tirsdag den 14. februar 2012

På højkant


På Skt. Pauls Kirkeplads i Århus ligger en lille designbutik drevet af 5 unge kunsthåndværkere. Butikken hedder Højkant og er bestemt et besøg værd. Den har eksisteret i 2 år, men det er første gang, jeg kommer der. 
Jeg bliver simpelthen så glad, når jeg ser en butik af den slags. Det er unge mennesker som brænder for deres kunsthåndværk, og de fortjener at komme ud over kanten med deres produkter. De er dygtige, fantasifulde, og de gør vores hverdag rigere.

Line Dyrholm er hende med strik, men ellers ved jeg ikke hvem der laver hvad. Her ses flag, bogstaver og tal, som man kan købe i det fineste strik til en rund 20' er. Det kan anvendes til mange formål og på Facebook er der en konkurrence, hvor man kan vinde ens eget navn.


iPad-beskyttelse i bløde og frydefulde udgaver 

Filtkurve og dækkeservietter, eller hvad man vil bruge dem til.......

 Et kik ind i prøverummet, som rummer en udstilling af tegninger. Jeg blev ikke klar over, hvad kunstneren hedder.
Der er også en del smykker som præsenteres på grene og gevir, her beklædt med hæklerier. Julie Bach har en udstilling i KBH, se linket.Lædersmykker lavet af Julie Bach
Butikken er værd at udforske, og den rummer bestemt alternativer til de mere gængse mærker, som vi plejer at købe.
Aflæg den et besøg og støt vore upcomming designere, og der er mere at kikke efter:
 

Grafik Tak! er vores 12 meter lange og 90 cm smalle ganggalleri, hvor vi præsenterer alternativer til sofastykket udført af seje illustratorer og grafikere.

Udover de skiftende udstillinger i ganggalleriet har vi altid et udsøgt udvalg af prints, linoleumstryk, seriegrafi samt originaltegninger.


højkant vandret 10

Vandret Værksted

I Vandret Værksted kører maskinerne både i det til tider noget larmende strikkerum og i vores fælles klippe og symaskinpark.

Vi er 5 designere der bruger stedet som laboratorium. Her afprøver vi forskellige ideer og teknikker, frem mod det der i sidste ende lander i butikken.
Vi benytter udover egne produktioner og diverse bestillingsopgaver også i høj grad vores skønne lokaler til workshops – både internt og til grupper udefra, samt til forskellige kurserIngen kommentarer:

Send en kommentar