torsdag den 28. juli 2011

En lille cykelferie

Vi har været på en 3 dages cykeltur, hvor vi til dels har fulgt grænseruten. Vi har zig-zagget over den dansk/tyske grænse flere gange og set de mindste grænseovergange ( og ikke en eneste tolder!) og det har været en yderst spændende tur, hvor vi er ledt ad små veje gennem dejlig natur, og så havde vi jo vejret med os.
Vi startede mod vest, og her er vi i Møgeltønder, hvor en nyrestareret lade gjorde et stort indtryk på os. Laden er fra 1870'erne og hører til Schackenborg, men i mange år har den henligget upåagtet hen med et grimt bliktag, indtil nogen gjorde opmærksom på, at den engang havde været stråtækt, og konstruktionen er noget helt særligt. Realdania har sponsereret istandsættelsen, og en video kører inde i laden, så man kan se processen og tankerne bag
Set fra gavlen

Gulvet er helt specielt. Det er sten fra området, som er flækket og støbt ned i gulvet, hvorefter det hele er slebet glat. Det er fantastisk smukt. Skolebørn fra Møgeltønder har været med til at udvælge stenene.

 Schackenborg kunne vi kun få et glimt af....
 Men lidt kongelig har man vel lov til at være!
Vi boede på private overnatningssteder, og haven her er fra Vestergård ved Kruså, hvor vi havde den sidste overnatning.

Turen sluttede i Flensburg, men vi havde en afstikker til Rønshoved langs den smukke kystrute.

I Flensburg måtte jeg besøge Woll-Sucht i Rote Strasse, og jeg kom også hjem med lækkert garn.

Stolen har et strikket betræk, som passede aldeles til pelargonierne

Fra en af de smukke baggårde i Rote Strasse
En cykelferie er noget særligt. Man kommer rundt og ser lokaliteter, man ellers ikke ville have set, og grænseruten kan varmt anbefales. Den er 130 km lang, og landskabet er meget varieret fra vest til øst.

søndag den 24. juli 2011

Flere småprojekter

Paula - en vendbar poncho er fra Lene Holme Samsøes sidste bog Mere feminin Strik. Jeg har strikket den i supersoft tweed fra Kenneth Weller, og det er et blødt fyldigt garn, som er behageligt at have på. Garnet kommer især til sin ret efter vask. Den er strikket på pind 6, så den var hurtig overstået. Den blev næsten færdig på turen til København og hjem igen.

Jeg kan bedst lide den med vrangsiden ud, men den kan også vendes.

Vesten er nummer 2 af slagsen, men den er klædelig og lun, så jeg har strikket endnu en til mig selv. Garnet er Noro Kureyon og der er brugt 4 nøgler på p 5½. Der er ingen montering, kun nogle få ender at hæfte.


Opskrift kan hentes her
Yngstedatteren er kommet så langt i sin strikkeproces, at der nu både kan strikkes efter engelske opskrifter og et lacemønster. Dette tæppe er en gave til en svigerinde. Tæppet hedder Harvest Moon Baby Blanket, og garnet er alpakka fra Fandango.

torsdag den 21. juli 2011

Lidt strik bliver det vel til.........

Der er for alvor dømt sommerferie, og det bliver kun til små, dovne projekter, som ikke kræver den store opmærksomhed. Jeg strikker vendestrik i cirkler, det er sjovt, men hvor bliver der mange ender!
Selv om jeg strikkehæfter, er der stadig mange, men der skal selvfølgelig også bruges nogle til sammensyningen. Det færdige resultat vises senere.

En ny blog har set dagens lys. Tind Textil og Kunst har fået deres egen blog, hvor strik, tøj og brugskunst bliver vist. Nyheder vil blive præsenteret på bloggen, så du kan se, om der er noget du absolut må have. Du kan læse om arrangementer i butikken på fanen øverst oppe på bloggen. Min workshop i mønsterstrik er annonceret, og du kan tilmelde dig via butikken.

