tirsdag den 27. november 2012

Gode garnblandinger

Jeg tillader mig at starte på det ene strikketøj efter det andet, og det er en oplevelse hver gang at slå op til et nyt projekt. Især når jeg også afprøver en ny garnblanding. Her har jeg valgt at strikke en babytrøje til mit lille barnebarn i en tråd Reuma - fine wool og en tråd alpaka 1 fra Isager. Det er den lækreste og blødeste blanding, man kan tænke sig.
Jeg er så begejstret for Reumagarnet, men da det er lidt tyndt (320m/50g), så bliver det lige tilpas når det strikkes sammen med alpaka 1. Jeg strikker på p3½.
Mønstret er af Anne Hanson, en produktiv designer og købt på Ravelry

Det andet projekt, jeg har i gang, er trøje no. 23 i hæftet No 21....... og er designet af Helga Isager. Den er strikket i Isager viscolin og silk mohair, og det giver en rigtig dejlig stuktur. Det er et enkelt mønster, og trøjen bliver yderst anvendelig, er jeg sikker på.

Det sidste nystartede projekt er Sommer i Tokyo fra Japanbogen af Marianne Isager.
Jeg har valgt, at den skal strikkes af det nye Highlandgarn fra Isager, da det er så blødt og falder godt i strikningen. Men jeg synes, at farverne er lidt svære at sætte sammen. Der skal jo være spræl i farverne i det mønster. Fotoet yder ikke farverne retfærdighed, men jeg er ikke tilfreds, så måske skal det ændres.....6 kommentarer:

 1. Det er altså så herligt bare at give los og strikke løs på det ene og det andet :-) Det lyder som nogle meget lækre garnblandinger, du har valgt.

  Jeg synes da Sommer i Tokyo tegner rigtig fint, du mangler bare en enkelt pang-farve (måske brændt orange eller noget pink?) - Det kommer helt af sig selv hos dig - du plejer jo at kunne finde smukke kombinationer til sjalerne :-)

  SvarSlet
 2. Det er ikke dårligt at starte på lidt forskelligt, så er der også lidt at vælge imellem. Det er lækre projekter du har gang i. Jeg har også købt originalgarn til nr. 23 i stort set samme farve, så jeg glæder mig til at se din. Sommer i Tokyo har jeg såmænd også garn liggende til, og du har ret, det er ikke nemt med farverne, så jeg var en kylling og valgte originalfarverne, for jeg kunne simpelthen ikke vurdere det.

  SvarSlet
 3. Også jeg synes farverne i Tokyo tegner godt. Den brændte orange stemmer jeg på - eller en der er i retning af noget turkis/blåligt ?
  hilsen Mona

  SvarSlet
 4. Øv det er da ærgerligt at jeg lige har betalt for hele garnkittet.
  Jeg har fået knapperne men garnet lader vente på sig.
  Nå men jeg glæder mig bare til at det kommer med posten :-)

  SvarSlet
 5. Jeg synes din Sommer i Tokyo ser skøn ud i de farver, du har valgt. Hvis du synes der mangler lidt pang, kan du måske bruge en "vildere" farve hveranden gang du ellers skulle bruge den gule..... Altså, de der tre omgange i den "lille rude".

  Jeg gør det på min Tokyo 2; bruger en syrlig grøn den ene gang og næste gang en mørk pink/lilla; det kan vist lige ses på et af mine billeder. Og det gør en kæmpe forskel for helhedsindtrykket at der lige er den ekstra farve.

  Åh, jeg kan lige forestille mig hvor blød trøjen til barnebarnet bliver i den lækre garnkombination!

  SvarSlet
 6. Må innrømme at jeg ikke har helt oversikten over alle påbegynte prosjekter som ligger rundt om kring, men har funnet ut at når jeg først har begynt på et prosjekt så må jeg sette alle kluter til å fullføre det før jeg begynner på et nytt. Ellers ender det fort opp som en UFO.

  Vet ikke hvordan fargene er live, men garnet fra Isager ser helt fantastiske ut. Men så er det også et nydelig garn.

  SvarSlet