tirsdag den 18. februar 2014

Et overvældende farvekort


 I Tind har vi fået kits fra Kastaniestrik, og garnet, der bruges, er Jamieson's Spindrift,og du kan nyde farverne i større målestok her. Jeg kunne plastre min væg til med garn-farvekort, jeg synes det er et fantastisk inspirerende syn, især når nuancerne ligger så tæt som her.
Firmaet ligger på Shetlandsøerne, og ikke så sært at Fair Isle-trøjerne kunne strikkes i de flotteste nuancer. Der er over 220 forskellige farver. Man kan læse om firmaets historie på hjemmesiden.

Der strikkes og sælges stadig trøjer på Shetlandsøerne

Men vi har også opdaget et andet uldgarn i mange nuancer. Det er finsk, og den finske strikdesigner Sirkka Könönen strikker i det. Det er blødere end det, vi normalt forstår ved shetlandsuld, og findes i 75 eller måske flere farver.
Det kan sikkert købes på Fiberfesten i Ry d. 29. marts, en lokal kvinde arbejder på at blive importør af dette dejlige garn. Spændende at få det til Danmark.

12 kommentarer:

 1. Måske man skal tage den store pung med til Ry?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg vil være en rigtig god idé med alle de flotte stande vi får :-)

   Slet
 2. Tror da lige jeg vil glæde mig til at gramse på det finske garn,håber det lykkedes for hende. Tænk hvis man kunne have alle de skønne skotske farver på eget lager,bare til at sukke over

  SvarSlet
 3. Jeg er også hel vild med garnet spindrift, det er bare så lækkert og findes i mange farver.
  Det lyder også spændende med et nyt garn fra Finland. Krydser finger for at vi alle kan komme til at købe det.

  SvarSlet
 4. Hold da lige op hvor det klør i fingrene.
  Smukke, smukke farver.

  SvarSlet
 5. Det er et lækkert garn og det er den type af supersoft garnerne, der bliver smukkest efter vask. Jeg tror måske det er det samme garn som kan købes hos www.garnudsalg.dk under navnet højlandsuld. Jeg synes jeg kan kende nogle af navnene, f.eks. oatmeal som hos garnudsalg hedder havregrød. Dog har garnudsalg ikke 220 farver af dette garn. Jeg anede ikke der var så mange. Det er et smukt syn.
  Det finske garn kender jeg ikke, det ser lækkert ud.

  SvarSlet
 6. Det finske garn ser utroligt spændende ud :o) Det glæder jeg mig til at checke ud til fiberfesten.

  SvarSlet
 7. Hvor er det spændende med de nye garner og utroligt med så mange farver til skønne Fair isle trøjer. Det klør allerede i fingrene efter at komme i gang med et nyt projekt, selv om der er mange på to do listen.

  SvarSlet
 8. Uh... det ser dyrt ud ;-) Jeg skal vist have hele sparegrisen med til Ry. Sådan et farvekort er bare så fristende! Jeg er meget spændt på de forskellige garntyper.
  Nu glæder jeg mig endnu mere til at komme til Ry!!!!!

  SvarSlet
 9. Ja, det farvekort måtte sandelig også godt hænge på min væg :-) Håber, garnet kan præsenteres i Ry, det gør jo kun det hele endnu mere spændende :-)

  SvarSlet
 10. Hold da op, det er helt overvældende med alle de farver.
  Sirkka Könönen laver hun osse strikkebøger ??

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det tror jeg. En strikker havde en bog med i strikkeforum, men jeg så ikke titlen.

   Slet