tirsdag den 14. august 2012

Lidt fint og lidt groft

Vendestrik er en spændende måde at strikke på. Man skaber formen ved at strikke afkortede rækker - således også "ribkanten" på ærmet.
Det er den første trøje til baby, der ankommer medio oktober. Vi kender ikke kønnet - heller ikke forældrene, ved scanningerne har den lille spire sørget for at ligge, så kønnet ikke kunne ses.
Garnet er noget af det lækreste, købt i Garngalleriet for mange år siden.
Tajmahal (navnet på garnet) består af 70% merino, 22% silke og 8% kashmir, og der er brugt 104 g.
Min opskrift er tillempet efter en gammel udgave, men der er en opskrift på Ravelry på norsk, som ligner meget

Ponchoen er strikket i Hjelholts farveskiftegarn og håndværksgarnet, der ligesom farveskiftegarnet er fremstillet i den glansfulde gotlandske pelsuld og den bløde merinould fra Falklandsøerne. 
Det er en model til butikken. Ponchoen er strikket på p 5, og den har været dejlig ukompliceret at strikke til sidste del af OL.

7 kommentarer:

 1. Sikke en sød jakke til den lille spire!
  Også dit lille barnebarn, vil garanteret blive forkælet med det smukkeste strik :-)

  Ponchoen ser lækker ud og bliver sikkert et hit til efteråret.

  SvarSlet
 2. Sød lille jakke. Ja det er sjovt at strikke vendestrik.
  Ponchoen er er lækker og bliver nok et hit igen i dette efterår.

  SvarSlet
 3. Flot, flot poncho og rigtig sød lille vendetrøje

  SvarSlet
 4. Der er nu også noget spændende ved ikke, at kende kønnet. jeg er selv blevet glædeligt overrasket 3 gange. Nu er du helgarderet med den fine trøje som passer til begge køn.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
 5. Hvor er den fin den lille cardigan, spændende om du så skal vente helt til oktober med at finde ud af, hvad det bliver - kan ligesom ane ud fra det, du skriver, at forældrene måske godt ville vide det, hvis de kunne :-)

  Den næste cardigan jeg skal i gang med er den, jeg nu kalder Fridas trøje, ku´ se du også var ude efter den :-)

  Jeg tror min belønning til mig selv, når jeg er kommet igennem punkteksamen, skal være et besøg i Tind Kunst og Tekstil - det kan sikkert kombineres med nogle gåture og andet - det ser ud til at være en fantastisk dejlig butik, så heldig du er, at du kan gå rundt der til daglig. Så vil jeg også kunne se alle de dejlige opstrikkede modeller, du præsenterer i et væk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg skal i gang med Fridas trøje, men det er vist en pigeting, så måske skal jeg vente. Forældrene vil ikke gøre noget for at finde ud af det, så alle venter i spænding.
   Det ville være meget hyggeligt at få besøg af dig i Tind, der er masser af muligheder for gåture. Du skal få en udsøgt betjening :-)

   Slet
 6. Så spennende med den lille som kommer i oktober. Den kommer vel neppe til å mangle strikkede kadrigans.

  SvarSlet