mandag den 11. juli 2011

Oplevelser på Amager

Vi har været på besøg hos børnene i København, og vi nød det gode vejr udendørs mest og så med en enkelt afstikker til Nordatlantens Brygge, hvor der er en udstilling af en færøsk strikker Johanna av Steinum og nu afdøde Katrina Maria Hansen.
Katrina var strikker og var anerkendt for sine færøske trøjer, som hun strikkede på bestilling. Men ind imellem legede hun med farver og mønstre. Tæpperne stammer fra perioden 1960 - 1980, og kun få kendte til hendes værker. Men i 2007 fik hun besøg af en designer, Johanne av Steinum, og hun så straks værdien af de fine tæpper.
Johanna fik tilladelse til at igansætte en restaurering af de lidt medtagne tæpper, og at hun efterfølgende skabte en strikserie med inspiration fra tæpperne.
Katrina døde i 2010 og oplevede således ikke den anerkendelse, som hendes strikkede værker har fået.
Udstillingen kan ses frem til 23. august.
Så var de indendørs besøg forbi, og vi lejede en motorbåd ved Fisketorvet og sejlede rundt i havnen og i kanalerne. Det er en dejlig oplevelse og et meget smukt syn. Vi så nyt og vi så gammelt, og der er sket en rivende udvikling i havneområdet indenfor de seneste 10 - 15 år.

Næste dag var vi på cykel ud til Ørestaden. Vi skulle se det berømte 8-tal af Bjarke Ingels og man forstår, hvorfor dette byggeri er så berømt. Det skal lede tanken hen på en bjerglandsby, defor er der stejle stigninger og trapper og stisystem rundt i hele byggeriet.

Der er vand for enden af bebyggelsen med masser af muligheder for aktiviteter, og udsigten er græssende køer og får på Kalvebod Fælled. Det er en unik oplevelse 12 min ( metro) fra Rådhuspladsen, og der var gang i salget af lejligheder og de nærliggende rækkehuse.
Her ses rundgangen  i byggeriet, hvor man kan gå rundt i 8-tallet.Amager og Ørestaden er så sandelig en oplevelse værd!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar