onsdag den 6. februar 2013

Strik med nordisk tradition


Strik med nordisk tradition fra 1981 har været efterspurgt af mange, og antikvariaterne har alenlange bestillinger, hvis en bog skulle dukke op. Jeg har også forsøgt at få fat i den, og nu ligger den på mit bord.
En sød veninde havde to og har foræret mig den ene.

Den er udgivet af Vibeke Lind, og det er spændende at besøge hendes hjemmeside og læse om hendes baggrund. Se lige galleriet, det er meget smukt.
Lisbeth Tholstrup skriver om hende:
VLs næste gennembrud kom med Strik med nordisk tradition, 1981. Bogen viste hendes særlige formidlingstalent i forhold til at kombinere kulturhistorisk og strikkefagligt stof. Således lod hun den historiske viden få indflydelse på de moderne modellers design og teknik. Bogen, der havde fået støtte af Nordisk Kulturfond, blev modtaget med en overvældende interesse. I lighed med hæklebogen udkom den i flere andre lande. VL havde nu for alvor slået sit navn fast i den tekstile verden, skønt hun aldrig havde brugt megen energi på at føre sig frem. Hun fortsatte således stilfærdigt sit virke og sit samarbejde med Vedel og de forskellige salgssteder. Hendes seneste bogStrik på maskine og i hånden, 1990, blev en fornem dokumentation af de erfaringer, hun har indsamlet gennem sine aktive år som strikdesigner.


Stjernemønstret er første gang set i en bog i Köln 1521.
Nu vil jeg dykke lidt ned i traditionen og læse om vor gamle kulturarv, som lever i bedste velgående.
Alle kan læse med for bogen er nu udgivet digitalt!
 Det bedste er at have bogen i hånden, det næstbedste må være at have den på nettet, og den kan læses lige her
På den måde har Vibeke Lind givet kulturarven videre til evig tid, det er smukt!

PS: jeg har nu garn i alle nuancer til kornblomstsjalet, så det kan købes som strikkekit i butikken eller ved direkte henvendelse

10 kommentarer:

 1. Sikke dog en SKØN bog!! Fantastiske mønstre og sjove opskrifter (spiral sokker uden hæl, genialt)!!! 1000 tak for god inspiration.

  SvarSlet
 2. Nej hvor fantastisk ! tak for link og henvisning :o)

  SvarSlet
 3. Hold da op hvor er sjovt. Den bog har jeg hjemme for tiden, ganske vist lånt fra biblioteket. Jeg giver dig ret, det er en dejlig bog med mange skønne mønstre og de kommer jo frem igen.

  SvarSlet
 4. Jeg har lige haft lånt bogen på biblioteket, der er meget spændende læsning i den

  SvarSlet
 5. en skøn bog, men du har ret, ville være skønt at have den i hånden:)

  SvarSlet
 6. Til jul fik jeg en engelsk strikkebog, Scandinavien Knitting, har også en massen skønne mønstre, jeg falde helt i svimer over den bog, selv om layout ikke er noget at skrive hjem om, denne bog er også fra en gang i begyndelse af 80'erne, sjovt som skandinavisk strik vinder sit indpas i disse år.

  SvarSlet
 7. Den bog står også på min ønskeliste. Tak for link.

  SvarSlet
 8. Tack för tipset att den finns på nätet också - det har jag redan fört vidare!

  Faktiskt är jag lycklig ägare till boken, som är en av mina stora favoriter. Jag fick farmors stickböcker när hon hade gått bort (ingen annan var intresserad) men först på senare år har jag insett vilken skatt det är, med flera böcker som är svåra att få tag i nu.

  SvarSlet
 9. Tusind tak, for dit link og henvisning, den bog har jeg søgt i lang tid.

  Jeg følger med stor glæde dig blog, nyder godt af din kreavititet.

  Hilsen
  Nette strik.

  SvarSlet
 10. Bogen er nu genudkommet og kan købes i en boghandel bl.a i plusbog for 100 kr

  SvarSlet