mandag den 15. december 2014

Australien

Vi har haft en meget spændende rejse til Australien. 
Vi landede i Sydney 7.30 om morgenen efter laaaaaang flyvetur, og det gjaldt om at holde sig vågen hele dagen, så vi kunne falde ind i en ny dagsrytme - 10 timer forskudt fra den vi kom fra.
Det gik ganske godt, for det var en spændende og meget smuk by, vi var landet i, og Tore (søn) var vores guide. Han har nu boet i byen i 1 år, så han er ganske godt kendt med det hele.
Den første tur gik rundt i Botanisk Have med udsigt til både Operaen og Harbour Bridge.

 Tore går gennem haven hver dag, så der var så mange træer og planter vi skulle se. Figentræerne så vi mange af, og de er imponerende store. Tænk, at det er dem, vi har som potteplanter i stuerne.
Vi brugte ikke meget tid i stormagasiner, men Strands Arcade måtte vi se. Arkaden er bygget i 1891 og er den eneste af 5 arkader, som er tilbage.

 Vi købte en guided rundtur i Operaen, og det et fantastisk og imponerende bygningsværk. Man er lidt stolt over at være dansker, når man går rundt i de unike omgivelser.
På Museum of Contemporary Art så vi en udstilling med aborigonal kunst. Det var en spændende udstilling, og vi blev budt velkommen af en guide, da vi kom ind i museet og fik lige en kort orientering om, hvad vi skulle se. Sjældent har jeg følt mig så godt tilpas på et museum.

Jeg måtte også lige se en garnbutik og på Knitmap.com fandt jeg Morris & Sons på York Street. Den var i to etager, i stuetagen var der broderi og i kælderetagen en stor garnafdeling. Der var mange forskellige specialgarner, men ikke noget jeg ikke havde set før. Jeg spurgte til australsk uld, da de jo har en meget stor uldproduktion, men der var kun almindelig merino. Jeg troede, at man kunne købe Possum Garn i Australien, men det er New Zealand, så jeg gik med uforrettet sag, og det var det eneste jeg så til garn overhovedet. Faktisk strikkede jeg ikke i 14 dage!

Butikken havde en stor bogafdeling, men den eneste danske var en bog af Vivian Høgsbro. Arne og Carlos var populære, og den sidste bog var lige solgt, før vi kom.  
 Sydney har så mange fine strande, her er vi på Bondi Beach. Den vil blive fyldt med mennesker hen over julen.
 Vi gik vidunderlige ture langs kysten både i Bondi og Manly. Der er en smuk, smuk kystlinje, og ude på det store ocean så vi op til 15 store skibe sejle mod nord. Vi var længe om at få styr på verdenshjørnerne. Mærkeligt at solen står i nord ved middagstide (faktisk også mærkeligt at snakke om verdenshjørner, når jorden er rund).
 Efter Sydney lejede vi bil og kørte vi lidt rundt i området. Her er vi i Grand Canyon i Blue Mountains
Det bliver ikke til flere billeder, selv om der er masser at tage af. 
Australien er et fantastisk kontinent beboet af venlige, hjælpsomme mennesker.
Vi lejede værelse gennem Airbnb og det kan varmt anbefales. Vi kom i kontakt med almindelige mennesker og hørte om deres hverdag.
Det eneste minus ved den tur, er den lange flyrejse hjem og det efterfølgende jetlag.

11 kommentarer:

 1. Skønne billeder fra en god ferie:-)

  SvarSlet
 2. Nej...... hvor spændende for jer. Vi var der for et år siden og jeg har næsten de samme billeder som dig - hold op hvor jeg gerne ville tilbage og genopleve det skønne Sydney.

  Hvis du er nysgerig kan du læse mere her: http://mullis-australien.blogspot.dk/2013/11/vejret-skifter-i-sydney.html

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvor er det sjovt at se dine billeder fra Blue Mountains, Fetherdale dyrepark m.v.
   I har bare været langt længere omkring end os.

   Slet
 3. Så fik du da lige fyldt d-vitamindepoterne op :-) Det ser virkelig dejligt ud - og kan fremkalde en vis misundelse, selvom der faktisk har været en del sol i Nordjylland her i december. Men 14 dage uden strik? Uha, du må næsten have abstinenser ;-) Faktisk lidt sjovt, at man kan rejse langt pokker i vold og så stadig finde alt det garn man kender :-)

  SvarSlet
 4. Ihhh - fik lige genoplevet vores tur til Aussieland i sommer. Vi begyndte også i Sydney og endte så i Cairns efter fem uger i en camper. Skønne skønne land - med de mest fantastiske træer - nå ja - selvfølgelig hele naturen.
  Hmmm ikke strikke i 14 dage - du må da have haft abstinenser ;-)
  Tak for de skønne billeder.

  SvarSlet
 5. Det er vores drømmerejse! Hvor ser det smukt ud. Og arkaden er da fantastisk. Operaen en ikon.
  Og så naturen, som er det vi virkelig gerne ville se....
  Tak for en dejligt syn af essensen af jeres tur.

  SvarSlet
 6. Hvor ser det bare fantastisk ud! Dejlige billeder! Min datter var i NZ for 2 år siden og netop 5 nøgler possum garn med hjem til mig {;o)

  SvarSlet
 7. Det må have været en kæmpe oplevelse !

  SvarSlet
 8. Sikke en dejlig tur og skønt med en kendt guide :-) uha det kunne jeg godt tænke mig at opleve, men deler lange flyveture og efterfølgende jetlag kan godt skræmme...vi har før rejst både i USA og Asien, og jeg er plaget trods gode råd osv. Men hvor har I da bare oplevet meget. Tak for turen ;-)
  Men 14 dage uden strik....:)

  SvarSlet
 9. Skønne billeder. Vores datter (23) har boet i Queensland i 3,5 år. Vi har desvære endnu ikke haft mulighed for at besøge hende, men dine billeder prikker virkelig til rejselysten.

  SvarSlet
 10. Dejlige billeder. Og godt med en lokal kendt guide....

  Glædelig jul og godt nytår.

  PS: har lige sat gang i løvfaldssjalet.....

  SvarSlet