mandag den 14. oktober 2013

Udstillinger og 1-års fødselsdag

I weekenden var vi atter en tur i KBH, da barnebarnet havde 1-års fødselsdag. Dagen efter blev der tid til museumsbesøg, først på Statens Museum for Kunst, hvor der bl.a. var en udstilling Blomster og Verdenssyn. I museumsbutikken kunne man købe dette tapet, og sjalet/tørklædet er designet af Signe Emdal, læs mere her.  Signe er en spændende strikdesigner.
Signe Emdal ved sin strikkemaskine.
Her ses hun ved sin tonstunge strikkemaskine, hvor tørklædet bliver strikket.


I den store hal udstiller  Danh Vo 100 dele af Frihedsgudinden. Han har fået en kopi støbt i Shanghai i bronze, og delelementerne ligger spredt rundt omkring på forskellige kunstmuseer. Der er 400 elementer i alt.

Kun ganske få steder er det muligt at se, hvad det forestiller. Her er ingen tvivl.

Videre gik turen til Nordatlantisk Brygge, hvor strikkeren Randi Samsonsen har en udstilling, hun kalder "Der er noget i luften"

"Der er langt til traditionelt beklædningsdesign, når hendes "kollektion" - inspireret af såvel den færøske kultur og natur som hendes egen tilbagevenden til øerne - spændes op på billedrammer og skulpturelt iscenesættes i udstillingslokalet". Citat fra hjemmesiden

Dette er inspireret af en nyplukket (fjerløs) mallemuk

Læs og se mere på Randis blog
Min egen kreation er ganske ordinær. En tunika med små mariehøns til barnebarnet.
Modellen er strikket "ud af hovedet" og jeg har begyndt oppefra.
Kanten forneden er en I-Cord, og jeg var bekymret for, om den ville rulle, men efter lidt damp med strygejernet, sidder den, som den skal. 
Tunikaen er strikket i Arwetta merino på p 3.
Da jeg slog masker op under ærmegabet, gjorde jeg det med strikkeopslag og slog en maske mere op, end jeg skulle have, så jeg kunne strikke 2 sm ved overgangen til kroppen og derved undgå en lang maske.
Jeg har hæklet en række fastmasker rundt i hals og ærmer.

Mors iPhone er uhyre interessant, derfor var gaven fra mor en mobil,  så hun kan få lov at taste, pille, snakke, ringe. Så må se, hvornår hun opdager, at det ikke er den ægte vare.

13 kommentarer:

 1. Spændende udstillinger!
  Linket til Statens Museum virkede ikke, men jeg fandt det her:
  http://www.smk.dk/besoeg-museet/praktisk-information/boghandel/saerprodukter/

  Det varer da vist ikke længe, før hun opdager, at der ikke er Cirkeline eller Angry Birds på den telefon ;-). Storm (1½ år) var i sommer en tiger til at bruge mobiltelefonen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ann, jeg har rettet linket. Ja de små fingre er gode til at taste.

   Slet
 2. Prhh - den mariehøne tunika er bare bedårende...

  SvarSlet
 3. Skønne oplevelser.
  Supersød tunika til barnebarnet.

  SvarSlet
 4. Dit indlæg på Tind textil & kunsts blog om rabat på både fodtøj fra Arcopedico og tekstil fra Micha er ikke tidsbegrænsede og vedr. Micha-tilbuddet, så står der læst med forbrugerkøbelovgivningens briller på: Køb to stk. og få rabat svarende til prisen på den billigste af de to. Er det meningen? Ellers fjern indlægget hurtigst muligt og giv udelukkende rabatten til dem, der henviser til blog-indlægget.
  Mvh. Kristine

  SvarSlet
  Svar
  1. Der står køb to stk. og få et stk gratis, et betyder at du betaler for to og kan vælge et tredje stykke tøj af samme mærke og få det gratis med.
   Tilbud på sko gælder kun d. 15. oktober, da der er demo fra firmaet.

   Slet
 5. Det var kun for at være flink at jeg skrev til dig. Det er ikke nok at mene noget bestemt med det man skriver. Det skal også fremgå entydigt ellers er det kunden, der har ret.
  Mvh. Kristine

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har rettet lidt i teksten, så håber jeg at det bliver entydigt. Jeg har opfattet dig positivt, selv om det måske ikke kunne læses ud fra mit svar. Tak for hjælpen.

   Slet
 6. Spændende tur med udfordringer for sanserne. Jeg ender (desværre?) oftest med at konkludere at det nye er for "nyt" til min smag. Jeg kan altså bedst med noget der ligner!!!!! Men jeg fortsætter med at udfordre mig selv....

  SvarSlet
 7. Sikke dejligt at læse om dit besøg på Statens Museum for Kunst! De bedste hilsner, Sarah/digital redaktør

  SvarSlet
 8. Sikke spændende udstillinger :o)
  Tillykke med barnebarnet - den lille tunika er rigtig sød :o)

  SvarSlet
 9. Tænk, at hun allerede er blevet et år - du kan tro, hun opdager hurtigt, at det ikke er den ægte vare - tillykke med hende :-) Jeg synes den tunika er alt andet end ordinær, den er superflot og original - er der måske nogen, der har en magen til? :-)
  Spændende udstillinger - det er altid sjovt at "følge med dig", når nu man selv er lidt stavnsbundet i tiden :-)

  SvarSlet
 10. Dejlig tunika du har strikket til barnebarnet og tillykke med hende.
  Det er nogle spændende udstillinger du har været forbi :)

  SvarSlet