tirsdag den 12. juli 2011

Modne meloner

Melontrøjen er færdig. Min mor kunne aflevere den i dag, og nu skal jeg have den med til Jette Tind, indehaveren af Tinds Textil og Kunst, da den er strikket til hende.
Der er flere ændringer på den. Den er strikket i størrelse L på p 3½ og gjort 10 cm længere og har derved fået en ekstra melon. Ærmerne er klippet i facon, så ærmekuplen er blevet større. Min mor er jo ikke "skrædder" for ingenting,
Monteringen har været det største arbejde - næsten. I hvert fald er det betydeligt sværere at montere en trøje end et sjal.
Ved skuldersømmen skulle for- og bagstykke strikkes sammen, men der var "ikke nok hold på trøjen" mente min mor, og så blev der strikket et stykke yderligere, så der er dobbeltstrik hen over skulderen.
Belægningen er lidt større end forstykket, da det skal foldes ud, og det må ikke trække i kanten rundt om forstykkerne.
Også ved ærmerne er der belægninger til at skjule den opklippede søm. Min mor valgte at strikke rundt i den øverste del af ærmet også, hun er heller ikke gode venner med mønsterstrik på vrangpinden.
Farverne er fulgt næsten efter opskriften. Kun er den græsgrønne skiftet ud med en mere kold lys grøn.
Igen har den gamle kone på 87 præsteret et flot stykke strik. Bare jeg også kan det til den tid!

mandag den 11. juli 2011

Oplevelser på Amager

Vi har været på besøg hos børnene i København, og vi nød det gode vejr udendørs mest og så med en enkelt afstikker til Nordatlantens Brygge, hvor der er en udstilling af en færøsk strikker Johanna av Steinum og nu afdøde Katrina Maria Hansen.
Katrina var strikker og var anerkendt for sine færøske trøjer, som hun strikkede på bestilling. Men ind imellem legede hun med farver og mønstre. Tæpperne stammer fra perioden 1960 - 1980, og kun få kendte til hendes værker. Men i 2007 fik hun besøg af en designer, Johanne av Steinum, og hun så straks værdien af de fine tæpper.
Johanna fik tilladelse til at igansætte en restaurering af de lidt medtagne tæpper, og at hun efterfølgende skabte en strikserie med inspiration fra tæpperne.
Katrina døde i 2010 og oplevede således ikke den anerkendelse, som hendes strikkede værker har fået.
Udstillingen kan ses frem til 23. august.
Så var de indendørs besøg forbi, og vi lejede en motorbåd ved Fisketorvet og sejlede rundt i havnen og i kanalerne. Det er en dejlig oplevelse og et meget smukt syn. Vi så nyt og vi så gammelt, og der er sket en rivende udvikling i havneområdet indenfor de seneste 10 - 15 år.

Næste dag var vi på cykel ud til Ørestaden. Vi skulle se det berømte 8-tal af Bjarke Ingels og man forstår, hvorfor dette byggeri er så berømt. Det skal lede tanken hen på en bjerglandsby, defor er der stejle stigninger og trapper og stisystem rundt i hele byggeriet.

Der er vand for enden af bebyggelsen med masser af muligheder for aktiviteter, og udsigten er græssende køer og får på Kalvebod Fælled. Det er en unik oplevelse 12 min ( metro) fra Rådhuspladsen, og der var gang i salget af lejligheder og de nærliggende rækkehuse.
Her ses rundgangen  i byggeriet, hvor man kan gå rundt i 8-tallet.Amager og Ørestaden er så sandelig en oplevelse værd!

tirsdag den 5. juli 2011

Goodbye kornblomst


Så fik kornblomstsjalet en ende. Jeg fik strikket kanten i sommerhuset, hvor vejret ikke var til strand- og solbadning. Jeg havde bestemt, at kanten skulle være lys med den mørkeste af mønsterfarverne som gennemgående. Det blev jeg dog i tvivl om undervejs, og en prøve er vanskelig, da man ikke kan se, hvad der er rigtigt, før det hele er strikket og monteret. Skulle jeg som ved de øvrige sjaler vælge en mørk kant?
Men jeg er ikke i tvivl længere. Den lette, lyse fornemmelse sjalet giver, kræver en lys kant.
 Jeg har brugt 18 forskellige farver, 9  til blomsterne, 3 forskellige grønne og 6 til bunden.
Sjalet skal nu pakkes sammen og sendes til Den blå Dame, som har bestilt sjalet. Jeg tror, hun bliver glad for det, hun har smugkikket her på bloggen.
Men jeg pakker det ud igen lige om lidt, jeg må lige nyde det færdige resultat et par dage endnu, før det overgives til et par skuldre, som længes efter at iklæde sig den blå farve.

Mens jeg strikkede kanten, bøvlede min mor med montering af Melontrøjen. Desværre kunne jeg ikke finde mit kamera, så jeg kan vise billeder af problemfelterne ved den montering. Men jeg skal senere vise, hvordan hun løste dem.