tirsdag den 9. april 2013

Garniture og Nick Cave

Jeg overnattede hos min søster i Strib, og tirsdagen indledte vi med et besøg hos Garniture i Middelfart. Lisbeth har et meget stort udvalg i garn og modeller, og den tyrkiske frakke af Christel Seyfarth prydede vinduet. Jeg har ikke tidligere set den strikket op, og den er virkelig flot.

Den turkise kant er en pryd for frakken.
Det var spændende at få en "garnsnak" med Lisbeth. Der sker noget i Garniture.


udstillingsbilleder 1
Så gik turen til Trapholt og her var grund til at spærre øjnene op. Nick Caves udstilling er virkelig noget særligt.( Billedet er lånt fra Trapholts hjemmeside) Nick Cave er fra USA og ikke rocksangeren, som mange måske bedre kender. Han er i øvrigt fra Australien.


"Det kan tage fra 2 uger til 3 måneder at lave et soundsuit, og alle værker er udført af Nick Cave selv i samarbejde med hans værksted.  A-formen som går igen i flere af værkerne, ser Nick Cave som magtens form, som minder ham om formen på et missil, biskoppers hovedbeklædning og et kondom. Knapper og rytmisk gentagelse af andre materialer går igen som et frodigt og generøst tema i dragterne. Behårede værker og sammenstillingen af værdiløse materialer transformeres igen og igen til værdifulde genstande med høj integritet og identitet."

Nærbillede af dragt bestående af knapper, knapper og knapper.

Hæklet bund med påsyede knapper

Et fantastisk skue i brugen af materialer.
Trapholt er altid et besøg værd.

9 kommentarer:

 1. Wow den udstilling ser spændende ud.
  Jeg har aldrig været på Trapholt så måske det var på tide ?
  Den tyrkiske jakke af Christel Seyfarth virker urolig på mig.
  Den ville være bedre med ensfarvet mørk bund i stedet for det vandret stribede.
  At de lyse farver er stribede er fint nok. Men ro mellem uro vil give bedre balance i mine øjne. For jakken er virkelig flot.
  Med venlig hilsen Kirsten

  SvarSlet
 2. Den er super smuk den jakke, jeg har haft fornøjelsen af at prøve den, Mums den kunne godt ende på mine pinde, men i de nye farver

  SvarSlet
 3. Spændene udstilling.
  Heller ikke jeg har været på Trapholt .
  Den tyrkiske frakke er lige mig. Den kunne jeg godt finde på at drømme om at strikke. Hvem ved - måske er det den jeg lader mig friste af når vi kommer til FAnø ;o)

  SvarSlet
 4. For en spennende utstilling! Den skulle jeg gjerne fått med meg. Må innrømme at den eneste Nick Cave jeg kjente til var rockesangeren. Ikke visste jeg at han var fra Australia heller, så jeg har lært flere ting i dag. :)

  SvarSlet
 5. Jeg var på Trapholt i lørdags og så udstillingen. Jeg var også vildt imponeret.
  Billederne yder slet ikke udstillingen retfærdighed - den skal opleves!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har helt ret, man kan slet ikke indfange detaljerne og farverne på billede. Udstillingen løber indtil september, så der er mulighed for en sommerudflugt.

   Slet
 6. Deilig utstilling du var. Men tyrkiske frakke af Christel Seyfarth er virkelig fantastisk også. Jeg har strikket hatter fra Christel Seyfarth.
  Det var gaver for mine kjære og stor glede.

  Ha en fin uke videre. Hjertelig hilsen fra meg.

  SvarSlet
 7. Utroligt spændende udstilling, ser det ud til og den tyrkiske frakke, ja den ligner simpelthen en million. Sådan en vil jeg lave på et tidspunkt.

  SvarSlet
 8. Garniture er en rigtig skøn butik, der har et stort og lækkert garnudvalg :-) Frakken er skøn, men det er altså den turkise kant, der gør den til noget helt særligt.

  Sikken en måde at bruge materialer på - det ser ud til at have været en forrygende udstilling - det er altid udfordrende at se vante materialer brugt på nye måder :-)

  Hvor er det ærgerligt med borten på dit tørklæde - håber, du er kommet et stykke videre. Hvis jeg er nået langt nok med repetition inden eksamen, så skal jeg lige et smut op på Uldfestivallen. Jeg har været der hvert år og vil så nødig gå glip af det, men eksamen først!

  SvarSlet