mandag den 31. oktober 2011

En digital udgave af Barbara G. Walker

Godmorgen derude.

Jeg fandt denne hjemmeside, hvor mønstrene i Barbara Walkers bog er vist i en flot digital udgave.
Moss Diamond and Lozenge Pattern
Hjemmesiden fandt jeg i Strik og Kod, hvor der er rigtig mange informationer at hente.

søndag den 30. oktober 2011

Eksperimenter

Jeg har lånt en klassiker indenfor strik: Barbara G. Walker's A Treasure of Knitting Patterns.
Der er over 500 forskellige mønstre, og faktisk har jeg også lånt bogen Charted Knitting Designs. Især den første er en ren guldgrube, og jeg må eje den en dag, for jeg har lånt den flere gange. Det er fantastisk alle de mønstre, hun har samlet.
Hun var/er også feminist og har også udgivet bøger om dette emne.

Jeg efterprøver nogle af hendes mønstre, og i dag har jeg strikket lidt i bilen, mens vi kørte til fødselsdag. Det er alt for sjældent, jeg giver mig i kast med at eksperimentere, det hele skal helst blive til noget.
Mønstret her er ofte brugt hos Isager, og jeg vil strikke en hue i mindst 2 farver i noget relativt tykt garn, her har jeg brugt Peruvian fra Filcolana på p 5. Jeg har taget ind i retstrik, for det fungerer ikke i lænkestrik eller vævestrik, som det også kaldes.

Her en anden lille prøve i et nyt mønster. Og der er nok at gå videre med, der er 74 forskellige i bogen!

tirsdag den 25. oktober 2011

Det kunne kufferten rumme

Så slutter jeg denne Sydafrika odyssé med at vise, hvad jeg tog med hjem.
Et vægophæng i voksbatik

Skindet fra en blisbuck

Et lille træfad og bagved mine hulepindsvinepigge

og mange meter stof.

Flyvetiden blev udnyttet til nogle små strikkeprojekter. Uha, det tager lang tid at strikke herrestrømper i str. 46 på p 2½. Det skal vare lidt før jeg gør det igen. Pulsvarmerne er Visjögarn fra Vestergötlands Uldspinneri

Denne pude fik jeg monteret efter hjemkomst. Min mor har strikket den i Filcolanas Peruvian. Mønstret har vi set på Ravelry, men jeg husker ikke lige hvor.

lørdag den 22. oktober 2011

Afrikansk kunsthåndværk


De blå træer - jacaranda - så vi i haver og parker, og de er helt vidunderlige. De er især mangfoldige i Pretoria, men også mange andre steder så vi dem. De blomstrer i foråret og får senere grønne blade, og herefter er de ikke så særlige.

Rejsen var en naturoplevelse, så derfor var der ikke megen tid til at se på afrikansk kunsthåndværk, men der er ellers nok at se på.
Min søster og jeg ville gerne i en stofbutik. Vi fik anvist en i et sort kvarter, og der var det helt store udvalg til en meget billig penge. Det var svært at begrænse sig, men vi skulle jo have det fragtet hjem, og det var begrænset, hvad kufferterne kunne indeholde.


Der var også meget almindeligt stof, men vi gik efter noget med afrikanske motiver, og vi fik begge adskillige meter med hjem. Butikken havde en garnafdeling, men den er bestemt ikke værd at skrive om. Garnet indeholdt en del syntetiske fibre og var ualmindeligt kedeligt.


Mønstrene i afrikansk kunsthåndværk er som regel geometriske. Her er det tryk på sækkelærred.

Træskærerarbejde var der rigtigt meget af. Men at tage noget med hjem kan ofte være en vanskelig sag, for det meste kan man efterhånden finde i danske butikker.

Udsnit af en perlerbetrukken skammel 


Denne lampe er lavet af piggene fra et hulepindsvin. Jeg samlede også en del, når vi gik ture på savannen. Hulepindsvinet er et natdyr, så vi så det ikke, men hver morgen lå der pigge i den røde jord.

fredag den 21. oktober 2011

Amakulu

Vi var i Pilanesberg nationalpark og tilbragte 2 dage tæt på Johannesburg. Rejsens slutmål var Amalulu Lodge, som ligger på savannen nær Kimberley. Lodgen ejes af John og Hettie Ekkenberg, John er fra Danmark og Hettie er sydafrikaner. Der er plads til 12-14 gæster. og det er et meget stemningsfuldt og dejligt sted.
 
Efter gamedrive, udflugter og mange gåture benyttede vi os af poolen, for her var vejret så varmt, at det var dejligt med en dukkert.


 Her er opholdsstuen, hvor vi blev modtaget og senere gik og øvede os på de forskellige dyr.
Der var forskellig bordopdækning hver dag, og menuen bestod mest af vildt, så vi har smagt eland-mørbrad, kudu-kølle, struds og mange andre eksotiske retter og madvarer.

Den røde afrikanske jord - et smukt skue.  


 På savannen kunne vi færdes frit, der var ikke farlige dyr i området, kun en enkelt slange kom vi tæt på, men opdagede det ikke før Sam - en af de indfødte - trak os hurtigt til side. Bestanden bestod mest af forskellige antiloper, gnuer, strudse, zebraer.Vi kom ret tæt på stedets enlige giraf.

Solopgang og solnedgang er noget helt særligt på savannen.Det var været en stor oplevelse at være i den afrikanske natur. Sådan et ophold kan bestemt anbefales.









Sydafrika

Vi har været på en meget spændende og afvekslende rejse til Sydafrika.
Vi ankom til Cape Town og var der i 4 dage. Billedet er fra Table Mountain. I baggrunden ses Robben Island. Fange nr. 466, Nelson Mandela, kom til Robben Island i 1964 og sad her, indtil han i 1982 blev overført til et fængsel på fastlandet.

Vi skulle lige vænne os til at solen stod i nord ved middagstide, når vi tog bestik af verdenshjørnerne.

Gademusik i Cape Town ved Water Front.
Water Front er det gamle havneområde i cape Town, som er gjort til en turistmagnet

Pingviner i Simons Bay.
Trods solskin og varmt vejr var vandet meget koldt pga af nærheden af Antarktis. Der var mange ved badestrandene, men ingen badede. Området herover var dog forbeholdt pingvinerne.


Villaen vi boede i ca. 7 km unden for centrum. Det er forår, men ikke som kender det. Træer og buske var forlængst sprunget ud og i fuldt flor, men varmen var kommet for nylig. Aftnerne var kolde, og vi kunne ikke sidde ude, før vi kom længere nord på.

onsdag den 5. oktober 2011

Sæt din hat som du vil

Jeg har strikket en rigtig sjov basker - en dragspelsbasker i to-trådet Visjö garn fra Östergötlands Ullspinneri. Den kan trækkes i alle mulige faconer - deraf navnet  dragspel =harmonika.

Den er strikket på p 3 af 50 g garn i to farver

En ensfarvet rød og en flerfarvet

Det er rillestrik, 6 omg. ret og tilsvarende vrang

Den er strikket fra neden og op

Jeg har købt garn og opskrift på Silkeborg Museum, men det kan også købes i Ønskegarn i Silkeborg

Der kommer flere og flere blade på sjalet, og efterårsfarverne folder sig ud

lørdag den 1. oktober 2011

Mønsterstrik i spisestuen - Ikke flere pladser

Jeg har lovet flere at afholde en workshop i mønsterstrik i nærheden af Silkeborg og da jeg har en spisestue, som kan rumme 12 - 15 personer, også uden at vi sidder klemt, så har jeg valgt at afholde det herhjemme.
Datoen bliver lørdag d. 12. november kl. 13 og ca 3 timer frem. Indholdet vil være mønsterstrik, magic loop, låsning af tråde på bagsiden, opstart af et sjal, kanter, montering m.v.

Hvis du vil være med, kan du tilmelde dig i kommentarfeltet, så andre kan følge med. Men du skal også sende mig en mail, så jeg kan svare tilbage med nøjagtig adresse. 15 vil være max.
Jeg håber på et hyggeligt træf.
Der bliver en mindre betaling for kopier m.v.
2. oktober - søndag aften: Der er nu 12 tilmeldte.
mandag kl. 14. Alle pladser besat