søndag den 12. september 2010

Weekend i Rødding


Jeg har hørt meget om Rødding Højskole, da min far har været elev der for mange år siden. Nu kan jeg så sige, at jeg også har været der om end kun en weekend. Men det er for sent i forhold til at tale med ham om det,
og det kunne jeg godt have ønsket at kunne.
Skolen er den første højskole i Danmark og stiftet i 1844. Den har været igennem en svær overlevelses periode, men med forstanderparret Anja og Mads Rykind-Eriksen ser den ud til at have en fremtid.
Weekenden var arrangeret af Vævekredsene i DK, men der var mange facetter af tekstilt håndværk på programmet. Vi kunne tilmelde os mange forskellige workshops og der var også frie aktiviteter, hvor vi blot kunne møde op og være med.
Fx. kunne vi sy vore egne knapper på spændeskiver med amagergarn enten i en eller 2 farver. De var meget dekorative.

De kan naturligvis syes i alt muligt garn og på større skiver alt efter formål.



Min første workshop var Løbbinding hos Anne Birgitte Beyer. Jeg har aldrig prøvet, men set de smukke arbejder også i Anne Birgittes nye bog.
Vi havde 3 timer til rådighed, så det var meget begrænset hvad vi kunne nå. Men en lille skål kunne vi nå mente instruktøren og det holdt også.
Vi gik i gang med "sjæl" og snor og fik lavet en lille skål, hvor vi lærte grundteknikken. Det var sjovt at prøve og hyggeligt at sidde med.




Her ses mit lille arbejde kantet med "genbrugssari-silketråd". Den ser ikke ud af meget, men der ligger 2½ times arbejde bag - så vis lidt respekt :-)

Fortsættelse følger......

2 kommentarer:

 1. Nææhhh, ååhh, hvor er den flot!
  Det er da også godt gået på så kort tid!
  Jeg talte med Anne Birgitte Beyer på messen i Viborg, og hun fortalte, at man kan nå at lave en lille skål på et week-endkursus! Så I har da nået meget.
  Det er også en fin ide med knapperne.
  Det må ha været et dejligt kursus.

  SvarSlet
 2. Hvilke skønne knapper, som kan 'fås' i præcis den farve, man har brug for; jeg skal vist have fat i gemalens 'dingenoter & dimser'-kasse :-) Jeg synes det er imponerende, at du har fået lavet en smuk lille kurv i løbbinding på så kort tid!

  SvarSlet