søndag den 25. januar 2015

Garner som ter sig


Jeg har været på kursus - og det skal jeg en del i denne tid, og det er dejligt, selv at få fyldt lidt på.
I går gjaldt det "garner som ter sig", arrangeret af Den eksperimenterende Tekstilforening.

Undervisere var Lisbeth Degn fra Dragenkunst og Paulette Adam fra Magiske Garner. Vi fik lidt teori om de Z - og S-spundne garner og Nm løbelængder og derefter strikkede vi prøver.
Det var rigtigt spændende, da der ventede os en overraskelse, når prøven havde været i mindst 60 grader varmt vand.
Det strikkede forandrede sig, på grund af at garnet var overspundet ( vi strikkede i Z-garner)
Et rektangulært stykke strik blev til en rombe i glatstrik

Vi arbejde også med meleringer, en tråd i lammeuld og 2 tråde i crepegarn. Her ses Lisbeth Degns meleringer, er de ikke smukke? 


 Vi strikkede mange prøver og blev klogere på hvad ret- og vrangstrikning gør ved et arbejde i overspundne garner.Det var fascinerende at se forvandlingen i varmt vand.

Jeg synes at almindelig glatstrikning bliver så smukt, når garnerne trækker skævt. Her skifter glatstrikningen side, og det er nok til at opnå zigzag virkningen. 
Jeg er jo i gang med et tørklæde i det garn, men det var vist først her under kurset at det magiske rigtigt gik op for mig, og hvordan man selv kan lege med virkningen.

I denne bog er der mange forslag til, hvad man kan lave.
Begge damer kommer med en stand til Fiberfesten, så du kan selv prøve det "sjove garn"
Både Lisbeth Degn og Paulette Adam har også en workshop.
Se linket i øverste højre hjørne her på bloggen og klik dig videre til Fiberfesten.

5 kommentarer:

 1. Når det regner på præsten, drypper det på degnen. Tak for inspirationen fra dit kursus. Jeg spinder selv garn - også overspundet - men har aldrig tænkt på at udnytte det på den måde.

  SvarSlet
 2. Det er vist et kursus som jeg kunne lære lidt af. Jeg har købt bogen men endnu ikke strikket noget derfra. Dejligt at høre at de har en stand til fiberfesten hvor jeg har meldt mig til et workshop.

  SvarSlet
 3. Jeg købte bogen plus garn sidste år på messe. Har strikket det denim blå tørklæde med "dutter". Det er rigtig lækkert - strikkede det både lidt bredere og lidt længere, Det næste jeg skal lave vil jeg lave på maskine. Der er et par af modellerne med anvisning til maskinstrik.
  Vidste ikke der blev lavet kurser i dette - vil holde øje.

  SvarSlet
 4. Det ser aldeles spændende ud og det er virkelig skønt selv at lære lidt nyt :-) Der er jo heldigvis ikke lang tid til Fiberfestivallen - denne gang deltager jeg ikke i workshops, men så meget desto mere tid til at kikke på standene :-) Jeg skal huske at holde øje med de magiske garner :-)

  Tænk at kunne tiltrække 62 personer på en almindelig hverdagsaften - endda med håndbold - det er skisme flot Bodil :-)

  SvarSlet
 5. Hvor ser det bare spændende ud! En helt anden verden for mig og jeg husker hvor træls overspændt garn kan være, når det ikke er meningen :-)

  SvarSlet