mandag den 13. juni 2011

Jeg lægger an.......

Jeg lægger an til det helt store farvebad, men det MÅ vente til sommerferien, hvor jeg får bedre tid. Jeg har købt et kg af noget meget lækkert alpakkagarn, som så skal farves i forskellige nuancer, hvis bare jeg kan få de farver frem som jeg forestiller mig.

I denne cone er der 1,6 kg og det er mohair og uld, og det skal også farves. Men det er så lækkert, at jeg gik i gang med at strikke af det. Babysvøbet har jeg ikke selv afprøvet, men rigtig mange kunder i Tind kommer med strikkespørgsmål angående svøbet, og det er nu nemmere at svare, når man selv har strikket det.

I går var vi til fåre- og ulddag på Lystbækgård, hvor Berit Kiilerich holder til. Det var spændende at se fårehundene i aktion og høre Berit fortælle om, hvordan hun arbejder med både får og uld.
I laden var der flere udstillere, og en ny ovn var lige taget i brug, så vi fik brød direkte fra den store bageovn.
Berit opkøbte Lystbækgård, da hun blev arbejdsløs som naturplejer, og jeg skal love for at hun sætter skik på tingene. Vi var der for et par år siden, og der sker store istandsættelser. Det er et spændende center for uld, strik og vævning.

Her er hun i gang med at klippe et af fårene af racen spælsau, og kvinden ved siden er allerede ved at dogmestrikke af ulden.

En stor filtet dukke tog imod os i udstillingsområdet. Det er et spændende center, hvor der sker mange ting.

2 kommentarer:

  1. Glæder mig til at læse noget om farvning, det har jeg aldrig prøvet og vil så gerne.

    SvarSlet
  2. Lystbækgård er nemlig et spændende sted hvor der sker ting og sager godt der findes den slags ihærdige mennesker.

    kh Jane

    SvarSlet