lørdag den 11. februar 2012

Færdig med fair-isle-bluse

I aftes fik jeg blusen i uld/angora færdig. Den blev skyllet op i lunkent vand og lagt på et håndklæde til tørring. Her til morgen kunne jeg så prøve den færdige bluse.
Detaljerne på ærmet ses her.

Halsudskæringen er temmelig dyb, og faktisk har jeg strikket 2 cm mere, inden jeg lukkede af til halsen. Kanten skulle kun bestå af en retrille i de to farver, men jeg valgte at strikke to, og det har jeg bestemt ikke fortrudt

Jeg har strikket en mellemting mellem størrelse small og medium. Strikkefastheden er overholdt til punkt og prikke.

Mønsterstrik bliver noget fastere end glatstrik, og det fornemmes tydeligt i blusen. Den virker lidt for stor i det øverste.
Som jeg tidligere har vist, siger opskriften, at man skal tage ind til talje i mønsteret. Det ville  jeg undlade, hvis jeg skulle strikke den en gang til, og så i stedet tage ind mellem mønstrene. Det ville sagtens kunne lade sig gøre.

Ærmerne var perfekte før vask, tætsiddende og ikke for lange, nu er de fuld længde uden dog at hænge ud på hånden, men jeg havde ønsket et lidt kort ærme.
Spørgsmålet er om jeg tør gøre som Irene. 
Jeg ville blive helt tilfreds med blusen, hvis den lige kunne krympe en smule. 
Et råd fremover kunne sikkert være at gå en ½ pindestørrelse ned, når jeg strikker glatstrik kombineret med mønsterstrik.
Der er anvendt 250 g bundfarve i uld/angora (50g = 230 m) fra Karen Noe og
50 g i hver mønsterfarve, strikket på p 3.
Garnet er fantastisk, og jeg har straks købt til en bluse mere, hvor jeg har ladet mig inspirere af de flotte farver i 

14 kommentarer:

 1. Den er blevet fantastisk flot og meget elegant.
  Kan du ikke, hvis du har lidt garn til overs, strikke en lap og smide i vaskemaskinen, bare for at se hvordan den reagerer. Hvis du måler den inden, så kan du se hvor meget den kryber. Lappen skal selvfølgelig være stor nok til, at du kan se hvordan "stoffet" reagerer ved maskinvask. Spørgsmålet er imidlertid om den mønsterstrikkede del også vil krybe, for så er du lige vidt, med mindre den kun kryber i længden. Held og lykke med det.

  SvarSlet
 2. Hvor er den blevet flot - jeg er ikke sikker på, jeg turde foretage de store eksperimenter med så skøn en trøje - men det er selvfølgelig også vigtigt, at du bliver glad for den.
  Ih jeg får helt lyst til at komme i gang - mon det skal være det næste projekt ved siden af babytingene? :-)

  SvarSlet
 3. Som vanlig et nytt utsøkt håndarbeide ferdig fra din hånd. Du er virkelig en mester i å strikke mønster.

  SvarSlet
 4. Genseren ble fantastisk fin - og du strikker jo så pent!
  God helg!

  SvarSlet
 5. Flot bluse, men jeg ville ikke turde smide den i vaskemaskinen. Derimod ville jeg prøve tørretumbleren 5 min ad gangen, til den er ok.
  Det bliver spændende at se, hvad du har ladet dig inspirere af i den dejlige Muhu-bog.

  SvarSlet
 6. Den er blevet rigtig skøn din bluse. Jeg er selv lige så småt gået i gang med den. Det er et fantastisk garn at strikke i. Jeg har valgt at strikke på pind nr. 3½ og så i en small i stedet for en medium som jeg plejer. Jeg har valgt en lilla farve i stedet for den blå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må vise det, når du kommer godt i gang. Spændende at se en ny farvevariation.
   Jeg har også købt garn til min mor, og hun skal i gang med modellen som cardigan i farverne lilla som bundfarve og grå og sort som mønsterfarver.

   Slet
 7. Jeg kan også mærke, at det er for risikabelt at komme den i vaskemaskinen. Jeg har heller ikke et koldtvaskeprogram, så jeg vil prøve at følge Ann's råd med tørretumleren.

  SvarSlet
 8. Den er bare SÅ flot og dejlige farver (;o)

  SvarSlet
 9. Tillykke med din nye bluse som der blevet rigig flot.Jeg vil også være forsigtig med vaskemaskinen så hellere tørretumbleren som Ann siger. Det er et råd som jeg selv vil følge hvis jeg får samme problem. Man skal nemlig kende sin vaskemaskine ganske godt før man går i gang.

  SvarSlet
 10. Den er så flot! Virkelig smukke farver sammen. Og jeg kan godt lide den runde halsudskæring. Og så ved jeg jo, hvor ufattelig blødt og lækkert det garn er.

  SvarSlet
 11. Hvor er den dog flot, den bluse

  SvarSlet