Borten på et mønstersjal

Når du er færdig med selve sjalet og den øverste kant, skal sjalet klippes fra hinanden, men først må der syes over alle masker, så de ikke løber, når der er klippet. Jeg har prøvet både med zigzag og almindelige sting og du kan vælge, hvad du synes bedste om. Stinglængen skal være rimelig tæt, men hvis den bliver alt for tæt, har især zigzagsting en tendens til at bule.

Så sættes saksen i mellem de to syninger, og sjalet klippes fra hinanden.

Nu skal der samles masker op hele vejen rundt langs de opklippede sider,
 Man starter i den ene spids med at strikke masker op med den farve, som kanten skal have - en maske i hver udtagningsmaske på sjalet. 
Der er to måder at lave hjørner på, og det bestemmer hvor du starter med at samle masker op. Se Annes billeder her. Enten starter man ved ret-omgangen til ombuk, så får du det mest spidse hjørne, eller også starter man der, hvor borten begynder på sjalet ( som på billedet) 
MEN da en skrå side er længere end en lige, må der tages ekstra masker ud, så kanten ikke kommer til at stramme.
Det sker i 2. omgang, hvor man tager ud efter hver 5. maske (strikke en drejet ret i lænken mellem hver 5. og 6. maske).
Når det foretages her, kan udtagningen ikke ses. Det ville den kunne, hvis det blev gjort i første omgang

Når der er taget masker op langs begge sider, slås igen 6 opklipsmaker op, så man kan strikke rundt. Borten gentages som på den øverste kant, og der lukkes af.
Der syes igen ned i midten af opklipsmaskerne og klippes op, og kanterne bukkes og syes fast til sjalet.


1 kommentar: