lørdag den 17. november 2012

Flere lånte fjer....

Jeg har haft kursusaften i Helga Isager teknikker i Tind Textil og Kunst, og Irene fra Lemvig var tilmeldt. Hun er en dygtig strikker og har strikket en del sjaler o.a. i mønsterstrik.
Da hun kom, havde hun lige et spørgsmål til et strikketøj, og stor var min forbavselse, da hun trak dette værk op af tasken.
Tænk, hun var i gang med frakken, som jeg havde vist på bloggen i september. Jeg var helt målløs over dette store værk, så jeg fik aldrig sat mig ind i hendes problem med et af diagrammerne. Jeg overlod problemstillingen til Jorid, som er ophavskvinde til frakkemønstret.
Her ses forstykket med opklipsmaskerne i midten.
Irene har ændret lidt på diagrammerne bl.a. sat en hest ind i stedet for et rensdyr. Frakken er til hendes datter, der har interesse for heste.

Nærbillede af den nederste bort med søhestene.

Detaljer fra begge ærmer.

Men der er stor ros til Jorid for det udførlige mønster på 15 sider! der er fine forklaringer, en masse diagrammer med pile til rækkefølge etc.
Nu glæder vi os til at se et billede af den færdige frakke, og tak til Irene, fordi du viste den frem.
(Irene har ingen blog, så jeg kan ikke henvise til hende)

11 kommentarer:

 1. Ja det er bare fantastisk hvad pinde og garn kan blive til. Fra det mest enkle til det mest indviklede.Og bag det hele er der en glad strikker.
  Den frakke vil vække opsigt i Lemvig :o)

  Mange hilsener
  - også til Irene -
  Ingrid

  SvarSlet
 2. I can't read your blog but I can read your sweater - "I believe in you" - how nice!
  -Sarah in Brooklyn

  SvarSlet
 3. Helt vidunderlig smuk! Sikke en gave.
  "I believe in you" - genialt.
  Hils Irene fra mig. Jeg er dybt imponeret.
  Kh Louise

  SvarSlet
 4. Hold da op et smukt arbejde, hils Irene og sig at der fik jeg støv i næsen, da jeg bøjede mig i respekt for den jakke, den gad jeg godt lave men så skal jeg på skrump først-smiler.

  SvarSlet
 5. Det er virkelig et projekt i særklasse - imponerende arbejde - jeg har også tænkt på at købe mønster, men det skal altså først være når der er blevet lidt mere "fred i strikkekurven". Jeg har som vanligt al for meget i gang.

  Til gengæld vil jeg gerne købe mønsteret på dit fine tørklæde og sender dig fluks en mail.

  SvarSlet
 6. Fantastisk flot stykke arbejde. Ja, der sidder mange dygtige strikkere rundt omkring med eller uden blog. Jeg glæder mig over at følge med i hvad der bliver lavet af kreative ting.

  SvarSlet
 7. Imponerende! Jeg er dybt betaget, tænk at kunne trylle så smuk en ting frem. Jeg er også spændt på, at se resultatet. Hvor er hendes datter dog en heldig kartoffel. :) God søndag. :)

  SvarSlet
 8. En fantastisk smuk jakke. Min kompliment til Irene !
  hold da op for et flot arbejde.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 9. For et fantastisk strikke verk!! Jeg bukker dypt for slike flinke strikkersker! Happy Knitting!

  SvarSlet
 10. For et fantastisk stykke arbeidet. Forstår at du ble litt overrasket når noen bare trekker noe slikt opp av vesken. jeg hadde nok bare stått og gapt. :)

  SvarSlet
 11. Det er altså et imponerende arbejde!!! Flot er den godt nok!

  Og hvis jeg bliver træt af mit mønsterstrik indimellem, skal jeg bare tænke på den flotte frakke og tænke at når nogle kan overkomme sådan et projekt, så kan jeg nok også lige klare mig igennem en Tokyo og et sjal :-)

  SvarSlet