onsdag den 26. januar 2011

genbrugs-sengetæppe

Jeg vil vise jer et sengetæppe, min mor og min søster har syet i fællesskab af gamle tekstiler, et hæklet sengetæppe, et par duge og et dynebetræk. Alt sammen noget som har været i brug i familien tilbage i tiden. Råhvidt hørstof er det eneste, som er nyindkøbt.


 
Teknikken er japansk foldeteknik, og når man bruger denne teknik, er tæppet quiltet på begge sider, og det er ikke så tungt, som almindelige quilts.
Jeg er sikker på at yngstesønnen og hans kæreste bliver meget glade for dette flotte håndarbejde, som ovenikøbet fortæller en historie
Mine perlepulsvarmere er blevet færdige og sjældent har jeg følt sådan en varme i kroppen. Jeg har haft dem på hele dagen, hvor en råkold vind blæste - dejligt. Jeg kunne sagtens overtales til at strikke mere perlestrik, jeg synes faktisk at det er sjovt.


5 kommentarer:

 1. wow, utrolig flot sengetæppe, en rigtig klenodie.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 2. Hvor er det dog smukt, sengetæppet!
  Og hvilken guldgrube af personlig historie og mange kærlige håndarbejdstimer.
  Jeg er vildt imponeret.
  Din mor er altså fantastisk.

  Søde håndledsvarmere. Jeg kan se rundt omkring, at der er forskellige teknikker til at føje perlerne til garnet og få dem strikket. Måske du på et tidspunkt vil vise, hvilken teknik du bruger?

  SvarSlet
 3. Et sengetæppe der både er utroligt flot og har en familie historie, så har de unge mennesker da fået en god start :)))

  Dine håndledsvarmere er rigtig søde kan forestille mig de varmer godt.
  kh
  JANE

  SvarSlet
 4. Det er da det mest imponerende projekt, jeg har set længe - hvor er det smukt - der må ligge mange, mange timers arbejde i det :-)

  Pulsvarmerne er jo et helt studie udi elegance i den fine grå farve :-)

  SvarSlet
 5. Tak for jeres kommentarer. Min mor læser også med på bloggen og hun glædes over begejstringen for sengetæppet. Hun er i gang med fuglesjalet fra Seyfarth, det bliver snart vist her.

  SvarSlet