man har flyttet og genbygget gamle huse og indrettet dem som islandske hjem så ud i gammel tid og der er en masse håndværk og håndarbejde med i udstillingerne. og så skal i naturligvis besöge Álafoss, ligger nogle få kilometer udenfor Reykjavik, og også Håndstrikforeningens butik i midterbyen (www.handknit.is)
  håber I får en god tur.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 5. Efter lige at have læst om din Islandstur, og her "Gongen" i DOKK1, kom jeg til at tænke på en sjov oplevelse, vi have for et par år siden, på et spisested i Reykjavik - Hamburger Factory, tror jeg det hed. Stedet var i bunden af den høje, sorte, ret nye glasbygning nær centrum og vandet. Hver gang der kom besked om, at der var født en ny islænding, kravlede en af de ansatte op på en høj stige og ændrede et tal, samtidig med der blev slået på en gong, og gæsterne klappede. I nogle tilfælde tror jeg endda det blev fortalt, hvem de nybagte forældrene var - landet er måske ikke større, end at alle kender alle?. Tallet skulle dermed til enhver tid vise antallet af islændinge. Meget sjov og underholdende ide.

  SvarSlet