onsdag den 9. juni 2010

Se hvad 5. klasse kan frembringe.....

I dag trængte jeg til at se lidt andet end planer over fagfordeling, dagsordner og mails der skal besvares, så jeg gik en tur ned på den kreative gang, hvor håndarbejde og billedkunst holder til.

Stor var min forundring, da jeg så de 3 håndarbejdslærere i lokalet kravlende rundt på alle 4 og hovederne vurderende på skrå.

De var ved at arrangere 5. klasses elevarbejde i maskinbroderi, og hold da op, jeg var målløs af forundring. Der lå de fineste indrammede billeder og spillede i hele farveskalaen.

Det er Pelse Asboes teknik fra den seneste bog, der er anvendt og så et computerprogram Wordle.Billederne skal hænges op i håndarbejdslokalet, og det skal gøres med nøjagtighed. Derfor tegnes og nummereres hele herligheden op på brunt papir, og så hænger skolens pedeller billederne op efter anvisningen. Intet er overladt til tilfældighden. Det bliver så flot.


Eleverne har leget med fagudtryk.
Drengene har været meget optaget af at køre løs på symaskinen, og de har fået meget flotte udtryk ud af det.


Endnu flottere bliver billederne på en hvid væg.


Jeg skal vise jer hele ophængningen, når det er færdigt.
Men er det ikke dejligt at se, hvad børn nu om dage kan få ud af faget håndarbejde i stedet for de forkrøbede ting, vi andre hjembragte.
Dette takket være dygtige, iderige og eksperimenterende lærere i faget.6 kommentarer:

 1. Whauuu si'r jeg bare!

  SvarSlet
 2. hold da op, gid det var min søn, som kom hjem med sådan et,rigtig flot.

  SvarSlet
 3. Ja det er noget andet end vores rød/hvid ternede gymnstikposer broderet med heksesting :)

  Hvor er det flot...glæder mig til at se dem alle i en stor sammenhæng

  SvarSlet
 4. Hold da op hvor flot. Det er noget andet som de ubrugelige ting vi andre fremstillede i håndarbejdstimerne, det var i hvert fald ikke det interessen for håndarbende opstod. God dag.

  SvarSlet
 5. Jo, det er virkelig dejligt - jeg synes faktisk, vi uddanner rigtig dygtige lærere i DK. Det er ikke småting, de skal kunne i et klasselokale i dag!

  Jeg kan forestille mig, hvordan alle er blevet grebet af projektet, iveren og glæden ved at skabe så smukke billeder - det skulle jo gerne være det, der kommer ud af undervisningen i de kreative fag - og mon ikke det er lykkedes dine lærere til fulde? :-)

  SvarSlet