lørdag den 22. oktober 2011

Afrikansk kunsthåndværk


De blå træer - jacaranda - så vi i haver og parker, og de er helt vidunderlige. De er især mangfoldige i Pretoria, men også mange andre steder så vi dem. De blomstrer i foråret og får senere grønne blade, og herefter er de ikke så særlige.

Rejsen var en naturoplevelse, så derfor var der ikke megen tid til at se på afrikansk kunsthåndværk, men der er ellers nok at se på.
Min søster og jeg ville gerne i en stofbutik. Vi fik anvist en i et sort kvarter, og der var det helt store udvalg til en meget billig penge. Det var svært at begrænse sig, men vi skulle jo have det fragtet hjem, og det var begrænset, hvad kufferterne kunne indeholde.


Der var også meget almindeligt stof, men vi gik efter noget med afrikanske motiver, og vi fik begge adskillige meter med hjem. Butikken havde en garnafdeling, men den er bestemt ikke værd at skrive om. Garnet indeholdt en del syntetiske fibre og var ualmindeligt kedeligt.


Mønstrene i afrikansk kunsthåndværk er som regel geometriske. Her er det tryk på sækkelærred.

Træskærerarbejde var der rigtigt meget af. Men at tage noget med hjem kan ofte være en vanskelig sag, for det meste kan man efterhånden finde i danske butikker.

Udsnit af en perlerbetrukken skammel 


Denne lampe er lavet af piggene fra et hulepindsvin. Jeg samlede også en del, når vi gik ture på savannen. Hulepindsvinet er et natdyr, så vi så det ikke, men hver morgen lå der pigge i den røde jord.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar