torsdag den 26. juli 2012

Estland - en butik i Tallinn - del 3

Midt i det gamle Tallinn ligger designbutikken Naiiv med en ny strikkedesigner, Liina Viira.
Jeg citerer fra hjemmesiden:
"Although Liina Viira has Estonian roots, she is fairly new resident in Estonia. Born and raised in Stockholm, her curiosity towards Estonian culture and national clothing grew from a distance. Liina is happy with the choice she made couple of years ago: "Moving to Estonia made me realize and see the many possibilities to combine the love for Estonian colourful national treasure with my experience as a fashion designer." 
Kvinden i butikken fortalte, at ulden, som anvendes, faktisk ikke kommer fra Estland, da den estiske uld er for krads, og der findes ikke store spinderier, som kan garantere kvaliteten og indfarvningen, så ulden importeres fra Skotland.
Ponchoen har lynlås i begge sider, så man kan få armene frem, og mønstret står stærkt og fremtrædende.
Jeg var meget betaget af Liina Viiras farver og mønstre og var glad for at se en ung, upcoming designer i den gamle middelalderby.
Der er en netbutik på hjemmesiden, så det er muligt at få fat i hendes strik også i DK.

6 kommentarer:

 1. Tak for din hilsen fra Talinn, det sætter minderne igang fra vi var der for 3 år siden. Fantastiske billeder du har taget strik fra Talinn, de er virkelig gode til farver og mønstre, jeg får lyst at rejse dertil igen.
  Jeg vil lige benytte lejligheder til at sige dig mange tak for din gode vejledning til strik med 2 farver på rundpind. Din Blog har lært mig den teknik, så jeg kan strikke Christel Seyfarth's sjal.

  SvarSlet
 2. Jeg er meget fascineret af den farve- og mønsterrigdom!!! Hvor må det have været en fuldstændig fantastisk rejse med de mange strikke-indtryk. Dejligt at du videreformidler det hele her!

  SvarSlet
 3. Jeg kan også godt forstå fascinationen af både farver og mønstre. Strik kan vist - om noget - slå bro over kulturer - måske skulle det anvendes mere i integrationspolitikken :-) Måske skulle vi en tur på Christiansborg og videreformidle noget teknik :-)

  Meget interessante indlæg fra et land som er stort set ukendt for mange af os. Det er dejligt at se, at vi har så dygtige strikkesøstre i Estland :-)

  SvarSlet
 4. Det var da nogle fantastisk smukke mønstre og farver !
  En anderledes og spændende strikkeverden så tæt på DK . Rigtig interessant.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 5. ps- var lige inde og checke hendes hjemmeside - oi oi oi - smukke ting !

  SvarSlet
 6. Uff de modeller er da alt for farlige at vise ;0).Jeg får en voldsom trang til at strikke dem alle.

  SvarSlet