fredag den 20. december 2013

Min hollandske forbindelse

Jeg får lyst til at fortælle jer om min hollandske forbindelse.
I foråret - omkring påske - var der to udenlandske damer i butikken i Tind. De studerede butikkens indhold af strik og garn nøje, og jeg faldt i snak med dem. De var hollændere, den ene bosiddende i Danmark og den anden på besøg fra Holland. Sidstnævnte fortalte, at hun havde en netbutik i Holland, som hed Knitted Knots, og vi udvekslede visitkort.
Ganske kort derefter fik jeg en bestilling på Harlekinjakken som opskrift fra Holland. Jeg forklarede, at opskriften kun var på dansk, og fik det svar, at kunden var i stand til at læse "strikkedansk".
Samtidig fortalte Margje, som hun hedder, at hun var veninde til hende, som har netbutikken, og at de således uafhængigt af hinanden var kommet i kontakt med mig.
Senere kom der en bestilling på et strikkekit.

I august fik jeg en meddelelse om, at de nu havde åbnet en fysisk butik i Rolde, en by ikke så langt fra Groningen i den nordlige del af Holland. Her ses et billede fra åbningen, hvor borgmesteren får et par velvoksne strikkepinde i hænderne. Butikken hedder også Knitted Knots og linket kan følges her.
De forhandler mange spændende garner.

De var  blevet forhandlere af Rennies supersoft, og de ville nu gerne forhandle en del af mine opskrifter.
Det har vi så lavet en aftale omkring, og Margje oversætter dem til hollandsk.
Margjes blog hedder "Hakelotje, spint, breit, haakt en ontwerpt" og kan ses her

Harlekinjakken er blevet færdig og pryder udstillingsvinduet.

Desuden har Margje og hendes mand lejet vores sommerhus i Sminge i juli, så vi skal naturligvis møde hinanden, og mon ikke vi skal strikke lidt sammen?
Margje har også en teknik hun vil lære mig.
Det er da en sjov historie!


20 kommentarer:

 1. Utroligt hvad en fælles interesse kan skabe af ting og sager.
  God jul

  SvarSlet
 2. Ja, det er da en en dejlig historie og jeg forstår godt at hun vil sælge harlekinjakken, den er jeg også vild med.

  SvarSlet
 3. Mega god historie. Den viser hvor godt det er med netværk.

  SvarSlet
 4. Der er intet som strik der kan åbne "døre" dejlig oplevelse I har haft med hinanden :-)

  SvarSlet
 5. En dejlig historie, som er startet af tilfældigheder.
  Skønt :o)

  SvarSlet
 6. Nice story Bodil. i'm also looking forward to meet you. To all the Danish wool-lovers a very nice Christmas and a nice knitting, crocheting, spinning or what you like to do, in a good health for 2014

  SvarSlet
 7. Hvor er det fantastisk,tænk at dine flotte designs nu er i en butik i Holland,og sikke en dejlig historie,sjovt som uld kan forene ellers ukendte mennesker,jeg vil tage på besøg på bloggen via dit link.

  SvarSlet
 8. Som ringe i vandet.... Strikkeglæder ud over grænser og sprogbarrierer.
  Og vi får flere blogs at følge!

  SvarSlet
 9. Utrolig sjov historie. Og så skønt at dine designs er kommet til Holland!!! Uld strikker os alle sammen :-) Hav en god jul!!!!

  SvarSlet
 10. Rigtig sjov historie. Jeg kan godt forstå at de faldt for dit fine strik!

  SvarSlet
 11. Hej Bodil.
  Kan dine sjaler også strikkes i Rennies super soft ? Og er det blødere end det uld du sælger i dine knits? Måske man kunne være så heldig at det kan vaskes i vaskemaskinen også? For så kunne I jo også lave et samarbejde om nogen strikkekits der kan sælges i både DK og Holland.
  Men sjov historie. Jeg så godt hun skrev til dig på bloggen i foråret.
  Glædelig jul og godt nytår til dig og familien. Jeg håber vi ses til en strikkeworkshop i Århus området i 2014.
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg strikker selv i supersoft fra Rennie og garnet i mine strikkeits er også supersoft fra Rennie. Men det er ikke tilrådeligt at vaske det i vaskemaskinen, og sjaler behøver sjældent at blive vasket kun luftet i tåget vejr.

   Slet
  2. Jeg vidste bare ikke hvad det er for noget uldgarn du har i dine strikkekits, for der er jo ikke bandarole eller andet på de små nøgler garn. Men så blev jeg da så klog Bodil.
   Jeg har jo købt kittet til Estisk stjerne da jeg var på workshop i Randers. Men jeg er ikke kommet i gang med det endnu, da vi skulle flytte. Men nu er vi så småt ved at komme tilrette, så nu bliver der snart tid til at strikke igen.
   Men vil gerne lige på en workshop med dig igen inden jeg går i gang, så jeg har helt styr på det hele.
   Dorte

   Slet
 12. Det er vel nok en skøn historie Bodil. Og helt vildt sejt at dine mønstre nu er at finde i Holland :o) Rigtig glædelig jul derhenne.
  KH Anette

  SvarSlet
 13. Dear Bodil, very nice to read "our" story on your blog, good to see that internet makes the world very small. We like knitting Danmark very much, the designs the yarns and last but not least the knitting ladies. I hope we can met in my next danish holiday in may. We wish you a merry Christmas and a very happy new year.
  Best regards, hartelijke groeten, Teuni Levering, Knitted Knots

  SvarSlet
 14. Det var en herlig historie - og en god forbindelse, der går begge veje. Vejene er uransagelige, og sjovt hvordan modellerne har fundet vej til Holland ;o)

  SvarSlet
 15. Vel er det da en sjov historie og du er jo ved at blive helt international på designfronten, Bodil :-) Men den harlekintrøje har altså også fortjent opmærksomhed, den er meget flot :-)

  SvarSlet
 16. Ja, det er virkelig en sjov historie, der ender med at være ren win win for begge parter.
  Du laver sådan nogle smukke designs, og nu får hollænderne også glæde af dem. Hvor er det godt gået.

  SvarSlet
 17. En veldig hyggelig historie. En av de tingene jeg setter mest pris på når jeg er på reise er nettopp å møte andre med samme pasjon og interesse for håndarbeid som meg selv. Da spiller det ingen rolle hvor du kommer fra. I dette tilfellet har det utviklet seg til et lukket samarbeide. Nå forstår jeg godt at de falt for mønstrene dine, de er aldeles utsøkte. Lykke til og takk for historien. Godt nytt år, vi høres igjen i 2014.

  SvarSlet
 18. Så starter jeg på Harlekin Jakken, og sjovt nok har jeg været på mc ferie til Rolde 12 år i træk, men ikke set en garn forretning - den må jeg finde til sommer.

  SvarSlet